MSI a čipset nforce 3
- Miroslav
- Začátečník

-
MSI a čipset nforce 3
Zdravím lidi,
mám problémek. Dal jsem dohromady nový komp. Amd643200+, pamět OCZ 3200 1GHz (2x512MB, dual channel)400Mhz, Disk Sata Maxtor 200GB, deska MicroStar K8N Neo2 Platinum - nForce3 250, grafika MSIDgíforce6800. Mám následující problémy.1 Někdy mi nenaběhne hned napoprvé,2 zakousne se při detekci IDE a disků, když se po několikátý dostanu do windows tak se mi hry jako HL2 nebo Farcry kousnou po půl hodině, jediná Eclava se kousne hned jak naběhne.
Zkoušel jsem .....1 Vyměnit grafiku za GF2, nepomohlo
2. Projet paměti memtestem(v pořádku)
3 dát to nejhorší časování (nepomohlo) mimochopdem jsou to značkový paměti časování 2 3 3 6 a koupil jsem je v páru
4 systém není přetaktovaný
5 vir to není
6 procesor se nepřehřívá
7 při 8 instalaci windows se vše nahrávalo v poho a až po naistalování poslední věci (zvuk) se komp následně při restartu kousnul
8 dodržuju pravidla nejdříve nainstalovat ovladače od desky, potom grafika atd...
9 dal jsem i jiný disk, protože jsem podezíral nekompatibilitu Sata maxtoru a msi desky, ale problém furt stejný. Pořád se kouše ve hře, pořád občas zatuhne při bootu
Osobně si myslím nekompatibilita deska VS disk nebo Deska VS všechno nebo deska v ryti
Ani slabý zdroj to být nemůže, ponevadž jsem vše odpojil a dal jen slabou GF2 a pořád při startu tuhne občas naběhne
A nebo čipset chlapíííííí????????????????????????????????
Jediný co jsem nezkoušel je flash biosu
mám problémek. Dal jsem dohromady nový komp. Amd643200+, pamět OCZ 3200 1GHz (2x512MB, dual channel)400Mhz, Disk Sata Maxtor 200GB, deska MicroStar K8N Neo2 Platinum - nForce3 250, grafika MSIDgíforce6800. Mám následující problémy.1 Někdy mi nenaběhne hned napoprvé,2 zakousne se při detekci IDE a disků, když se po několikátý dostanu do windows tak se mi hry jako HL2 nebo Farcry kousnou po půl hodině, jediná Eclava se kousne hned jak naběhne.
Zkoušel jsem .....1 Vyměnit grafiku za GF2, nepomohlo
2. Projet paměti memtestem(v pořádku)
3 dát to nejhorší časování (nepomohlo) mimochopdem jsou to značkový paměti časování 2 3 3 6 a koupil jsem je v páru
4 systém není přetaktovaný
5 vir to není
6 procesor se nepřehřívá
7 při 8 instalaci windows se vše nahrávalo v poho a až po naistalování poslední věci (zvuk) se komp následně při restartu kousnul
8 dodržuju pravidla nejdříve nainstalovat ovladače od desky, potom grafika atd...
9 dal jsem i jiný disk, protože jsem podezíral nekompatibilitu Sata maxtoru a msi desky, ale problém furt stejný. Pořád se kouše ve hře, pořád občas zatuhne při bootu
Osobně si myslím nekompatibilita deska VS disk nebo Deska VS všechno nebo deska v ryti
Ani slabý zdroj to být nemůže, ponevadž jsem vše odpojil a dal jen slabou GF2 a pořád při startu tuhne občas naběhne
A nebo čipset chlapíííííí????????????????????????????????
Jediný co jsem nezkoušel je flash biosu
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Miroslav
- Začátečník

