Chladic na p4 3.2ghz prescott - otazky

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

vilo999
Začátečník
Začátečník

Chladic na p4 3.2ghz prescott - otazky

Příspěvek od vilo999 »

Mam CPU p4 lga775 prescott 3.2ghz a boxovany chladic. V skrini mam 2 pridavne ventilatory. Jeden vpredu(vsava vzduch vpredu dole) a jeden vzadu(vyfukuje hore). Dalej chladic na zdroji(mercury 400watt) a chladic na grafickej(msi geforce fx 5900xt). Vo win(plocha, explorer...) mam teplotu 48-51°C. CPU ventilator(BOX) sa otaca asi tak na 3100 otackach. To je znesitelny hluk aj teplota. V biose mam zapnuty Q-fan - regulaciu otacok cpu ventilatora. Mam tam nastavene ze nechcem aby cpu teplota presiahla 51°C. Cize ako nahle zacnem kopirovat, pustim si mp3, video, 3d aplikaciu,... teplota sa zvysi z "windowsackych" 51°C(max hranica) a ventilator zacne zrychlovat. Z 3100 otacok zachvilu stupne na 4500-4700. To je uz VELMI hlucne. Preto si chcem kupit novy CPU chladic. Asi tak do 2000sk. Teraz tie otazky:

a)aky chladic by ste mi doporucili(nejaky konkretny model?) - do tych 2000sk?

b)Ak by som si kupil nejaky pasivny chladic(mam rad tiche pc), chladilo by to dobre? Skrinu mam v stole, z prava su 4cm miesta a z lava asi 10 cm miesta, za skrinou stena.

c)Myslim si ze mi pc mrzne kvoli vysokej teplote(nad tych 55°C). Moze to byt pricina?(z nejakeho dovodu vsetky moje pocitace mrznu, uplne nahodne, neda sa to odtestovat, moze zamrznut pri pozerani webu alebo pisani v notepade, a tak isto aj pri hrani narocnych 3d hier. Presne to iste mi robil moj stary p4 willamette 1700mhz.)

d)ak by som si kupil nejaky pasivny chladic, nemohla by sa mi odlomit patica alebo take daco? Vsetky vazia okolo pol kila, nemoze sa tak nic poskodit?

Prepacte mi za amaterske otazky, ale s chladenim som sa este nikdy nezaoberal. Mate nejake napady ako uchladit to pc?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

za 2060sk Zalmana 7000 Cu, ktory ti na min. otackach tvoj procak uchladi - 1350ot/min. A nepocut ho ani keby si strcil hlavu do kejsu 8)
Zalman7000Cu

Ale daj si pozor a checkni si ci sa ti chladic vopcha na mainboard....co mas za dosku???

A este otazocka: je tichy ten zdroj? Ja som si tiez taky objednal, mal by to byt ten, co ma vzadu man. regulator otacok - 3 stupne, je to on? Popis mi uroven hluku pri jednotlivych stupnoch Dik
vilo999
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vilo999 »

Ano tento mi ponukali v TNTrade, ale ten neni na socket LGA775. Vopchat by sa tam mal, mam ASUS P5P800, zdroj zavadzat nebude. Ten zdroj co mam ja je totalny shit.. vymenim ako nahle bude mozne. Je to 400watt mercury za 630sk z agemu... regulator otacok nema, strasne hreje.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Zalmana 7000B-Cu das aj na socket 775 :wink:
A na asusku sa vopcha v pohode...
Tak to si ma nalakal s tym zdrojom, mam ho uz objednany...ale stal 890Sk, ma 22A na +12V vetve a vzadu regulator otacok, ako som spominal 3-stupnovy...
BTW: Co ti na nom tak prekaza???
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Spirit píše:Zalmana 7000B-Cu das aj na socket 775 :wink:
dáš...ale ne bez redukce
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

alebo vyckaj na 7700Cu ktory ma dojst k nam kazdu chvilu a bude stat cca tolko isto ako 7000 Cu. Vid http://www.zalmanusa.com/usa/product/vi ... ode=005009

A vsimni si ze ten je aj oficialne na 775-ku
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Spirit píše:alebo vyckaj na 7700Cu ktory ma dojst k nam kazdu chvilu a bude stat cca tolko isto ako 7000 Cu. Vid http://www.zalmanusa.com/usa/product/vi ... ode=005009

