nestabilny 3200+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Jiri Drak: Ale neni mi jasne k cemu potrebujes tak vysoke FSB, zvlast kdyz mas 3200+?
...tak na to ti rad odpovim i za nej :P Protoze vykon prociku neni vse, a pokud potrebujes manipulovat s pameti/busem, tak potrebujes co nejvyssi FSB, abys ten vykon prociku take k necemu vyuzil, zhe :wink:

Mam PR3600+ (200x13 Barton) ale musim zvednout FSB, aby se to zacalo hybat rychleji :wink: :)

...takhle 225x12 - hmmmmm 8-) Hezky s 2-2-2-11 timingy, hmmmm 8-)

To bude chtit 3.2V na pameti a Vdimm mosfety chlazeny vodou :(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gunsenroses »

Jiri Drak: Ale neni mi jasne k cemu potrebujes tak vysoke FSB, zvlast kdyz mas 3200+?
Odpoved je jasna : SETI@home , teda BOINC :) :) :)

inak myslim, ze bude daky problem aj v tej grafike :(
Uz 2x sa mi stalo pri hrani dooma a to som mal cpu na default, ze mi zamrzol :x :x
S tym doomom je to take divne, lebo ho mam nainstalovany na inom disku, neni v registroch windows :-D to moze byt aj tym..

inak , ako sa da otestovat stabilita grafiky aj cpu ? :) Asi iba dake hry :?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

trodas píše:...tak na to ti rad odpovim i za nej :P Protoze vykon prociku neni vse, a pokud potrebujes manipulovat s pameti/busem, tak potrebujes co nejvyssi FSB, abys ten vykon prociku take k necemu vyuzil, zhe :wink:
Mezi 300 a 400FSB (i kdyz to je jen teoreticka hodnota, pac to nerozjede) pri stejne frekvenci CPU zadny rozdil nebude. A64 neni XPcko, tam je situace jina :wink:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Oh shit! :oops:

Ja si neuvedomil, ze ma 939 procik :oops: Hmmm, stejne si myslim, ze tam rozdil bude, asi nebude nejak dramaticky, ale bude :wink: :)

Kdysi jsem zkousel delat pro folding testy, estli timing pameti a clock FSB ma nejaky vliv na rychlost a samo ze mel - ale temer zanedbatelnou. Jedine clock CPU tu neco znamenal.

Ze u AMD64 je radic pameti v prociku znamena, ze procik zvlada dobre:
a) asynchronni clocky na ram
b) pametovy radic je neskutecny rychly (jede na taktu CPU a ne FSB...)

...ale stejne bych rekl, ze cloveku zvlastne u trosku rychlejsiho prociku, jako 3200+ uz celkem je, nepomuze, kdyz bude mit pameti s vysokyma timingama a na 166Mhz only... (333Mhz kdy budeme brat marketingovy DDR clock...) :roll:

A on podle me mluvil o DDR clocku, ne o realnem clocku. 400Mhz este snad nikdo na svete nedostal... Rekord pro nForce2 drzi LastViking s DFIL Ultra Infinity deskou s hromadou chladicu, napajenymi pridavnymi kondiky a provozovano v -6C na balkone v Norsku :lol: 296Mhz.
(bezne pouziva 286...)

S nForce3 jsou lidi, co jim to jde malinko pres 300Mhz - ale o 400Mhz nevim :lol: ...mozna jsem zaspal, mrknu na to, jak si sileni overclockeri vedou :lol: :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

ale prime 95 mi hlasi pri 130x10 a htt x4 errory :(
Ja teraz uz fakt neviem..
:x
LPK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPK »

prostě z toho CPU víc nevymáčkneš. Já mám 3200+ taky a nedostanu z něj za boha stybilně víc než 2400, je sice pravda že tam mám standardní chladič, ale to je podle mě jedno, když při plným vytížení je teplota kolem 56 stupňů. Taky je pravda že to stable rozběhnu i na 2500, ale to už musím dávat voltáž na 1,67 a takhle provozovat se mi to nechce. Jinak k tý frekvenci - mám vyzkoušeno 270 MHz na CPU při 9 multiplikátoru, ale voltáži 1,6V a to je podle mě tak nějak strop pro Winchestry. třeba vydržej dlouhodobě i větší voltáž, ale jelikož s nima nejsou ještě dlooouhodobý zkušenosti (míním tím tak rok a výše) nebudu to riskovat - na novej nemám. čauec
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

pocuvajte.. Mal som to nestabilne aj na 220x1. Prime 95 hlasila chybu..
Myslim, ze vcore som mal okolo 1,45-1.5 V

Nastval som sa a slahol som tomu 1.65 a zrazu to je stabilne :lol:

Teraz to testujem na 1.55V Myslite, ze ten procak potrebuje uz pri takom malo kuchteni /10x220 / take velke napatie ?? :)

A este daco. Mam napatie nastavene v biose na 1,55V Ale to napatie sa realne pohybuje medzi 1.578 az 1.62 :( Je to normalne ?? :?

a este ma hneva, ze su pri tych vysokych napatiach aj dost vysoke teploty.. Ale co uz :roll:
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

220x10 :wink:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jak moc ti to peče?
Uvědom si čím víc napětí do něj pouštíš tím víc ho musíš udržet na nižší teplotě!!! :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