-
ten první problém s tím tuhnutím při nabíhání jsem vyřešil zatím tak, že jsem ten disk vyhodil a dal jsem tam normální IDE a problém s tuhnutím a při nabíhání windows zmizel. Jenže ta Enkláva se mi stejně po pár sekundách sekne. taqky to čoveče vypadá na dvě věci, dooma 3 hraju třeba tři hodiny a kousnul se až po těch třech hodinách. jinak zezadu jak má msi ty diody jak naznačujou hardwarový problémy, tak svítí všechny zeleně a to by mělo být v poho
jo a ještě k nekompatibilitě desky a disku. máma měla podobnej problém, komp se kousal už při instalaci windows a pořád to házelo chyby a různý čísla jako selhání pamětových buněk. bylo to fakt zlý. byla to msi a měl jsem disk western digital. to bylo to poslední co mě napadlo. vyměnit disk za Seagate. Problém zmizel. Byl to ten disk
jo a ještě k nekompatibilitě desky a disku. máma měla podobnej problém, komp se kousal už při instalaci windows a pořád to házelo chyby a různý čísla jako selhání pamětových buněk. bylo to fakt zlý. byla to msi a měl jsem disk western digital. to bylo to poslední co mě napadlo. vyměnit disk za Seagate. Problém zmizel. Byl to ten disk
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
A nehreje se treba nahodou graficka? Jinak, jaky tam mas drivery na desku a grafiku (verze)? Pokud nemas ty nejnovejsi, tak bych je zkusil...
Ten SATA disk si zkus na obou radicich - pokud by na jednom blbnul - reklamace desky. Jinak, jak se kousou ty hry, zatuhne celej comp, nebo jen ta hra? Jinak, jak si tam mel tu GF2, tak ti Enklava taky hned padla? Zkousel si prime95?
//EDIT: Ted sem si vsiml, ze mas v popisku "AMD Athlon643200+(Northwood)", bude to asi jadro NewCastle (Northwood maj starsi Intely)
Ten SATA disk si zkus na obou radicich - pokud by na jednom blbnul - reklamace desky. Jinak, jak se kousou ty hry, zatuhne celej comp, nebo jen ta hra? Jinak, jak si tam mel tu GF2, tak ti Enklava taky hned padla? Zkousel si prime95?
//EDIT: Ted sem si vsiml, ze mas v popisku "AMD Athlon643200+(Northwood)", bude to asi jadro NewCastle (Northwood maj starsi Intely)
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- DrMegaCZ
- Nováček

Stejný problém s mojí sestavou
Nechal jsem si postavit sestavu,kterou mam v podpisu.Mam stejný problémy,jako uživatel ,,Miroslav,, se základní deskou MSI K8N Neo2 Platinum - nForce 3 250..Počítač je nestabilní a to tak, že je systém pomalý a hodně často zamrzá.Naběhnou WinXP a ve všech činnostech pomalu nabíhají.Zamrzají mi hry i samotné WinXP.Někdy se počítač napoprvé nespustí,jindy zase nejde vypnout. Zkoušel jsem různé verze ovladačů jak ke grafice tak k základní desce a nic nepomohlo.Taky SATA disk jsem zkoušel zapojit do jinýho SATA konektoru a nepomohlo.Osobně si myslim,že deska nespolupracuje s mojim diskem.Kdyby jste věděli nějaký rady,jak počítač dát do stabilního stavu,tak se prosím ozvěte.Nebo nějakou radu ohledně ovladačů. Opravdu nevim,jak to rozchodit.Díky za vše.
CPU: AMD Athlon 64 3000+(socket 939) , DESKA: MSI K8N Neo2 Platinum - nForce3 250, PAMĚŤ: 512 DIMM DDR PC400 KINGMAX, HARDDISK : Maxtor DiamondMax 10 6B160M0 - 160GB SATA NCQ, ŠUPLÍK NA DISK : VIPOWER VP-10KFU, DVD-RW: LG-GSA 4120B, GRAFIKA : ASUS V9570 TD 256MB GeForce FX 5700, ZVUKOVKA : Integrovaná na desce. WIN XP PRO SP1,system souborů NTFS
- Shit
- Odborník PCT

