Útok přes promapované porty

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Útok přes promapované porty

Příspěvek od Miroslav »

lidi tady hodně píšou, že si promapovali rozsah portů třeba pro ICQ nebo Doom (666)atd, znamená to tedy, že když si to promapuju a nějakej úchyl mě bude chtít heknout a použije softík na scanning portů a zrovna narazí na mou IP a zjistí, že mám promapovanej port ten a ten, tak se přes tyhle porty může nabourat, že jo?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Nabourat se může jenom tehdy, když zjistí, že admin (ty) je lama a běží mu tam nějaká nezáplatovaná aplikace. Na port, kterej je sice zvenku přístupnej, ale nic na něm neběží, se ti nikdo nenahackuje...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

jaktože se na něj nikdo nenahekuje když je promapovanej a teda volně přístupnej?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Miroslav píše:jaktože se na něj nikdo nenahekuje když je promapovanej a teda volně přístupnej?
port je "mrtvá schránka", kterou si musí nějaká aplikace vybírat, tj. reagovat na příchozí požadavky, otevřený port na kterém nic neběží (nic jej nevybírá) nelze použít pro smysluplný útok
tedy jediná šance je, jak to píše Tom
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

takže když mám port 666 otevřenej a nekrytej firewalem, tak se mi přes něj nikdo nenabourá? To bych ho teda musel používat na Dooma a ostatní z venku, když by ho začali používat, tak by přes něj ten útok šel? To je divný. port je přece něco jako přepínač na telefonní ústředně a když je otevřej a není chráněnej tak musí být přece zranitelnej????
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

kolikrát Ti to máme opakovat, napsal jsem Ti jak to je, jestli se Ti to nezdá, tak si vygoogluj nějaké podrobnější informace a studijní materiály
prostě pro útok přes otevřený port je třeba hacknout aplikaci, která na tom portu sedí
port není nic jako přepínač na telefonní ústředně, je to virtuální adresa schránku určené pro doručování zpráv aplikaci, která port "vlastní"
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“