dej vše na default...projet to memtestem, když to bude bez chyb, tak pak pust prime 95 a sleduj teplotu... nech to běžet par hodin cca 6-12 ... jestli to zahlasi nejaky chyby tak zkus zvednout trochu napeti atd... proste si s tim pohraj.... a zkus se podívat sem -> http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6295 ... tlačítko hledat taky taky neni jen tak, takže hledejvilo999 píše: Hmm skvele tak to vyzera ze si pockam na 7700cu... neviete nieco o tom mrznuti?
Chladic na p4 3.2ghz prescott - otazky
Moderátor: morke
- mhl
- Středně pokročilý

-
- vilo999
- Začátečník

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- vilo999
- Začátečník

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- vilo999
- Začátečník

-
Prime95 bezal 6 hodin, bez chyb. Zdroj dava na +12V 17A. V biose to ukazuje 11.985V(to bude asi ok). Procesor ma 1,360V, ale netaktoval som ho. Aky efekt ma pridavanie napatia VCORE, a na co to je dobre(viem ze sa to pouziva pri overclockingu). Odmeral som tu vzdialenost zdroja a chladic 7700cu by sa tam mal vopchat. Takze si nanho pockam(zevraj ho maju doviest az v januari).
asus p5p800
grafika msi geforce fx 5900xt 128mb
2x512 ddram apacer 400mhz - bezia v dual channel, linearny mod
SB live 5.1 - SB0100
IEEE 802.11b Wireless Cardbus/PCI Adapter
modem draytek vigor 318 DSL
Disk maxtor 40gb
disk seagate barracuda 120gb
disketovka
dvdrom aopen
napalovacka plextor 24/10/40
to by bolo asi tak vsetko. Teraz tie ovladace. Intel INF update(chipset), directx9.0c, graficke 66.93, ovladace na modem, sb live, sietovku. Viac ma uz nenapada.
O tom mrznuti... este vyskusam vymenit predlzovacku...mozno na nejake chvilky nedodava prud do pc. Myslim si to preto lebo to stare pc som si nechal. Je prelozene do inej izby a este tam ani raz nezamrzlo. Co som ho mal tu tak mrzlo presne tak isto ako toto nove. Windowsom to neni. To iste mi robilo aj vo winXP. Takisto pochybujem ze by som mal stastie na 2 vadne dosky/cpu/graficke... posebe. Ak mam zvysit to napatie, na kolko?
P4 LGA775 prescott 3.2ghzco mas vubec za koml a za drivery ke vsemu moznymu
asus p5p800
grafika msi geforce fx 5900xt 128mb
2x512 ddram apacer 400mhz - bezia v dual channel, linearny mod
SB live 5.1 - SB0100
IEEE 802.11b Wireless Cardbus/PCI Adapter
modem draytek vigor 318 DSL
Disk maxtor 40gb
disk seagate barracuda 120gb
disketovka
dvdrom aopen
napalovacka plextor 24/10/40
to by bolo asi tak vsetko. Teraz tie ovladace. Intel INF update(chipset), directx9.0c, graficke 66.93, ovladace na modem, sb live, sietovku. Viac ma uz nenapada.
O tom mrznuti... este vyskusam vymenit predlzovacku...mozno na nejake chvilky nedodava prud do pc. Myslim si to preto lebo to stare pc som si nechal. Je prelozene do inej izby a este tam ani raz nezamrzlo. Co som ho mal tu tak mrzlo presne tak isto ako toto nove. Windowsom to neni. To iste mi robilo aj vo winXP. Takisto pochybujem ze by som mal stastie na 2 vadne dosky/cpu/graficke... posebe. Ak mam zvysit to napatie, na kolko?
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- vilo999
- Začátečník

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- vilo999
- Začátečník

-
- dave1x
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
heke a nebylo by lepší odsunout ten pc dál od stěny!!! Min. doporučená vzdálenost je 15-20 cm. A určitě to pomůže! vím to z vlastní zkušenosti, a nebo přestěhuj pc někam jinam.
NB Apple MacBook Pro 14" M1 Pro (2021), 16GB RAM, 1 TB SSD.
Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
- vilo999
- Začátečník

