Maxtor 160GB (6Y160M0) 8MB cache SATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
david99
Začátečník
Začátečník

Maxtor 160GB (6Y160M0) 8MB cache SATA

Příspěvek od david99 »

Ahojte ludia kto z vas ma prosim tento disk Maxtor 160GB (6Y160M0) 8MB cache SATA. Mohli by ste mi napisat svoje skusenosti s nim ako ide ci s nim nemate problemy ci sa nejako neseka alebo nedrhne jednoducho hociake postrehy ktore mate alebo cokolvek ste zistili pri jeho pouzivani.

Dik moc
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Mam ten samy, jen v PATA provedeni.
Teda, mel jsem, tedka slape 24/7 v serveru.
Muzu na nej pet jen chvalu.
Velmi tichy, neuveritelne rychly, spolehlivy 160G disk.
...potrebujes ten 48bit address patch do win, pro funkcni zapis nad 137G, ale tot vse...

Zadny problem :) Hodnoceni - 10 z deseti 8-)

PS. jeho nastupce 250G pece jak divy a jak se prehreje, tak ma smlon piskat... :? :( Bude treba chladit. 160 netreba a nikdy napiskla, ani pri vic jak 80-ti stupnich :lol: :wink:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

maxtory nebrat, poslední dobou poruchový... :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

MaWa píše:maxtory nebrat, poslední dobou poruchový... :(
Osobne som mal problemy len s 200GB verziov Sata .... ziadne ine disky od Maxtoru sa mi na reklamaciu nevratili ( uvidime po vianociach... ) .... a to diskov predavam naozaj dost..... ( ovela problemovejsi je v tomto smere napr. WD ..... ) .....
Celkom slusni disk, osobne som ho tiez chvili pouzival mam vsak pocit ze bol hlucnejsi ako napr. Hitachi a jeho vykon je tiez len priemer...., teplota je tiez v normale teda pri normalne vetranej skrinke sa netreba nicoho bat.....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

MaWa - nesouhlas. Mam doma 5 maxtorku a ZADNEJ nema problem... Jedinej maxtorek co problem mel byl 40G disk, co jsem pucil kamosovi na data a tak ho tyral nesutalym sosanim ze satelitu, ze zacal trosku piskat, tak jsem ho prodal. Kupujiciho jsem na to upozornil a dal dobrou cenu aby mi pak ten clovek rikal, ze to skoro neni slyset a ja to nemoh vystat, ja je najednou hlucnej... :lol: :(

No, takze chci rici, ze cela ta rada s tekutymi lozisky je docela SUPER. 3x 120G (6Y120P0), 1x 160G (6Y160P0) a 1x 250G (7Y250P0) mam a mam s nimi jen ty nej zkusenosti - krome toho, ze ten posledni, polozeny na molitanu, docela HODNE hreje... :oops:

Braskovi ale odesly uz 2x WD disky, takze bych rek, ze estli je neco rizikove, tak jsou to dneska WD disky.

PS. pak mam 2x 80G Seagate BarracudaIV a zadnej problem s nimi rovnez, takze Seagate je take u me cool :wink: Ale nejsou tyk tichy a rychly jak tyhle novy maxtorky... :(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

promiň ale 5 disků ? moje informace vycházejí ze zdroje, který měsíčně prodá několik tisíc disků různých značek...takže si myslím, že by mohli vědět, co je nejvíc poruchové, ne ? :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

MaWa píše:promiň ale 5 disků ? moje informace vycházejí ze zdroje, který měsíčně prodá několik tisíc disků různých značek...takže si myslím, že by mohli vědět, co je nejvíc poruchové, ne ? :wink:
Nes predaj az taketo cisla nedosahuje ..., ale na druhej strane podla mojich info sa problem netyka celej produkcie...., ale len niektorych serii diskov a to nanestastie prave Sata ( 200/250GB.... ) ..... a scasti aj novsich serii s 16MB chache .....
Serii diskov 80/120/160GB 2/8MB cache sa tento problem netyka a ani sam som nezaznamenal ani najmensi problem za poslednich par mesiacov...
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Havy
Nováček
Nováček

Obvyklá teplota disku

Příspěvek od Havy »

Mám disk Maxtror 160GB Sata. (Přesné označení teď u sebe nemám, je to dost podobné možná stejné jako výše uvedený). Pracuje bez problémů. Jen je trochu hlučnější.

Jaká je obvyklá teplota těchto disků? 56 stupňů je moc? Musím ho chladit?

Díky.
-:AMD 64 2.800+ přetaktovaný na 2.250, Soltek SL-K8AN2E-GR, Leadtek FX5900XT, Maxtor 160GB Sata:-
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“