- short24
- Začátečník

-
mel jsem podobny problem - vyreseno
a, po odkrytovani skrine jsem zjistil, ze je maly proud vzduchu [mam vodnika] a soucastky kolem procesoru a chipsetu se moc hreji
dodatecny vetrak to resil
b, to same reseni jen u zdroje - tady pomohlo zvyseni umyslne omezenych otacek
system byl sice stabilni Xkrat v prime, ale padalo to ve hrach - je to jasne, zdroj a grafika pri hrach vic hreji, vic tepla, tudiz vetsi sance na nestabilitu
nemate to pretaktovane?
a, po odkrytovani skrine jsem zjistil, ze je maly proud vzduchu [mam vodnika] a soucastky kolem procesoru a chipsetu se moc hreji
dodatecny vetrak to resil
b, to same reseni jen u zdroje - tady pomohlo zvyseni umyslne omezenych otacek
system byl sice stabilni Xkrat v prime, ale padalo to ve hrach - je to jasne, zdroj a grafika pri hrach vic hreji, vic tepla, tudiz vetsi sance na nestabilitu
nemate to pretaktovane?
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)
vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
- DrMegaCZ
- Nováček

Přetaktované to nemám a stejně to blbne.Koukal jsem na ty paměti a přímo ty jak mam jsou podle manuálu testované s deskou.Počítač skoro vždy naběhne až napodruhé, zamrzne při detekci harddisků, zkusil jsem zapojit Ultra ATA disk a taky to nepomohlo.Problemy pořád stejný.Můžu nějak špatně instalovat ovladače k desce?Ale už jsem zkusil různý kombinace a způsoby,že nevim.Teď si zase myslim, že asi bude problém v desce, že se s nějakým komponentem nesnese.Zkusim tam ješte jiný paměti ale moc tomu nevěřim.
CPU: AMD Athlon 64 3000+(socket 939) , DESKA: MSI K8N Neo2 Platinum - nForce3 250, PAMĚŤ: 512 DIMM DDR PC400 KINGMAX, HARDDISK : Maxtor DiamondMax 10 6B160M0 - 160GB SATA NCQ, ŠUPLÍK NA DISK : VIPOWER VP-10KFU, DVD-RW: LG-GSA 4120B, GRAFIKA : ASUS V9570 TD 256MB GeForce FX 5700, ZVUKOVKA : Integrovaná na desce. WIN XP PRO SP1,system souborů NTFS
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Jaky mas bios ? Nektere nove biosy resi nejake problemy se SATA disky
http://www.lejabeach.com/MSIK8N/k8nneo2.html
http://www.lejabeach.com/MSIK8N/k8nneo2.html
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- short24
- Začátečník

-
drMegaCZ: se SATA nemam zkusenosti, mam ted bios oficielni 1.30, spis uvedu co pomohlo a co nezapomenout zkontrolovat [ nemusi se to tykat tebe]
- prvni start nesel s klavesnici zapojenou pres game port, zapojil normalne
- doporucuje se startovat jen s jednou pameti v slotu 1 nebo 3
- skontrolovat v biosu v menu Advanced chipset features jaka je harddisk boot priorita [system mit na primarnim disku s nastavenou aktivni partition] , obvzlast po sachovani s disky
- v menu Integrated perpeties jsem nastavil grafiku na AGP , dale v submenu
Onboard device mam zrusene [disabled] SATA 1,2,3,4, AC97 audio [mam jinou zvukovku], Nvidia lan, nvidia lan interface, onboard giga lan. zatim to neportebuji a muze dojit ke kolizi portu
- taky pomohlo v biosu zmacknout tlacitko F7 - prednastaveni optimalizovanych hodnot nebo F6 prenastaveni na fail safe 'bezpecne' hodnoty
- na pocitaci ve woknech pak pomohlo zrusit corecentrum, tenhle SW se krizil s nastavenimi v biosu
A na zaver, uz jsem to tu nekde uvedl - zkus zavolat v pracovni dobe 800 101010 je to helplinka msi, zda ti neporadi.
- prvni start nesel s klavesnici zapojenou pres game port, zapojil normalne
- doporucuje se startovat jen s jednou pameti v slotu 1 nebo 3
- skontrolovat v biosu v menu Advanced chipset features jaka je harddisk boot priorita [system mit na primarnim disku s nastavenou aktivni partition] , obvzlast po sachovani s disky
- v menu Integrated perpeties jsem nastavil grafiku na AGP , dale v submenu
Onboard device mam zrusene [disabled] SATA 1,2,3,4, AC97 audio [mam jinou zvukovku], Nvidia lan, nvidia lan interface, onboard giga lan. zatim to neportebuji a muze dojit ke kolizi portu
- taky pomohlo v biosu zmacknout tlacitko F7 - prednastaveni optimalizovanych hodnot nebo F6 prenastaveni na fail safe 'bezpecne' hodnoty
- na pocitaci ve woknech pak pomohlo zrusit corecentrum, tenhle SW se krizil s nastavenimi v biosu
A na zaver, uz jsem to tu nekde uvedl - zkus zavolat v pracovni dobe 800 101010 je to helplinka msi, zda ti neporadi.
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)
- DrMegaCZ
- Nováček