Dzin píše:Jak moc ti to peče?
Uvědom si čím víc napětí do něj pouštíš tím víc ho musíš udržet na nižší teplotě!!! :)
220x10 , napatie 1.55 , teplota max: 53C
220x10 , napatie 1.65 , teplota max: 63C

teploty pri "seti@home" a prime 95 . :wink:
CPU Burn som radsej ani neskusal :lol:
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

eraser007 píše:píses ze más pamäte Kingston - aké ?
stíhajú ?
skús im zhorsit casovanie a ak nepomôze, tak ako písu ostatní, podozrievaj grafiku a alebo zníz agp na 4x a vypni fw..
Casovanie? To ako CL ?? Cize , ak mam 2.5 , tak na 3.0 ? :?
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

gunsenroses píše:Casovanie? To ako CL ?? Cize , ak mam 2.5 , tak na 3.0 ? :?
Presne tak. A skus aj ostatne hodnoty znížiť(všetky možnosti, ktoré sa nastavujú jednomiestnym číslom(2,2.5,3...), zdvihni na väčšie číslo,príklad: RAS to CAS Delay)
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

myslim, ze to nezvladaju ramky .. Mal som v biose pri ramkach vsetko na auto, vcore na 1.6 V , HTT 4x , 230x10 .. Prime nahlasilo chybu skoro hned..
:(

trocha som sa pohral s nastaveniami ramiek. Zhorsil som casovania co sa dalo :) A ide to zatial stabilne ..
Cize mudra veta znie: pamate su velmi dolezite na taktovanie :)))

Inak mam DDRAM 256MB PC400 Kingston CL2.5 , cena 1 798 Sk bez DPH..
2x ==> dual
Su to asi total humus, lebo ani za svet mi to nejde na 240x10 ...
V biose pri pamatiach som pomenil vsetko co sa dalo ale win mi nejde nabootovat :( :x

a este daco. Je rozdiel ci mam ramky v duale, alebo normalne ?? :? :?
R2D2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R2D2 »

gunsenroses píše:myslim, ze to nezvladaju ramky .. Mal som v biose pri ramkach vsetko na auto, vcore na 1.6 V , HTT 4x , 230x10 .. Prime nahlasilo chybu skoro hned..
:(

trocha som sa pohral s nastaveniami ramiek. Zhorsil som casovania co sa dalo :) A ide to zatial stabilne ..
Cize mudra veta znie: pamate su velmi dolezite na taktovanie :)))

Inak mam DDRAM 256MB PC400 Kingston CL2.5 , cena 1 798 Sk bez DPH..
2x ==> dual
Su to asi total humus, lebo ani za svet mi to nejde na 240x10 ...
V biose pri pamatiach som pomenil vsetko co sa dalo ale win mi nejde nabootovat :( :x

a este daco. Je rozdiel ci mam ramky v duale, alebo normalne ?? :? :?
no ono to není zas tak velký překvapení že ti nejedou na fsb 240 když máš 400mhz ramky pokud teda jedeš 1:1 -to by jsi z nich dostal 480mhz a
to už holky asi nedaj. rozdíl mezi singl a dual si změř v sandře bude celkem slušnej hlavně pokud by jsi chtěl provozovat paměti v singlu tak by jsi nemusel mít s939 že, pač to je jeho hlavní výhoda oproti 754. zkus to rozjet asynchro s děličkou kolik dostaneš z cpu a uvidíš co dál :)
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skus dat ramky na 333mhz!!!
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

R2D2 píše:zkus to rozjet asynchro s děličkou kolik dostaneš z cpu a uvidíš co dál :)
kurnik, ja som polozku typu DRAM Ratio CPU:DRAM v ,mojom biose nenasiel :(

Ale nastavil som tie pamate na 333mhz a slape to na tych 1400Mhz ... :roll:
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

Ja mam tento procak a tiez ABIT AV8-3rd eye...a stabilne ide na 2650MHz (265x10, HT 4x, DDR400 nastavene na 333 cize bezia na 442MHz....

napatie 1,525V, teplota..idle - 37C, burn max 53C...
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

Ali Hasan píše:Ja mam tento procak a tiez ABIT AV8-3rd eye...a stabilne ide na 2650MHz (265x10, HT 4x, DDR400 nastavene na 333 cize bezia na 442MHz....
napatie 1,525V, teplota..idle - 37C, burn max 53C...
ja som skusal 250x10 , HTT 4x, a DDR400 na 333Mhz, troska zhorsene casovanie CAS a podobne somarinky..
Prime 95 => hned chyba .. :sad:

takze tak :sad: :x :evil: :cry:
anubis32
Nováček
Nováček

Příspěvek od anubis32 »

mno ja to tady tak ctu a mam desku K8T Neo2 a A64 3000+1.8@2520 cos je max FSB co na ty desce de dat a mam to stabylni ale nemam to v dualchanelu casovani pameti mam2.5-3-3-3 a mam to primestable ta deska teda stoji pekne za hovno,co se tyce nastaveni dalo me to asi 3 dny nes sem to poladil ale de to a to tam mam box chladic :-D
btw:vsechny tady mate vykony masiny tak by ste take mohly nejakej ten vykon venovat vede tak se mrknete sem a zaregistrujte se a zapojte se do nekterejch projektu a kdys se nezapojite tak se aspon kouknete
http://www.boinc.cz/index.php
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“