EIZO F77 FLEXSCAN

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
blod
Začátečník
Začátečník

EIZO F77 FLEXSCAN

Příspěvek od blod »

Koupil jsem starší monitor Eizo F77 ale občas se stane že obraz najednou problikne a pak se vratí do normalu.Jako by skočí na vás obraz a pak zpět.neví někdo co je to ? dík
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Způsobuje to vadné FBT (VN trafo). Po nějaké době se již nerozsvítí obrazovka a zůstane svítit pouze zelená LED.
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

jj presne tak mel sem taky starsi EIZO F... a delalo to to same az nakonec umrel.oprava by stala mezi 1000 - 1500 takze doporucuju pryc s nim!!!! 8-)
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Twister píše:jj presne tak mel sem taky starsi EIZO F... a delalo to to same az nakonec umrel.oprava by stala mezi 1000 - 1500 takze doporucuju pryc s nim!!!! 8-)
Tak to pěkně děkuji. :)
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Nastavil jsem ho na 1024*768 90Hz a už stím přestal.Dělal to jenom při nastavení 1024*768 100Hz
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

Neboj za chvilku zacne zas... ver me me to udelal taky.... ja sem mel myslim EIZO F75 nebo neco podobneho 17"...
(jedna se mozna o poruchu v izolaci toho trafa, a s kazdym probliknutim se to cim dal tim vic zhorsuje....az se nakonec probije [spoji se primarni vinuti se skundarnim].)
pokud si ho koupil v bazaru(a mas na to zaruku pul roku) tak si ho nech treba 4mesice a pak ho vrat...(ikdyz by balo nejlepsi to vratit okamzite)
jestli je to ale kupovane z druhe ruky(bez zaruky)tak to OKAMZITE hod nekam pryc, pokud jeste chces videt svoje penize....ja sem takto prisel o 4500.- jen proto ze sem si ho nechal a nereklamoval .

uvidis ze za chvilku to bude delat i na tech 90Hz pak na 80hz az nakonec budes met umirajici Srtoboskop na 60Hz :lol:
ja sem takto sledoval smrt mojeho milaška :cry: a neni to moc prijemne... :cry:

Jinak monitory EIZO jsou velice kvalitni, ale plati to o novych kouscich...
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

V roce 1997 jsem si koupil Eizo F35 Flexscan. Na svou dobu uzasny monitor a jeste dneska sakra nadprumerne dobry monas. (s hrouzou jsem zjistil, ze moje novejsi Eizo F520 je "oprcanejsi" ez stara F35, ale to nic...) :(

To podstatne je, ze blika. Proste z niceho nic BLIK a zase hodinu i dve klid. A pak zase - blik!

Pouzivam ho jen na testing pocalu, takze uz ne moc, ale roky bezelo 24h denne a nic se nezhorsilo ani nezlepsilo.

Na PCB jsem marne hledal chybu. Marne jsem cistil vsechny konektory, marne jsem prepajoval veskere kontakty - problem i po kupe uprav vytrval do dnesniho dne.
A asi vytrva navecnost, i kdyz ten napad podivat se na VN trafo neni spatny, ale co tam hledat? :roll:
Asi prepajet a uvidime :)

Rozhodne ten monitor s touhle vadou jede od zhruba 1999, kdy se to poprve projevilo dodneska.

Takze ho chudaka tak nepanikarte :lol:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

ja m jenom vypravim muj pribeh :lol: a rikam co bych udelal ja... 8-)
jinak covece to trafo pajet :-D hoodne stesti :lol:
nn vazne ... podle me jde o narusenou izolaci at uz mezi primarem a sekundarem ci jinam...
a znovu navijet trafo se fakt nevyplati..vetsinou se totiz nestrefis a stejne zhori..
nereknu ti jak je to trafo udelane (jeste sem ho nevidel) :D
ikdyz mozna ze do nedele napisu,protoze si dovezu zpet muj dalsi mrtve mon.. :lol:
ono zpravit se da vsechno...ale dnes v dobe konzumni sploecnosti se but lidem nechce nebo takove trafo vyjde na polovinu ceny monitoru a kdovi jestli to Neorginalni trafo vydrzi..ale jestli chces previjet...hoodne stesti na sekundaru hoodne tenkej drat a hooodne zavitu... pokud si dobre vzpominam tak se mapeti na sekundaru pohybuje v tisicich V asi kolem 10KV ale to berte jako streleni od pasu ... nevim to presne...
je tu i moznost ze je chyceny najaky kondenzator.(to bude spis tvuj pripad trodas :lol: ) a proste to prestreli pres dielektrikum. a jelikoz sou to elektrolyti tak se to dielektrikum zase obnovi tady myslim zalezi na teplote....

