Teplota po výměně zdroje

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Teplota po výměně zdroje

Příspěvek od ElCon »

Mám takový zvláštní problém. Teď jsem hodil do pc nevej zdroj a :
- zrychlil se mi fan na procálu...
- zvýšila se teplota procálu

Spiš by se to mělo líp chladit, když je ten fan rychlejší ne ? Před tím sem měl 60 s 1354 otáček za min. a teď mám 63 s 1599 otáčkama za min. Čím to ? Trochu mě to děsí...
//Neřešte teplotu mího procálu :) To sem teď nepatří....Dík//
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

No mohlo by to bejt tim ze ten zdroj dava trochu vetsi napeti a tim se zvetsila telota i otacky. :?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

bullshit
záleží kdy tu teplotu zrovna změříš atd. prostě odchylky měření
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Vetsim napetim to nabeton neni :lol:
...to by ta stabilizace nestala za moc a pocal nejel vubec, kdyby v tom byly TAKOVY tolerance, zhe... :wink: :)

Bude to spis tim, ze dotycny vymenil zdroj co mu odsaval dobre vzduch z case za nejaky, co odsava spatne/vubec... :P

ElCon - tak se priznaj, nezapirej - jaky zdroj jsi mel (hlavne popis dukladne usporadani vetraku) a za jaky jsou to vymeni, hmmm? :wink: Myslim, ze je to docela jasne... :)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
drticz
Začátečník
Začátečník

Re: Teplota po výměně zdroje

Příspěvek od drticz »

ElCon píše:Mám takový zvláštní problém. Teď jsem hodil do pc nevej zdroj a :
- zrychlil se mi fan na procálu...
- zvýšila se teplota procálu

Spiš by se to mělo líp chladit, když je ten fan rychlejší ne ? Před tím sem měl 60 s 1354 otáček za min. a teď mám 63 s 1599 otáčkama za min. Čím to ? Trochu mě to děsí...
//Neřešte teplotu mího procálu :) To sem teď nepatří....Dík//

mas na 12V vetvi asi o 1-2V vic nez se starym zdrojem( tipuju podle otacek) .... pujc si voltmetr a premer si to - asi ti to jede dost na hrane...
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Takže, předtím tam byl Fortron/Source model FSP235-60GT
a ten novej je Ultra Power model SS-C350.

No a jedu s : DVD-ROM, CD-RW, HDD, LED DISPLAY, 3x FAN, KATODA
s tím, že jeden fan je modře podsvícenej...
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

tohle bych fakt neřešil.... možná má ten zdroj menší otáčky větráčku ale to asi ne
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

james.flashpoint píše:tohle bych fakt neřešil.... možná má ten zdroj menší otáčky větráčku ale to asi ne
Dobře...řešit to nebudu...ale stejně. Jakou roli v tom hrajou otáčky zdroje? Dyť se mi zvedly otáčky fanu na procálu a zvedla teplota procálu...to snad se zdrojem a otáčkama nemá nic společnýho ? ! ?
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

ElCon - otacky se ti zvedli asi proto, ze se ti zvedla teplota a cidlo tudiz reklo - vice otacek, please :wink:

To bych neresil. Resil bych proc se zvedla teplota - zvyseni otacek, i kdyz ne uplne vyresilo zviseni teploty CPU :wink:

Zdroje jsi sice hezky vyjmenoval, ale nejake linky na ne a infa o fanech by bodli, pokud chces poradit :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

ElCon píše:
james.flashpoint píše:tohle bych fakt neřešil.... možná má ten zdroj menší otáčky větráčku ale to asi ne
Dobře...řešit to nebudu...ale stejně. Jakou roli v tom hrajou otáčky zdroje? Dyť se mi zvedly otáčky fanu na procálu a zvedla teplota procálu...to snad se zdrojem a otáčkama nemá nic společnýho ? ! ?
zdroj přece odsává teplej vzduch z case, ne? mensi otacky = horsi odvetravani case
a to má dost vliv na telotu CPU, když si chladič recykluje luft v case
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

trodas píše:ElCon - otacky se ti zvedli asi proto, ze se ti zvedla teplota a cidlo tudiz reklo - vice otacek, please :wink:
No, tak myslím, že pod 60 C je 13xx otáček hodně málo...navíc mi to AIDA hlásila, že otáčky jsou neadekvátní teplotě. Takže čidlo bylo v pohodě, akorát fan nedostával šťávu...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jestli jsem správně identifikoval ty zdroje, tak jsi měl Fortrona 235W z 80fanem a koupil jsi UltraPower 350W taky z 80fanem, jo?

Tak tam bych to asi viděl, prostě ten Fortron měl vyšší otáčky, tenhle zdroj jsem tady měl (mám) a točil se docela dost...takže asi lépe odsával teplo z case. A novej zdroj má nižší otáčky kvůli hlučnosti na úkor efektivnosti chlazení. A prostě máš horší odvod tepla...zkusil bych asi dozadu na case hodit nějakej fan (nejlíp 120mm) a uvidíš, jestli se to zlepší...:)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

jak tak koukam na tu Elconovu case, tak myslim vidim bvzadu pozici na nějakou 92-ku, na 80 je t velky , 120ka to neni, tak tam hod cokoliv nizkootackovyho (mel jsem titana s 1900ot/min a nevěděl jsem o něm)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Stoobi píše:Tak jestli jsem správně identifikoval ty zdroje, tak jsi měl Fortrona 235W z 80fanem a koupil jsi UltraPower 350W taky z 80fanem, jo?
Pochopil jsi to dobře...
Tak tam bych to asi viděl, prostě ten Fortron měl vyšší otáčky, tenhle zdroj jsem tady měl (mám) a točil se docela dost...takže asi lépe odsával teplo z case. A novej zdroj má nižší otáčky kvůli hlučnosti na úkor efektivnosti chlazení. A prostě máš horší odvod tepla...zkusil bych asi dozadu na case hodit nějakej fan (nejlíp 120mm) a uvidíš, jestli se to zlepší...:)
Díky moc...udělám...
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Slezman(CZE) píše:jak tak koukam na tu Elconovu case, tak myslim vidim bvzadu pozici na nějakou 92-ku, na 80 je t velky , 120ka to neni, tak tam hod cokoliv nizkootackovyho (mel jsem titana s 1900ot/min a nevěděl jsem o něm)
No, ta pozica je na 80ku...zdá se to větší...jo a kde sehnat nízkootáčkový 80ky ? Vím jen o 120kách
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

ElCon píše:
Slezman(CZE) píše:jak tak koukam na tu Elconovu case, tak myslim vidim bvzadu pozici na nějakou 92-ku, na 80 je t velky , 120ka to neni, tak tam hod cokoliv nizkootackovyho (mel jsem titana s 1900ot/min a nevěděl jsem o něm)
No, ta pozica je na 80ku...zdá se to větší...jo a kde sehnat nízkootáčkový 80ky ? Vím jen o 120kách
Hod na ni odpor :wink:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

ElCon píše:
Dej tam Arctica (ale starší verzi 2L) s manuální regulací... Můžeš ho pak přepínačem nastavit ve třech krocích a dokonce ti bude modře svítit... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

a nebo novej artic cooling fan 3TC, keramický ložisko, 6 let záruka, maximální hluk 21db ale hlavně ten odvod, automatická regulace,...
dnes si ho jdu koupit :-D
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

ten arctic 2L je dobrej, varianta TC u takhle vytopených počítačů řve jak blbá
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“