Bios mam originál verze 1.30
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- texmur
- Nováček

- DrMegaCZ
- Nováček

Tak jsem zkusil vše ,co píšete.Bios jsem si aktualizoval na oficiální verzi 1.4 a žádná změna k lepšímu.Je to pořád stejné.Počítač je stejně nestabilní.Taky jsem zjistil, že když nainstaluju druhou integrovanou síťovku,tak při každým startu trvá počítači dýl,než ji najde.Poznam to tak,i když je vytáhlej kabel ze síťovky nebo je zapojenej,tak se dostavam do ovl.panelů na ,,Systém,, a trvá to docela dlouho,než se chytne.Jinak pořád mam problém se zapínáním počitače že zamrzne při detekci IDE disků,když restartuju system, tak se vypne monitor a musim použít tlačítko reset.Pevný disk je docela hlasitý,hlavně že mi říkaly v CzechComputer,že bude tichej.
- Shit
- Odborník PCT

- DrMegaCZ
- Nováček

Pořád jsem to nevyřešil.Komp blbne pořád stejně.Kolikrát když dam ve winXP restart,tak se restaruje a najednou černá obrazovka,monitor se vypne a musim použít tvrdej reset. Taky mi to hodilo nějakou chybovou hlášku ,nevim přesně co to znamená.Byla to tabulka s nějakou chybou stylu : došlo k vyjímce.... 0x00000 ... nějak tak a počítač přestane reagovat.Opět musim natvrdo restartovat.Nevim ,co ješte zkusit.
- DrMegaCZ
- Nováček

Tak jsem projel paměti MEMTESTEM86+ a GOLDMEMORY ,ale žádnou chybu to neukázalo.Taky jsem to projel PRIME95 a žádnou chybu ani nezatuhnul.Tak nevim.
- Necris
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nice
Tak to je nejlepsi zprava.Pred hodkou sem z alzace Objednal prave MSI NEO2 nforce3 250...k tomu procesor AMd A64 winchester 3200+ to je fakticky nice..doufam ze me to pude..pameti Kingstony (CL3) 512 DDR 400..
HDD Seagate Baracuda 80 GB (me osobne staci dooost) NCQ.
GF FX 5600 256 MB 400watt zdroj..procesor boxovanej grafika idealne chlazena..tak sem zvedavej co me to bude delat..
HDD Seagate Baracuda 80 GB (me osobne staci dooost) NCQ.
GF FX 5600 256 MB 400watt zdroj..procesor boxovanej grafika idealne chlazena..tak sem zvedavej co me to bude delat..
- DrMegaCZ
- Nováček

Pořád jsem problém nevyřešil.Počítač mi čim dál víc zatuhává ve windows.Disk jsem zapojil na SATA 3 nebo SATA4 port a nepomohlo to.V Biosu mam vypnutý integrovaný zařízení ,obě síťovky i zvuk je vypnutej a nic platný.Zkoušel jsem jiný paměti ,taky nic.XPcka i ovladače přeinstalovávám pořád dokola a nic.