DriveImage 2002 - 160G limit...?!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

DriveImage 2002 - 160G limit...?!

Příspěvek od trodas »

Instalaci windowsu (w2k) delam vzdy na 2G FAT32 partion (FAT32 je rychlejsi na male disky) a zbytek formatuji NTFS (to je zas rychlejsi na velkych discich a nutnost u velkych disku) abych pred DriveImage moh udelat zaohu nainstalenych widli, takze cokoliv se mi zesype - za 5min jsem v orginalnim stavu.
Pouzivam PATA.
Fungovalo to dobre, kdyz jsem mel 80G Seagate Barracuda IV. Fungovalo to dobre, i kdyz jsem presel na 120G Maxtorka. Na 160G Maxtoru uz jsou problemy, pokud je disk zaplneny tak, ze se zaloha zapisuje na jeho konec... alespon na serveru, ktery tenhle disk dostal, to udelalo... :x Ma SiS 630ET chipset, tak nevim, cim to.
Po aplikaci potrebneho 48it patche ve win to slape spolehlive, ale jen ve win...

Prusvih nastal, kdyz jsem si poridil 250G Maxtorka. Zalohu neni mozne udelat, behem zalohovani to hodi chybu a disk to ani nejak moc nema rad, a zachranovani tak velkeho disku je take docela problem... :( (Easy Recovery 6.04 to vyresilo, jen neumi na sitove disky - staci je mountnout a uz jede, ale normalne neumi?! :x )

Takze dotaz - dela to nekdo take tak a slo by vyradit zalohovani na druhy disk nejakou novejsi verzi DriveImage...? Pouzivam DriveImage 2002 pod dosem, normalne naboootuji z zipa a... :wink: Jedu.
Pry jsou nejake verze, co umi uz zalphovat i pod windowsama, no. Ale stejne budu asi potrebovat neco, co umi cist vetsi disky. Jsem dneska zjistil, ze mi ten obnovovaci fajl odmitl nacist - proste ho neukazal, a basta, finito. Vypalim na CD a uz to jelo, ale... :(
...existuji nejake opravdove reseni a software, jenz alespon na nForce2Ultra 400 chipsetu + PATA zvladnou 48bit adresovani v dosu na/z NTFS disku...? :roll: :?:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

umí sis 630et 48bit adresování ? pokud neumí, nebude to standardně umět ani cokoliv v dosu. pokud umí, bude to umět i cokoliv v dosu. jednoduché... :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Mno, jak jsem psal, server mi s 160G diskem v pohode jede ve widlows :!:

Drive Image 2002 ale v dosu nezvlada... Pokud ma zapsat (ale i cist) kamkoliv na disk vys, nez je ten limit 32bit adresovani... :(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to je problem BIOSu, Winy maji vlastni ovladace a pres BIOS k disku nepristupuji, ale DOS ano, v praci mam taky jeden server se starym RAIDem a z dosu vidi jen 8GB (na zalohu systemu to staci :wink: ), z Win vidi v pohode celych 100GB
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Hmmm, tak to jsi me nepotesil.
Ja myslel, ze by treba nejaka nova verze tohle mohla vyresit - vzdyt preci prinejmensim obnovovat zalohu je vzdy treba v DOSu, takze nejake reseni by se melo vymyslet... :(

Pochopim, kdyz to na SIS 630ET chipsetu nepojede, ale neakceptuji nefunkcnost na nForce2 Ultra 400, to tada ne :x :cry:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

na nForce to musí fungovat, nebo je někde chyba :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

No ja tipuji, ze nekde je chyba... :wink: Podle me v programu. Protoze kdyz spustim ten samy program, a zalohuji na 80G disk v suplicku, tak jede vse jak na dratkach... :wink: ... :(

Takze stary 80G disk nemuzu prodat, pac bez nej neudelam zalohu... :x

...to neni jaksis moc potesujici situace... :sad:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“