Jak vypálit film 7,29GB na 4,7GB DVD

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Jurca
Nováček
Nováček

Problem.

Příspěvek od Jurca »

Ahoj lidi, jsem tu poprvy...chtel jsem jen zeptat, moc se v dvd zatim nevyznam...mam vypalovacku dvd, udelal jsem si image flimu, ma 7,29GB a ja mam dvd se 4.7GB, Moje otazka zni, jestli jsou treba nejaky programy, ktery by ten film rozdelily na dv casti a pak bych to moh vypalit, nebo, jak to udelat aby to bylo mensi nebo, da se s tim neco udelat Dik moc!
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Rozděleno a přesunuto z optických mechanik.
............

Vyzkoušej třeba CloneDVD, v tom to jde parádně...
Bathory
ČIKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ČIKO »

Já bych radil DVD Shrink.Tam si vybereš co potřebuješ.A samo se to hodí do kompresena 4.7giga.Verze 3.2 je i v češtině .To ti pomůže :-D
CPU:AMD Athlon 2200+,,MB:ECS SIS L7S7A2,,RAM:512MB 400MHz SEITEC,,VGA:nVIDIA GF FX5600 256MB,,HDD:MAXTOR 80GB ,,MECHANIKA:DVD NEC RW ND-2500A ,LG 4165B,,SAT.KARTA:SKYSTAR2,,OS:WIN XP Home
NB:Acer TM 4652 LMi
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

já osobně bych ti doporučil dvdshrink, je to fakt hrozně jednoduchej program a krásně se s tim dá vyhrát (vyházet bonusy a titulky :D )
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Hmmm, ja bych to nekdy chtel zkusit - jak dlouho asi tak trva prekompresovani na rekneme 5 pruchodu te mpeg2 video casti... :?:
(rekneme PR3600+ procik)

(pod 5 pruchodu jsou ripy DVD na DVD-R nuked, takze asi tak, proto 5 pruchodu...)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

vlada83 píše:já osobně bych ti doporučil dvdshrink, je to fakt hrozně jednoduchej program a krásně se s tim dá vyhrát (vyházet bonusy a titulky :D )
V CloneDVD taky. 8-)
Bathory
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Bathory - a co to nastavovani komprese, je tam nejaky slusny? :roll:
Sorry za lame dotaz, ja to este nezkousel... :)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

vlada83 píše:já osobně bych ti doporučil dvdshrink, je to fakt hrozně jednoduchej program a krásně se s tim dá vyhrát (vyházet bonusy a titulky :D )
osobne taky pouzivam DVDshrnik ale to je lame program,daleko lepsi je Pinancle ale tam taky predelani toho filmu trva tak 2 az 2.30 h.
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

trodas píše:Bathory - a co to nastavovani komprese, je tam nejaky slusny? :roll:
Sorry za lame dotaz, ja to este nezkousel... :)
Pokud je řeč o Elby CloneDVD, tak napřed je nutné film z DVD pomocí např. DVD Decrypteru uložit na disk. V Clone žádné nastavování komprese nenajdeš. Dělá si to samo. Můžeš si vybrat, co tam chceš nechat. Zkušební verze je na 30 dní, tak zkus.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

JirkaH píše:Pokud je řeč o Elby CloneDVD, tak napřed je nutné film z DVD pomocí např. DVD Decrypteru uložit na disk......
Ano, je to tak, minule jsem to sem napsal špatně, takže se omlouvám. Lze na to taky použít program od Elby a to AnyDVD. :roll:
Naposledy upravil(a) Bathory dne pon 3. led 2005, 15:33, celkem upraveno 1 x.
Bathory
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

No tak dík za info, už je to nějaká doba, co jsem si s tím hrál, já měl pocit, že to tam není schválně, aby byl program hůř napadnutelný...
Head down
Nováček
Nováček

Shrink

Příspěvek od Head down »