-
Pc uz mam od steny 25cm. Len tak nahodne som si pozeral forum. Uz neviem presne kde, ale narazil som na temu niekedy mi nenastartuje PC. Zacal som si ju citat a v jednom prispevku bolo
Navyse sa mi tiez stalo ze mi nenabehlo PC. Zapol som ho, nic nepipalo, len cierna obrazovka a ventilatory sa tocili. Musel som ho vypnut(5 sekund drzat tlacidlo na skrini) a zase zapnut. Potom nabehlo. Stalo sa mi to iba 2x tak som to ignoroval. Nemoze to mat nieco spolocne s tym vcore napatim?
To nesmie kolisat? O tom som nevedel, mimochodom 1.84V-1.856V je dost slaba vychylka. Iba 0,016V. Mne vcore kolisa od 1.344V do 1.408V(0,064V vychylka). 10 minut som sa pozeral na ASUS probe a to boli najmensie a najvacsie hodnoty ake som uvidel. Potom som sa rozhodol ze ho este skusim zatazit. Spustil som bitcomet, icq, prime95 tortue test, a 7 videoklipov sucasne a vcore kleslo na 1.328V. Tak ma napadlo, nemoze to byt tym shitnym zdrojom?nezvlada utahnout ani tu mou sestavu, pri zatezi mi roste +12V ( ale ne moc) a klesa +3,3V, bohuzel mi kolisa i Vcore (1.84V-1.856V)
Navyse sa mi tiez stalo ze mi nenabehlo PC. Zapol som ho, nic nepipalo, len cierna obrazovka a ventilatory sa tocili. Musel som ho vypnut(5 sekund drzat tlacidlo na skrini) a zase zapnut. Potom nabehlo. Stalo sa mi to iba 2x tak som to ignoroval. Nemoze to mat nieco spolocne s tym vcore napatim?
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- vilo999
- Začátečník

-
Ok tak som si kupil ZALMAN 7000B-Cu + redukcia na LGA775. Dal som ho tam podla navodu. Problem je v tom ze chladi na MAXIMALNYCH otackach OVELA horsie ako boxovany!!! Ked nic nerobim(pozeram si stranky atd) teplota je vpohode 57°C... pri zatazi IBA s prime95 je teplota 68°C a potom sa zacina prejavovat velmi neprijemna vec. Procesor zacne stracat vykon na ucel ochladzovaina! Je na to program ThrottleWatch. S boxovanym mi teplota vzivote nestupla nad 61°C, a nikdy mi neuslo ani % vykonu na chladenie!Kde moze byt problem? Dufam ze mi v tento predvianocny den niekto odpise...
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- vilo999
- Začátečník

-
Ako by som ho mohol mat zle nasadeny? Normalne som dal dole boxovany. Potom som na paticu primontoval redukciu. Nasadil som chladic a uplne som ho dotiahol, postupne. Najprv pravu stranu potom lavu. Kym nebol uplne dotiahnuty. Pastu mam tu co bola prilozena ku chladici. Case sa vetra fajn dole mi ventilator nasava a hore vyfukuje.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- vilo999
- Začátečník

-
Dal som tam celu tu malu tubu pasty co som k tomu dostal. Chladic na tom dost klzal ale nemyslim ze by to bol problem, nakoniec som ho prisroboval. Akurat 1 vec sa mi zdala divna: Neviem ako to lepsie opisat. Proste chladic je vlastne take "ucko" v ktorom je spona. Pomocou spony sa prichyti. Ked uz bol naplno dotiahnuty, stale sa dal velmi malo otacat(ked chytim celou rukou rebra a potocim s nim). Do prava aj do lava ma ta spona v tom chladici rezervu asi 0,5mm. Ale to bude vyrobou ja som s tou sponou nic nerobil. Teraz pri pisani tejto spravy mam 60°C. Meram s ASUSProbe z cdcka k materskej.
- vilo999
- Začátečník

-
Este daco: pocitac mi mrzne uz na 100% kvoli zdroju. Teraz sa mi par krat stalo(pri hrani) ze mi "cvakol" disk a potom sa znova roztocil. Pri hre sa to stalo asi 3x, tak som ju vypol a skusil som daco precitat z disku. Otvoril som textovy subor. Kym ho to zobrazilo tak to zmrzlo... Cize potrebujem este novy zdroj. Na doske mam 24-pinove napajanie. Aky je rozdiel ked si kupim zdroj s 20-pin alebo 24-pin? Aka je dobra znacka zdroja? dik.