Abit NF7-S a redukce na SATA

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Lord_Maxx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Abit NF7-S a redukce na SATA

Příspěvek od Lord_Maxx »

Mam problem. Koupil jsem si 2x HITACHI 160 GB 8 MB cache a mel jsem to v RAID 0. Vsechno bezelo v poho, ale pak se to nejak cely posralo! V zabalenejch archivech byly CRC chyby, az to zkoncilo tak, ze XP nenabehly.

Dobry, dal jsem system na jeden disk a druhypouzivam na data. Opet CRC chyby!!!!!!

Tak jsem se nasral, hodil jsem systemovy disk na integrovany ATA133 na NF7-S a jede to. Ale druhy disk, co je na redikci SATA- zase hazi CRC chyby!

COs tim? Disky jsou v poradku, na ATA to jede v poho.

Mam nejnovejsi NVIDIA ovladace oficialni - a nejnovejsi ovladac k SATA.

Lord
http://www.beinspired.cz
Sempík 2800+ a integrovaná S3 :-((
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Jak jsem pochopil, tak disky jsou PATA a k onboard SATA řadiči je připojuješ pomocí redukcí. Já bych asi hledal chybu právě v nich. A obecně k těmto redukcím moc velkou důvěru nemám. Sám jsem zkoušel Asus SATA Dongle na onboard Sil3112A a nefunkční. Já vím, ta redukce je určena pro řadiče Promise, ale to je právě to divný. Proč - no přenosové protokoly PATA i SATA jsou normovány, ne? Tak by mělo být jedno, jaký řadič tam je. Asi není, spolupráci s Promisem jsem neměl možnost testovat. Co jsem kdesi četl, není vyloučena nesnášenlivost disků s přídavnými řadiči, tím spíš přes redukci.
Můj návrh řešení (ale rovnou říkám, nebij mě!):
První možností je předhodit to prodejci HW, tj. reklamovat. Je otázkou jestli HDD nebo MB. Spíše MB, protože na standartním IDE to chodí.
Druhá možnost - vypni onboard SATA řadič a sežen si přídavný PCI Raid řadič pro ATA100/133 disky. To by mělo chodit. K mámí budou nejspíše řadiče Kouwell, Promise, někde STLabs, ... jenže to jsou další prachy. A toto řešení do budoucna nevylučuje možnost onboard SATA řadič použít pro SATA disky.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“