Já pužívám na kompresy taky shrink a komprese do 25% je v klidu
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

mr_sheen píše:osobne taky pouzivam DVDshrnik ale to je lame program,daleko lepsi je Pinancle ale tam taky predelani toho filmu trva tak 2 az 2.30 h.
co to trepes? na mem stroji2000+/512MB o trva asi 10min
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

v pinancle 10minut? jo to jiste..haha
v DVDshrinku to trva od 10-30 minut,podle toho asi jak je to dvd chraneny.....
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
promecon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od promecon »

nene, ja top myslel v DVDShrinku, si precitaj co si napisal :)
da sa to pochopit dvoma spusobmi, ja si vybral ten druhej :)
ČIKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ČIKO »

V tom DVDShrinku si to hodíš buď do komprese a máš film na jednom dvd v kompresy,nebo si ho rozdělíš na dva soubory a vypálíš na dvě dvd v poměru 1:1. :lol:
CPU:AMD Athlon 2200+,,MB:ECS SIS L7S7A2,,RAM:512MB 400MHz SEITEC,,VGA:nVIDIA GF FX5600 256MB,,HDD:MAXTOR 80GB ,,MECHANIKA:DVD NEC RW ND-2500A ,LG 4165B,,SAT.KARTA:SKYSTAR2,,OS:WIN XP Home
NB:Acer TM 4652 LMi
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

No me se nelibi, ze neni ohledne komprese mozne nic nastavit.
Jak jsem uz napsal, na piratske scene je DVD-R release NUKED, pokud neni preencodovana alespon 5-ti pruchodovou kompresi (jde o kvalitu) :(

Pro srovnani, Xvid treba umi jen 2 pruchody.

...zajimalo by me, v cem to tedy encoduji 5-ti a vice passy. Kvalita je sakra znat - amaterske DVD-R konverze vypadaj jak lepsi DivX crap, ale vetsina DVD-R org. piratskych releasu (treba z newsu :) ) vypada temer nerozeznatelne od orginalu, takze asi neboudou pouzivat "detske hracky" jako Clone DVD ci DVD shrink - prinejmensim ne na kompresovani :wink:
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Muzu te ubezpecit ze pri kompresi o cca. 10-20% nemas sanci poznat ze s tim neco je - a to i na hodne slusnem prehravaci a cumbedne. Jinak doporucuji kombo DVDshrink + CloneDVD2.

DVDshrink pouzivam ciste jen na ulozeni obsahu DVD na disk/odstraneni CSS kryptovani - ukladam do ISO image (stacil by DVDdecrypter a pod., ale uz jsem si zvykl na Shrinka) - pak ten image otevru v CloneDVD2, a dam "kopirovat snimky", oznacim pouze samotny film (+zvuk a subtitly co chci) a zaskrtnu "menu" - vysledek = cisty film s funkcnim menu, bez add-onu, reklam na zacatku atd. Bezny film ocesany o ten bordel kolem vejde do 4,7G v pohode pri 90-100%

...urcite existuji jine postupy, ale postupne jsem dospel k tomuhle a spokojenost - je to rychle, vysledek je slusny, neni co skazit, maximalne jednoduche - par kliku mysi. Zadne trapeni se s reauthoringem, editaci .IFO a pod. ;)

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Lucifer: podle mě rozhodně lepší postup jak samotný Shrink. Já to dělám podobně. Prostě co nejvíce věcí vyházet bez komprese, tu až poté kdy to pořád přesahuje velikost média. Takže načíst na hard, tam ručně smáznout kraviny a teprve pokud to je pořád velké, tak kompresovat.
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

To jsem sice zkousel, ALE v samotnem Shrinku jsem nedokazal to co v CloneDVD2 = plne funkcni menu a relne odstranen zbytek. Shrink umi bud jen u nepotrebnych veci dat max. kompresi nebo jen "staticke snimky" ale furt to tam hnije, nebo reauthor a prijdu o menu...??? To je jedno, proste pro mne je nejjednodussi zpusob "film s funkcnim menu" to co popisuji...

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“