Jaké kodeky pro TV tuner Leadtek Expert2000
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jaké kodeky pro TV tuner Leadtek Expert2000
Čao. Poraďte mi prosím, jaký kodeky nainstalovat, aby "žádnej" nechyběl a šel s nimi i tenhle tuner. [Nemám možnost odzkoušet, chybí mi totiž káblik.] Díky. Za link(y) budu vděčnej.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Všechny kodeky co potřebuješ k provozu této karty jsou na CD co si dostal ke kartě. Případně stáhneš na webu výrobce a taky jsem je viděl na www.tvfreak.cz 
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jěžiš, to vím taky, ale rozhodně nejde o všechny obvykle potřebné kodeky. Užitečnost tipuju tak někde mezi 70-90%. Předtím, jsem to dolaďoval různejma kodek pakama a tak, ale možná už je něco novýho, tak se ptám, co použít.Dzin píše:Všechny kodeky co potřebuješ k provozu této karty jsou na CD co si dostal ke kartě. Případně stáhneš na webu výrobce a taky jsem je viděl na www.tvfreak.cz
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se zeptáš stylem "aby mi šel tenhle tuner"
tak se nediv že dostaneš obecnou odpověd!!!
Kodeků je několik stovek a mezi sebou se nějaký nesnesou napiš co chceš dělat a potom se dá radit. Hlavně tam nedávej těch kodeků hodně protože pak ti nepůjde nic a končí to reinstalem.
Já pracuju s videem už nějakou dobu a mám tam NIMO Codek pack + DivX+Xvid+Huffyuv+kodeky co sem dostal ke kartě. Cokoliv navíc mi udělalo docela paseku. Pokud budeš video zpracovávat pak v nějakým pokročilejším programu jako Adobe Premiere, Sonic Studio Vegas,Pinnacle Studio a pod. tak ty mají svoje kodeky.Na provoz karty stačí to co je na CD na střih a editaci to co jsem psal výše.
tak se nediv že dostaneš obecnou odpověd!!!
Kodeků je několik stovek a mezi sebou se nějaký nesnesou napiš co chceš dělat a potom se dá radit. Hlavně tam nedávej těch kodeků hodně protože pak ti nepůjde nic a končí to reinstalem.
Já pracuju s videem už nějakou dobu a mám tam NIMO Codek pack + DivX+Xvid+Huffyuv+kodeky co sem dostal ke kartě. Cokoliv navíc mi udělalo docela paseku. Pokud budeš video zpracovávat pak v nějakým pokročilejším programu jako Adobe Premiere, Sonic Studio Vegas,Pinnacle Studio a pod. tak ty mají svoje kodeky.Na provoz karty stačí to co je na CD na střih a editaci to co jsem psal výše.
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Každopádně díky.
Šlo mi o tenhle tuner: TV tuner Leadtek Expert2000, jak uvádím v nadpisu. Ty kodeky, který byly na CD sice pomohly, ale ani zdaleka nestačej. Doplnil jsem to o DivX, Xvid zatím nemám, musím se někde pozeptat jakej.
Šlo mi o tenhle tuner: TV tuner Leadtek Expert2000, jak uvádím v nadpisu. Ty kodeky, který byly na CD sice pomohly, ale ani zdaleka nestačej. Doplnil jsem to o DivX, Xvid zatím nemám, musím se někde pozeptat jakej.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám XP Pro. Teď drnčím na zkoušky, takže kodeky jsou stranou.Dzin píše:Co máš za OS?
Xvid tam dej nejnovější pokud máš XP na win 9x mi neblbnula ani starší verze.Nahrávej video z TV signálu přes Huffyuv kodek, pak zkomprimuj do Mpeg 2 nebo Mpeg 4 dle libosti.
Nahrávám přes MPEG-2 Optimal quality. Ostatní kodeky (Huffyuv tam není) nejsou tak kvalitní, co se obrazu týče. To už mám vyzkoušený. Problém mi spíš dělá audia bitrate, která je 224kbps. Čili 28kBps. A takovou bitrate jsem pro nth pass ve VirtualDubModu nenašel. Škoda. Ale to je věc jiná.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Huffyuv tam musíš doinstalovat a kvalita je daleko lepší než u Mpeg!!!!CROSS píše:Mám XP Pro. Teď drnčím na zkoušky, takže kodeky jsou stranou.Dzin píše:Co máš za OS?
Xvid tam dej nejnovější pokud máš XP na win 9x mi neblbnula ani starší verze.Nahrávej video z TV signálu přes Huffyuv kodek, pak zkomprimuj do Mpeg 2 nebo Mpeg 4 dle libosti.
Nahrávám přes MPEG-2 Optimal quality. Ostatní kodeky (Huffyuv tam není) nejsou tak kvalitní, co se obrazu týče. To už mám vyzkoušený. Problém mi spíš dělá audia bitrate, která je 224kbps. Čili 28kBps. A takovou bitrate jsem pro nth pass ve VirtualDubModu nenašel. Škoda. Ale to je věc jiná.
Audio bitrade se komprimuje v nastavení audiostopy takže sem nepleť nth pass ten patří k videu.Audio stačí 112kBit/s nebo 128.
Stopy/kompletní zpracování zvuku vyber Mpeg Layer-3 a pak vyber bitrade
Zvuk se komprimuje jednoprůchodově takže až při 2.passu respektive při posledním passu.
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Časem mrknu, jestli ten kodek někde najdu. No, ta audio bitrate je v SW u tunuru a nelze měnit. Je pevně daná. Ve VDM takové není. Buď 24 nebo 32kBps. Ale mrknu na ten Huffyuv a uvidím, jestli se něco změní. Teď na to ale fakt nemám čas. A ani chuť.