reset biosu
Moderátor: Eddward
- 007.tom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
reset biosu
Zdravím všechny.Potřeboval bych poradit s resetem biosu u 9 let staré desky.Nemůžu najít cmos jumper na zresetování,tak by mě zajímalo zdali stačí třeba vytáhnout baterku a na jek dlouho.Deska je nějaká neznačková.Pc není moje tudíž to nemožu šlahnút do koša.Dík
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: reset biosu
no ja som mal to iste nastavylsom nieco v biose a nenaskocilo to tak som vytiahol baterku...........a nepomohlo to, potom so vytiahol bios chip a................ nepomohlo tak som to po hodine vzdal. no sused to vyriesil ako profik nasiel na doske cmos jumper az na vrchu tej dosky neikde u ram slotov ja som ho hladal v dolnom rohu okolo baterky.007.tom píše:Zdravím všechny.Potřeboval bych poradit s resetem biosu u 9 let staré desky.Nemůžu najít cmos jumper na zresetování,tak by mě zajímalo zdali stačí třeba vytáhnout baterku a na jek dlouho.Deska je nějaká neznačková.Pc není moje tudíž to nemožu šlahnút do koša.Dík
Inak ked nenajdes cmos jumper tak staci urcite 1-2 minuty.
- 007.tom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkusil vytáhnout baterku na 10min. a nic.Už nevím co s tím.
Při nabíháni kompu to prostě vypíše chyby :fdc-failure Pri master hdd-error Sec master drive-atapi incompatible cmos date/time not set Run setup F1 for resume.
Za normálních okolností by mě zmáčknutí F1 mělo přepnout do biosu.Ale místo toho se to snaží okamžitě po F1 bootovat a chce to něco co nemám.Píše to že:Boot failure
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device Press any key when ready.
A to napíše vždy jakmile se pokusím cokoliv zmáčknout.Proto jsem myslel ten reset.
Při nabíháni kompu to prostě vypíše chyby :fdc-failure Pri master hdd-error Sec master drive-atapi incompatible cmos date/time not set Run setup F1 for resume.
Za normálních okolností by mě zmáčknutí F1 mělo přepnout do biosu.Ale místo toho se to snaží okamžitě po F1 bootovat a chce to něco co nemám.Píše to že:Boot failure
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device Press any key when ready.
A to napíše vždy jakmile se pokusím cokoliv zmáčknout.Proto jsem myslel ten reset.
- zombux
- Odborník PCT

- Intelman
- Začátečník

- david99
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Troufám si hádat, že na desce, kde není ani jumper na reset CMOS, nebude ani flash paměť, ale jenom nějaká EEPROM. Takže flashování nepřipadá v úvahu...david99 píše:na niektorych doskach treba tu baterku nechat vytiahnutu aj par hodin hlavne na tych kde nieje jumper. Ja som raz resetoval bios pol dna. skus to tak a ak nepomoze tak ho skus asi flashnut
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Intelman
- Začátečník

No jistě, jakej flash na 9 let starý desce, to je při nejlepším nějaká 486ka. Ty věci ti tam píše, protože v BIOSu nemáš nastevený s čeho má bootovat. Default bude disketa, tak to změň na IDE0 nebo co tam je. Tam možná ani není IDE na desce, ale na nějakym ISA řadiči. To už je dneska na ho***.TomV píše:Troufám si hádat, že na desce, kde není ani jumper na reset CMOS, nebude ani flash paměť, ale jenom nějaká EEPROM. Takže flashování nepřipadá v úvahu...david99 píše:na niektorych doskach treba tu baterku nechat vytiahnutu aj par hodin hlavne na tych kde nieje jumper. Ja som raz resetoval bios pol dna. skus to tak a ak nepomoze tak ho skus asi flashnut
- david99
- Začátečník

-
- 007.tom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xmartinx
- Začátečník

ocuvaj moj....
na niektorych starych biosoch, takzvanych chrobakoch, sa to robilo tak, ze si chrobaka vytiahol a polozil ho na nejaku rovnu plochu, resp. na alobal na stole.. ono Ti to po nejakych 2hodinach bezproblemovo zresetovalo cely bios. Chrobaka nalozis spat a neni problem