jak nastavit bootovani na ASUS P4C800 deluxe?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
BuBu
Začátečník
Začátečník

jak nastavit bootovani na ASUS P4C800 deluxe?

Příspěvek od BuBu »

Na teto desce me tak trochu stve jedna zalezitost. V kompu mam jediny serial ata disk, ktery je tim padem bootovaci. Vsechno funguje ok, ale problem nastane kdyz do kompu zasunu vymenny ramecek s klasickym pata diskem. Pocitac nenabehne, protoze se snazi nabootovat z tohoto vymenneho disku (kde samozdrejme neni OS) protoze pata radic ma zdrejme prednost pred sata. Takze musim vlezt do biosu a tam zmenit poradi disku pri bootovani, nastavim ten sata jako bootovaci, restartuju a vsechno je ok. Potom vypnu komp vytahnu ramecek, nastartuju a vsechno bezi, kdyz ale pocitac vypnu znovu vlozim vymenny disk, nastartuju a ono to je zase v prdeli a ja musim do biosu a delat vsechno znova. Nekde jsem cetl ze asusacke desky maji v biosu volbu kde se to da zmenit, myslim aby nejdriv bootoval ze sata a pak az z pata radice. Jenze ja to tam nikde nemuzu najit, bios jsem upgradoval asi pred tremi tydny. Nevite nekdo co s tim?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

No u mě doma bootuju z raidu a vyřešil jsem podobny problem nastavenim v BIOSu ktere meni poradi bootovani na SCSI a pak az na IDE, je to tam nekde u nastavovani bootovaciho poradi zarizeni jako samostatná volba.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
BuBu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BuBu »

Tak nevim, budto sem slepej nebo blbej, ja tam proste nic takoveho nenasel.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

To je divny, napis jakej mas BIOS. Predpokladam ze AWARD. Napis presne i verzi.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“