Jak poznám jestli je procesor odemknut nebo zamknut ??

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Jak poznám jestli je procesor odemknut nebo zamknut ??

Příspěvek od Sniper.24 »

Mám Athlona XP 2000+ T-breda B, zkoušel jsem v biosu změnit násobič na x13, ale nenašel jsem žádnou volitelnou položku, ani nic podobného s číslem x12,5. Jestli tomu dobře rozumím - v případě, že nemám procesor odemčený a následně ho odemknu např. drátkováním, tak se mi v biosu objeví možnost na změnu násobiče? Nebo to je vinou desky, která to nepodporuje. U některých desek se prý násobič nemění v biosu, ale přímo desce jumperama nebo switchema. Mám Athlona 2000+ taktnutýho na 2700+ jen pomocí změny FSB (12,5/172 - vodní chlazení) - vše stabilní. Chtěl bych to zkusit pomocí násobiče. Mám Ecs L7VTA, 256DDR 266MHz(kupodivu stabilní),CD-RW,DVD,GF4 64MB,... našel jsem na netu přímo návod jak na to s drátkováním, doufám, že je to tak
http://www.ocinside.de/index_e.html 8)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Béčkové T-bredy by měly být odemčené všechny. Já mám třeba 2100+ (B0, AIUHB) a ten je odemčenej. Ale moje deska neumí měnit násobič, tak jsem musel předrátovat patici.

Btw, jestli ti to jede stabilně pomocí zvýšení FSB, tak to tak nech, je to lepší. Ikdyž, 13x172 by neměl být problém...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

Tuším, že měnit se to bude na desce, ale když tam dám např. x13, tak co se stane když bude procesor zamčený nebo naopak odemčený. Jestli tomu dobře rozumím tak nejdřív musím procesor odemknout (pokud už není odemčený) a potom mužu měnit násobič. Ale v případě, že to deska neumí (ani v biosu ani přímo na desce) tak musím drátkovat?
Je to tak správně?? :?
viki_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od viki_ »

Mam dojem, ze Ecs L7VTA nasobitel menit neumi.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Když dáš 13x zamčenému procesoru, tak se nestane vůbec nic. Prostě pojede na svých 12,5x a nebude brát tvý nastavení na vědomí...

A ano, pokud násobič neumí měnit BIOS (deska), tzn. ovládat úroveň na pinech BP_FID0-4, tak musíš úroveň na nich ovlivnit sám. A to buď spojením daného pinu se zemí (logickou nulou) - Vss, nebo s napětím (logickou jedničkou) - Vcc.
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

No skvělý, takže mě nejspíš čeká drátkování dle návodu nebo 100% odpověď najdu v manuálu jestli deska umí přepínat.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Neviděl bych to jako takový problém. Je to docela snadné. Já jsem to dělal třikrát a pokaždé to fungovalo napoprvé. Teda až na jeden případ, kdy jsem omylen nastavil neexistující kombinaci násobiče (vinou z výroby přepáleného můstku L3 - 2, který jsem zapomněl na patici "odpřepálit" propojením na Vss). Procesor prostě nenaběhl. Po opravě naběhl OK. Stačí pinzeta a trocha trpělivosti...
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

Takže ta adresa jak jsem tam dal by mě měla pomoct s drátkováním
Když zadám:
AMD T-bred
Multiplier selection - 6,50 x Systembus(13 x FSB)
FSB selection - 133 MHz FSB
a naskočí kombinace pro odemknutí + násobič x13. Pro odemknutý procesor stačí je 2 smyčky, jen pro násobič x13.
Doufám :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Koukni hlavně na tohle. http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=3221

Pak se koukni, jaké L3 můstky má tvůj procesor přepálené, ať neuděláš stejou chybu jako já, že zapomeneš vyrušit nežádoucí přepálené můstky spojením jejich pinů s Vss. Desetkrát si všechno rozmysli, překontroluj a pak to zkus. Jestli chceš, pošlu ti fotku drátků na mé patici, abyses líp orientoval, kam je na té patici dát...
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

skvělý, foto beru každá rada dobrá. Na jedné adrese jsem našel návod na nejlepší spojení pinů přesně na násobič x13, ihned tam byli odpovědi víc jak od tří lidí , že jim vše funguje. tak uvidíme.
dík moc
můj e- mail DuneLive@seznam.cz
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

V tom návodu jsou vyznačeny hlavní piny, ale nejsou zde kombinace pro hodnoty násobičů. Možná mi podstata uniká.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Podstata ti unikla. Ten článek má víc stránek, ten link byl jenom na jednu z nich... :)

http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=3222
Sniper.24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sniper.24 »

Jsem já to ale blb, máš recht. tewn návod je uplně stejný jako jsem na netu našel já. Ale tenhle je víc podrobnější, o to je to lepší.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“