WIi-Fi síť
Moderátor: Don
- CZeMiK
- Nováček

WIi-Fi síť
Dobrý den, chtěl bych udělat Wi-Fi síť IEEE 802.11g+ (108Mb/s), ale chtěl bych poradit jak na to. Chtěl bych použít 2xAP a 1x PCI kartu+možnost dalších, antény si vyrobím sám, tak potřebuju abych mohl omezit výstupní výkon. Potřeboval bych udělat to, aby ty AP spolu komunikovaly a ty další PCI karty se na ty APčka připojovaly. Problém mám ve vybrání APček a PCI karet. Vyhlédl jsem si od firmy US Robotics. Můžete mi tyto věci schválit, nebo byste mě doporučily jiné(prosím napište mi přesný název výrobku a popř. link). A pak bych potřeboval návod jak to sesíťovat. Dík CZeMiK
Acer Aspire 6930
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Otázky tohoto charakteru bych směroval na http://czfree.net
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: WIi-Fi síť
hm jeslti chceš spojit 2 APčka, tak potřebuješ další 2 APčka - u každého jedno. S tím i jednu směrovou anténu na každé straněCZeMiK píše:Dobrý den, chtěl bych udělat Wi-Fi síť IEEE 802.11g+ (108Mb/s), ale chtěl bych poradit jak na to. Chtěl bych použít 2xAP a 1x PCI kartu+možnost dalších, antény si vyrobím sám, tak potřebuju abych mohl omezit výstupní výkon. Potřeboval bych udělat to, aby ty AP spolu komunikovaly a ty další PCI karty se na ty APčka připojovaly. Problém mám ve vybrání APček a PCI karet. Vyhlédl jsem si od firmy US Robotics. Můžete mi tyto věci schválit, nebo byste mě doporučily jiné(prosím napište mi přesný název výrobku a popř. link). A pak bych potřeboval návod jak to sesíťovat. Dík CZeMiK
co se týče té rychlost, tak popřemýšlej o 54mbp.
Jaké máš vzdálenosti? překážky? 108mbps bude už dost náchylnejch na rušení. Jsou v okolí ještě další sítě? Vyber kanál tak aby nekolidoval s jinou sítí.
Já mam doma Asus WL500g se sítem pw21 - 21dB pro příjem z APčka od "poskytovatele" (1300m +- přímo), na něj mam přes ethernet píchlé 3 kompy a WL500b s 10dB všesměrovou anténou pro připojení dalších členů. Rychlost po bčkové síti je kolem 500kB/s a po gčkové jsem nezkoušel, ale při vytížení ftp serverem bez omezení se síť hltí!
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jen poznámku na okraj:
Některá (samozřejmě dražší) APčka umožňují bridge + client mód najednou...
A jelikož standart 108Mbps není ještě schválen, tak si budeš muset pořídit VŠECHNO (Ap, karty, ...) od stejného výrobce, jinak ti to pojede jen na "normální" Gčkové variantě...
Některá (samozřejmě dražší) APčka umožňují bridge + client mód najednou...
A jelikož standart 108Mbps není ještě schválen, tak si budeš muset pořídit VŠECHNO (Ap, karty, ...) od stejného výrobce, jinak ti to pojede jen na "normální" Gčkové variantě...
Francie ... sladká Francie