90 cm Ide kabel

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Megin
Nováček
Nováček

90 cm Ide kabel

Příspěvek od Megin »

90 cm IDE kabel moze pracovat pri osadeni povedzme 80 GB a 120 GB diskom uplne bez problemov alebo na IDE zbernici je nejake dlzkove obmedzenie?
Mam novy IDE kabel a spominana kombinacia sa aj nacita ale 2 GB sa na nej kopiruju cca 20 min. Na klasickom kabli je vsetko ok a trva to 2 min. Na tom 90 cm mi aj nehlasi na oboch diskoch DMA 5 ale na jednom akesi Multi-World DMA. Skusal som vsetky kombinacie Master - Slave a stale to nemozem na nom rozchodit. Disky su WD a doska MSI s chipsetom i845. Este som ten kabel neskusil na inej doske.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Délkové omezení není, 90cm kabel by měl být OK. Mám ho v PC taky, ale je fakt, že jenom na mechaniky. Ale i tak jedou na UDMA 33... MW-DMA je děsně pomalý... Zkus ten kabel pokud možno v jiném kompu, je možné, že je v něm nějaká chyba...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

omezeni je na 1 metr
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Jestli mne pamet neklame, jediny normou povoleny kabel je 48cm - tedy ten nejkratsi bezne kupovany. Delsi se prodavaji, ale obcas s nimi nedosahnes vyssi prenosove rychlosti, nez UDMA33.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

ICE má pravdu, délka je maximálně 1m. V kompu mám jak metrový, tak i dva 90cm. Vše OK. Pozor při manipulaci, některé kabely jsou náchylné na poškození. Při manipulaci brát pouze za konektor. A již se tady vícekrát psalo, že je nutno dodržovat zapojení IDE zařízení. Master na konec kabelu, Slave uprosřed. Platí zejména u novějších desek. Pokud se to nedodrží, je o problémy postaráno. Asi nejlepší volbou je CS.
Zajímavý poznatek - na přídavném řadiči mám na jednom kanálu 80ti žilový kabel pro šuplík, který je připojen na konec kabelu. Můj výměnný disk je nastaven na CS, takže bez problémů. Pokud tam připnu disk s nastavením slave, řadič ho identifikuje o něco déle, start WindowsXP se však prodlouží o cca 30sec. Jako by OS nechtěl uvěřit, že to někdo takto blbě zapojil.
Megin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Megin »

Dik za rady. Skusal som vsetky kombinacie master-slave, najlepsie bude asi CS. Takze spravne zapojenie master na konci - alebo disky CS. Spustim winXP a disk sa hlasi ako DMA5 zacnem kopirovat - akosi to dloho trva. Zrusim to. Pozrem a disk sa hlasi v rezime PIO? Este ten kabel skusim v inej doske ale pravdepodobne bude vadny. Kazdopadne dik za rady.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

IDE zařízení se ve WinXP přepnou z UDMAx do PIO režimu v případě, že Win zjistí (někdy mi připadá, že si vymyslí) problém s přenosem dat. Zkus to ve správci zařízení nastavit na UDMA.
Asi to ale bude tím kabelem, nový snad nestojí až tolik.
Megin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Megin »

Vcera som mu dal poslednu sancu. Pripojil som nan 2 HDD a skusal som kopcit. Oba boli CS. Kopcit aj islo ale chovalo sa to zvlastne, sem tam to hodilo dole v rohu hlasku ze zapis so spozdenim selhal na F:... Ale kopcilo to dalej, aj celkom rychlo pozriem a jeden disk sa hlasi ako UDMA5 druhy UDM4 - to som este nevidel. Na zaciatku oba klacicky UDMA5. Restartnem a zrazu sa mi dve videa nedaju skopcit a pri dalsom restarte scandisk ohlasi chybu na dotycnom disku. Dnes este ten kabel skusim u kamosa - snad mu nezmiznu nejake subory :-) A na novy rok kupim novy kabel a teraz skusim znacku AKASA, snad uz nebudem mat smolu...ako s tymto noname...
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Dělej si co chceš, ale výrobky Akasa nepatří k nejlevnějším. Já mám v kompu 4ks 90 a 100cm "no name" a žádné problémy.
Ali Hasan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ali Hasan »

tu akasu ti doporucujem, sam si ju davno kupil (90cm, gulaty) pretozi mi v toweri nedociahli kable az navrchol...na MSI KT4V pracovalo vsetko OK, teraz mam ABIT AV8-3rd eye a pouzivam ho znova...vsetko bez problemov....
If you can´t make it good, make it look good...

Q6600 @ 3,2GHz (400x8) @ 1,344V+ Noctua NH-U12P @ 600rpm /, Sapphire Radeon HD3870 + Zalman VF-900 Cu, 8GB RAM A-Data Vitesta EE @ 960MHz 5-5-5-18, Gigabyte EP35-DS3R, Raid 0 - 1,5TB (2x750GB/16MB WD7500AAKS), + 640GB WD6400AAKS SATAII/16MB cache, DVD-RW/LiteOn LH-20A1S + DVD-RW/LiteOn LH-20A1P, SB Audigy 2 Platinum EX, SkyStar HD2 + SkyStar 2, Genius HT5.1, LCD 20" 16:10 - FSC S20-1W, Enermax Liberty 500W, Vista x64 Ult.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“