@blod takze rada pokud se tato chyba bude obevovat cim dal casteji tak je asi to trafo v pasti, to se zmenou frekvence je presne to same co se stalo me...
byt tebou tak se toho rychle zbavim.ale zijeme ZEPRY v demokratickem state tak ti nesmi nikdo nic vnucovat :wink:
co udelas je jen na tobe.muze vydrzet , muze vyhasnout ale pak nadavej jen sam sobe 8-) :)
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Už jsem volal prodejci.Tak ho mám dovézt. Veme si ho nazpátek.Je mi to ale líto.Tento monitor je fakt super 21" a za cenu 3700kč....................................................................a je to tu opět.Dal jsem ho na 100Hz jede 5 minut a blik.. :x
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tak jako elektronik vim, ze napeti katody se pohybuje kolem 20 -22kV - takze previjet takhle dimenzovany trafo teda nehodlam, na to nemam. Ma dve civky, a je ze dvou U kusu feritu proti sobe... :(

Ad odhad s kondikem - tak to je cece dobrej napad, jen skoda, ze jsem na nej neprisel dokud kondiky staly do 5Kc kus. Vetsi elektrolyt mas dneska 35Kc ani nemrknes... :x
A budu jich muset prepajet fakt HODNE, abych na tu chybu prisel.

Navic jak jsem psal, ona se vyskytuje hodne zridka a cumet furt po prepajeni kazdyho kondika, kdy to blikne - to je vo oci... :(
Otazka do pranice je, estli to vubec stoji za to, monas je to sice paradni, ale uz ho pouzivam jen na svym test pocalu na stole:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=badt ... 8&d=1&v=v2
...takze k cemu to cele bude je dost diskutabilni. Asi jen pro ten dobry pocit, ze jsem to dokazal a chybu jsem nasel... :wink:

blod - sorry, je mi tveho monasku lito... :( Sak ti za nej da jinej, take Eizo, nebo ne? :?:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
blod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blod »

Tak jsem ho vrátil a koupil novou 17" Samsung SyncMaster 793DF.Sic není to 21" ale jede bez blikaní.. :) :)
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

trodas píše:Tak jako elektronik vim, ze napeti katody se pohybuje kolem 20 -22kV - takze previjet takhle dimenzovany trafo teda nehodlam, na to nemam. Ma dve civky, a je ze dvou U kusu feritu proti sobe... :(

Ad odhad s kondikem - tak to je cece dobrej napad, jen skoda, ze jsem na nej neprisel dokud kondiky staly do 5Kc kus. Vetsi elektrolyt mas dneska 35Kc ani nemrknes... :x
A budu jich muset prepajet fakt HODNE, abych na tu chybu prisel.

Navic jak jsem psal, ona se vyskytuje hodne zridka a cumet furt po prepajeni kazdyho kondika, kdy to blikne - to je vo oci... :(
Otazka do pranice je, estli to vubec stoji za to, monas je to sice paradni, ale uz ho pouzivam jen na svym test pocalu na stole:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=badt ... 8&d=1&v=v2
...takze k cemu to cele bude je dost diskutabilni. Asi jen pro ten dobry pocit, ze jsem to dokazal a chybu jsem nasel... :wink:

blod - sorry, je mi tveho monasku lito... :( Sak ti za nej da jinej, take Eizo, nebo ne? :?:
ty kondici nejsou z moji hlavy :-D
znamy se zabyva opravama tv a monitoru... a rikal ze sekdy se to stava...

@blod premyslim taky koupit monas a nabizeli me 21" HP P1110(presne si nevzpominam) je sice za 4000 ale uz se me nechce do toho jit po zkusenostech....
jinak nevite kde sehnat testy monitoru ??? 17" 19" CRT a 15" 17" LCD(bud nejaky obsahlejsi test, nebo casak)?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“