reset biosu

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
007.tom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

reset biosu

Příspěvek od 007.tom »

Zdravím všechny.Potřeboval bych poradit s resetem biosu u 9 let staré desky.Nemůžu najít cmos jumper na zresetování,tak by mě zajímalo zdali stačí třeba vytáhnout baterku a na jek dlouho.Deska je nějaká neznačková.Pc není moje tudíž to nemožu šlahnút do koša.Dík
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Stačí ta baterka.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: reset biosu

Příspěvek od Stano K. »

007.tom píše:Zdravím všechny.Potřeboval bych poradit s resetem biosu u 9 let staré desky.Nemůžu najít cmos jumper na zresetování,tak by mě zajímalo zdali stačí třeba vytáhnout baterku a na jek dlouho.Deska je nějaká neznačková.Pc není moje tudíž to nemožu šlahnút do koša.Dík
no ja som mal to iste nastavylsom nieco v biose a nenaskocilo to tak som vytiahol baterku...........a nepomohlo to, potom so vytiahol bios chip a................ nepomohlo tak som to po hodine vzdal. no sused to vyriesil ako profik nasiel na doske cmos jumper az na vrchu tej dosky neikde u ram slotov ja som ho hladal v dolnom rohu okolo baterky.
Inak ked nenajdes cmos jumper tak staci urcite 1-2 minuty.
007.tom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 007.tom »

Tak jsem zkusil vytáhnout baterku na 10min. a nic.Už nevím co s tím.
Při nabíháni kompu to prostě vypíše chyby :fdc-failure Pri master hdd-error Sec master drive-atapi incompatible cmos date/time not set Run setup F1 for resume.

Za normálních okolností by mě zmáčknutí F1 mělo přepnout do biosu.Ale místo toho se to snaží okamžitě po F1 bootovat a chce to něco co nemám.Píše to že:Boot failure
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device Press any key when ready.

A to napíše vždy jakmile se pokusím cokoliv zmáčknout.Proto jsem myslel ten reset.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

není ta baterka vybitá? :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

F1 Resume je, že bude pokračovat a ne, že skočí do BIOSu. Do BIOSu skoč normálně DELETEm nebo F2 hned po startu a nastav tam, co je třeba a hlavně bootování.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

na niektorych doskach treba tu baterku nechat vytiahnutu aj par hodin hlavne na tych kde nieje jumper. Ja som raz resetoval bios pol dna. skus to tak a ak nepomoze tak ho skus asi flashnut
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

david99 píše:na niektorych doskach treba tu baterku nechat vytiahnutu aj par hodin hlavne na tych kde nieje jumper. Ja som raz resetoval bios pol dna. skus to tak a ak nepomoze tak ho skus asi flashnut
Troufám si hádat, že na desce, kde není ani jumper na reset CMOS, nebude ani flash paměť, ale jenom nějaká EEPROM. Takže flashování nepřipadá v úvahu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

TomV píše:
david99 píše:na niektorych doskach treba tu baterku nechat vytiahnutu aj par hodin hlavne na tych kde nieje jumper. Ja som raz resetoval bios pol dna. skus to tak a ak nepomoze tak ho skus asi flashnut
Troufám si hádat, že na desce, kde není ani jumper na reset CMOS, nebude ani flash paměť, ale jenom nějaká EEPROM. Takže flashování nepřipadá v úvahu...
No jistě, jakej flash na 9 let starý desce, to je při nejlepším nějaká 486ka. Ty věci ti tam píše, protože v BIOSu nemáš nastevený s čeho má bootovat. Default bude disketa, tak to změň na IDE0 nebo co tam je. Tam možná ani není IDE na desce, ale na nějakym ISA řadiči. To už je dneska na ho***.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Aha sorry to som nevedel ze stare dosky sa nedalu flashnut
007.tom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 007.tom »

Tak hotovo.Komp už zase jede.Vytáhnul jsem baterku na 24 hodin,dal ji zpět.Po startu jsem se F1 dostal konečně di biosu nastavil jsem auto detekci hdd,bootování a už to frčí.Díky všem za pomoc
xmartinx
Začátečník
Začátečník

ocuvaj moj....

Příspěvek od xmartinx »

na niektorych starych biosoch, takzvanych chrobakoch, sa to robilo tak, ze si chrobaka vytiahol a polozil ho na nejaku rovnu plochu, resp. na alobal na stole.. ono Ti to po nejakych 2hodinach bezproblemovo zresetovalo cely bios. Chrobaka nalozis spat a neni problem :lol:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“