Problém s DVD/RW PLEXTOR PX-712A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s DVD/RW PLEXTOR PX-712A

Příspěvek od Jan Káňa »

Bry den, mam vypalovacku od Plextora PX 712-A a nevim jestli mi blbne buffer nebo je to normalni. Pri vypalovani CD mi spodni ukazatel v neru (buffer level) ukaze, ze se buffer naplnil na 98-99% a tam zustane az do konce vypalovani. Pri vypalovani DVD mi ale ukazatel porad blbne - chvili je na 100% pak klesa az na 5% a pak zase nahoru. To vse je otazka nejakych 8 sekund, takze se mi tam ten ukazatel porad takhle mihota a ja nevim jestli je to normalni a nebo jestli je neco spatne. Hlavne si myslim ze v tu chvili kdy je buffer skoro prazdny mi vypalovacka nevypaluje, takze to vypalovani hodne zpomaluje. Vypalovani jednoho 4.7 GB DVD 4nasobnou rychlosti mi zabere zhruba 30 minut. Mam tedy neco s buffrem nebo je vse OK. Dekuji za jakoukoliv radu :-)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Napiš, na jaký DVD média vypaluješ. Máš nejnovější firmware ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Na Gigamastry, na HPcka a na Emgetony. Jestli mam nejnovejsi jirmware to nevim, v tom se moc neorijentuju :-)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Taky napiš, jakou verzi nera používáš, když tak stáhni nejnovější 6.6.0.1. Nejnovější verze firmware do mechaniky je 1.05. Spusť Nero Info Tool, tam zjistíš tu svojí. Nejnovější firmware stáhneš zde - http://www.plextor.be/technicalservices ... -Recorders
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Já sem dostal to nero k vypalovacce, je to Nero 6 SE Burning Rom
Co mam za firmware, to zjistim, ale ne ted, protoze nejsem doma a doma net nemam. Kazdopadne se jeste ozvu (az se dostanu k netu) dik
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak to ti to DVD vypaluje 2x pomaleji, než by mělo. Napiš ještě co máš za sestavu a OS. Těma médiama to být klidně může, protože si mechanika ověřuje kvalitu i během zápisu, ale k úplnému zastavování vypalování by docházet nemělo.
Bathory
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No prave ze k zastaveni vyopalovani klidne dojit muze v dusledku nenalezeni stopy a z ji najde tak zacne. Doporucujji zkusit kvalitni media Verbatim, Traxdata, Tayo Yuden atd
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já to myslel tak, že když se to stane, je to špatný, proto by k tomu nemělo docházet. Dnešní technologie (BurnProf, JustLink atd.) umožňují přerušit vypalování a přesně pak na něj navázat, je ale lepší se tomu vyhnout.
Bathory
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Je to divný - když sem měl starý firmware, blblo mi to jen u vypalování DVDcek, ted sem si stahnul ten nejnovější a blbne mi to i u vypalováni CD - moc sem si nepomoh. Mam XPcka s 1. servis packem, AMD Athlon Xp 3000+, 1 GB RAM, 160 GB HDD od WD, Geforce FX 5900 XT, Asus A7N8X -E Deluxe. Přemejšlim o tom, že tu mechaniku budu reklamovat. Nemůže to bejt tim, že mám špinavou čočku???
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Může, a než ji půjdeš reklamovat, zkus ji vyčistit, za to nic nedáš. :)
Bathory
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Mam ten samej problém

Příspěvek od HADiCE »

Stejný problém se mi objevil (asi) po instalaci SP2 do woken. Bufer mechaniky se vyprazdnujě úplně do šrotu.
Těžko to bude nějakou vadou. Mám Plextor CD-R Premium a Plextor DVD 708 a dělají to obě (mají nejnovější firmwary). Není to ani závislé na softu. Problém se objevuje v Plextoolsech i v Neru (6.6.0.1).
Navíc pálim pořád na stejný média (TDK a občas Verbatim).

Je to madrfakr.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A novější firmware to neřeší? Tohle je pěkně na prdel ..... celej slavnej SP2 :x
Bathory
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

A mas zapate DMA na vypalovacke? Mne sa to stavalo vtedy. Ked zapol DMA tak buffer bol pekne plny az do konca.
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
HADiCE
Začátečník
Začátečník

dělá to ten Shit Pack 2

Příspěvek od HADiCE »

DMA mám zapnutý. Když necham v Neru otestovat maximální rychlost pálení, tak mi poví 45 MB/s.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A ještě se zeptám, nemáš náhodou SATA disk?
Bathory
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

Len tak mimochodom, mne sa tiez buffer vyprazdnoval na starom compe, potom som vsak vymenil zakladovku a IDE kable za nove a uz to neblblo, tak v tvojom pripade to mozu byt tie kable. Skus aj preinstalovat Windows, to mi dostkrat pomohlo :)
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Tak mě se to spravilo.

Příspěvek od HADiCE »

Nevim proč ani jak, ale začalo mi to fungovat normálně. Že by nějaká záplata vod MS ;-)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak to si vzpomeň, máš SP2?
Bathory
HADiCE
Začátečník
Začátečník

OMG

Příspěvek od HADiCE »

Tak to šlo jen na jednom DVD a jenom v Neru 6.6. Plextools uspěšně hlásí 22x BurnProof u CD a 200x u DVD.
To hlásilo mit SP2. Včera jsem SP2 úspěšně vykopnul a uvidíme. Mrknu jestli nemaj taky nějakou Plextoři nějakou novou verzi.
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Je to na levačku

Příspěvek od HADiCE »

Tak ti nevim Karle. Servisnim péčkem to nebylo.
Když pálim 4x DVD tak to ani nevzdechne, ale 8x už ten madrfakr buffer lítá jak vzteklej. To stejný u CD. Nižší qalty v pohodě, vysoký v pr...

Přeinstalovat wokna se mi fuckt nechce.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“