A vsimni si ze ten je aj oficialne na 775-ku
stejně stát nebude...ale už tet si ho za cca 1600kč můžeš nechat poslat z německa
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

tak kde je problem?? Ja by som siel donho....
Ja idem kupit 7000Cu od kamosa za 1000, inak by som vzal 7700Cu
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Spirit píše:tak kde je problem?? Ja by som siel donho....
jedinej problém je, že se mu nemusí vejít do bedny(malo mista pod zrojem)...nebo mu můžou zavazet jiné komponenty/chladiče(grafika nebo spíš chladič grafiky a chladič chipsetu) ...takže před koupí důkladně proměřit
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Ahoj

Příspěvek od Arcarius »

Co takhe Arctic Colling Frezer 7 -je úpně potichu asi 18-20dB a chladí bezvadně a za těch 970 + dovoz to opravdu stojí!!!
Link : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29647
CoolerMaster MasterCase MC500M - Alien Weyland-Yutani Mod - working on it
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

proc nechces aby ti hranice presahla 51°C??? vzdyt u prescotta je normalni pracovni teplota pod boxem v zatezi tak 60-65... na 51 v zatezi se leckdy nedostanes ani s northwoodem...
Arcarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Arcarius »

ICE píše:proc nechces aby ti hranice presahla 51°C??? vzdyt u prescotta je normalni pracovni teplota pod boxem v zatezi tak 60-65... na 51 v zatezi se leckdy nedostanes ani s northwoodem...
No já mám toho Arcica 7 a teplota procáku je při práci ve windows XP -38stupňů ,při hraní Call of Duty 43stupňů -to je výborný výsledek
CoolerMaster MasterCase MC500M - Alien Weyland-Yutani Mod - working on it
CPU Intel i7-8700 + be quiet! Dark Rock Pro 3, RAM 16GB DDR4 ADATA, MB MSI Z370 PC PRO, VGA ASUS GTX 1060 6GB DUAL, SSD M.2 512GB Nvme XG5 Toshiba, Samsung 850PRO 120GB, HDD SAS LSI 12Gbps + 8TB HGST ultrastar DC HC510 + 500GB Velociraptor + 3TB + 2TB, Zdroj Seasonic SS-520FL2 F3 Platinum-520 Fanless 520W, ASUS Xonar ST - audiophile mod.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

mhl píše:
Spirit píše:tak kde je problem?? Ja by som siel donho....
jedinej problém je, že se mu nemusí vejít do bedny(malo mista pod zrojem)...nebo mu můžou zavazet jiné komponenty/chladiče(grafika nebo spíš chladič grafiky a chladič chipsetu) ...takže před koupí důkladně proměřit
no to ano. Ale na asuske mat problem nebudes....akurat si odmeras priestor v case a ked bude vsetko ok, siel by som donho.... Ale aj ten arctic je fajn
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Arcarius píše:
ICE píše:proc nechces aby ti hranice presahla 51°C??? vzdyt u prescotta je normalni pracovni teplota pod boxem v zatezi tak 60-65... na 51 v zatezi se leckdy nedostanes ani s northwoodem...
No já mám toho Arcica 7 a teplota procáku je při práci ve windows XP -38stupňů ,při hraní Call of Duty 43stupňů -to je výborný výsledek
nj... jenze ty mas dobrej bigtower se spoustou vzduchu...

kazdopadne je nesmysl mit limit tak nizko... dal bych ho na 75-80°C

70 neni u prskota jeste nic tak neobvykleho... u NW uz ano...

ad ten chladic... novy AC freezer je dost cool, zalmik 7700 taky...
vilo999
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vilo999 »

Na tom mojom zdroji mi prekaza ze mi hrozne zahrieva skrinu. Kamarat ma tiez mercury a takisto mu hrozne hreje. Ale ten tvoj nemusi byt zly, neviem.
Zalmana 7000B-Cu das aj na socket 775
dáš...ale ne bez redukce
Ta redukcia nemoze nejak ovplyvnit chladiaci vykon? V cenniku tntrade som nasiel ZALMAN CNPS7000B-CU + upgrade na Socket 775 za 2024sk ako si uz povedal. Ak ta redukcia nic neovplyvnuje, potom to vyzera na dobry chladic.
alebo vyckaj na 7700Cu A vsimni si ze ten je aj oficialne na 775-ku
Tento chladic je vacsi ako 7000B. jedinej problém je, že se mu nemusí vejít do bedny(malo mista pod zrojem). To moze byt vazne jediny problem, inak grafika ani nic ine urcite nezavadza, lebo v specifikaciach chladica je vyfotena prave moja doska. Ten zdroj este premeram. Inak o kolko chladi 7700cu lepsie ako 7000cu?
Co takhe Arctic Colling Frezer 7 -je úpně potichu asi 18-20dB a chladí bezvadně a za těch 970 + dovoz to opravdu stojí!!!
Tento chladic by ma vysiel na slovenske koruny aj z dovozom 1607sk.
Ak som to pochopil spravne, mozem si nasmerovat ventilator na lubovolnu stranu? Potom keby som mal este zdroj co odsava teplo zo strany, nasmeroval by som to tak aby ten ventilator fukal do zdroja a zdroj by to potom vyfukoval von...
proc nechces aby ti hranice presahla 51°C??? vzdyt u prescotta je normalni pracovni teplota pod boxem v zatezi tak 60-65... na 51 v zatezi se leckdy nedostanes ani s northwoodem...
Pretoze si myslim ze mi pc mrzne kvoli vysokej teplote alebo take daco... aj moja 1700-ka mi mrzla, tento novy teraz tiez, neviem cim to moze byt, dufam ze teplotou. Alebo slaby PSU(je to sice 400vka ale mercury tak neviem-neviem...vela ludi co poznam s tymto zdrojom ako mam ja s nim maju problemy...1 sa uz spalil, 1 nefungoval vobec. Tento moj a este kamaratovi hrozne hreje).
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

hmmm ked to chces taktovat sa obavam, ze ti ten zalman 7000cu nepomoze :D mne nezvlada uchladit prime95 (vyleze to na 70Caj pri plnych otackach) a potom to zacne robit chyby (3.0E@3.8)

potrebujes k nemu aj dobry prietok vzduhu cez case, nech sa ti tam nezbiera teplo potom to aj zvlada
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
vilo999
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vilo999 »

Taktovat to urcite nebudem, ale chcem mat teplotu vo win maximalne 40°C alebo tak nejak.. Prietok vzduchu... nic moc akurat mam vpredu ventilator co vsava a vzadu co vyfukuje. Inak je priestor pri skrini dost obmedzeny(4cm nalavo 10cm napravo vzadu povedzme 20cm).
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vilo999 píše:Taktovat to urcite nebudem, ale chcem mat teplotu vo win maximalne 40°C alebo tak nejak.. Prietok vzduchu... nic moc akurat mam vpredu ventilator co vsava a vzadu co vyfukuje. Inak je priestor pri skrini dost obmedzeny(4cm nalavo 10cm napravo vzadu povedzme 20cm).
a proc jsi tak zasedly na tak nizke teploty, vzdyt je to o nicem...

jestli jich chces dosahnout, tak si:
1. porid BIGTOWER, hodne vetracku na nizkych otackach
2. kup si vodni chlazeni
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tak 7700 Cu je o dost lepsia od 7000Cu. Na 7000Cu na min. otackach 1350 uchladis 3.2GHz prescotta. Na 7700Cu na min. ot. 1000 uchladis aj 3.6GHz. Pricom pri otackach 1000,1350 chladic nepocut vobec a aj pri 1800ot. je to stale super - super silent mod....
vilo999
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vilo999 »

a proc jsi tak zasedly na tak nizke teploty, vzdyt je to o nicem...
Tak preco mi nahodne mrzne PC? Cim to potom moze byt? Len pre objasnenie: nemam ziadny spyware, adware, trojany ani nic podobne. Vsetky ovladace najnovsie. Win2000 SP4, plne aktualizovany. Vazne ma nic ine nenapada akurat ta teplota/psu - skor teplota, PSU je 400 watt musi stacit na napajanie 2 vetrakov, 2 diskov, 2 cdromiek, disketovky a grafickej.
Tak 7700 Cu je o dost lepsia od 7000Cu.
Hmm skvele tak to vyzera ze si pockam na 7700cu... neviete nieco o tom mrznuti?
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“