Jsem právě na tomhle místě, udělal jsem všechno jak je psáno, ale vojáků přijde jen pár (5 maimálně 10) a pak to všechno skončí a Alyx se neobjeví. Jinak když máte za zády tu strážní místnost a koukáte dolů, tak po levé straně je ještě jeden balkón. Na ten vás to nepustí, ani když postavíte schodiště vyšší než to zábradlí. Celá hra je přesně naskriptovaná. Netuším jak dál. Dokonce jsem do zkoušel znovu. prošel jsem přes tu místnost s vodou, ve který je elektrika, znovu po schodech nahoru a ... opět jen pár vojáků a Alyx nikde!!! Nemůžete mi prosím poslat někdo SAVE těsně za tou řežbou, když už odejdete s Alyx. Plz. mail je jaryn@cbox.cz
Half Life 2 - zkušenosti, rady, názory
Moderátor: Baneshee
- jaryn
- Nováček

-
PROSÍM POMOCT!!!
No ta zacnu... Ta akce, kdy vam Alyx rekne, ze mate vzit ty automaticky kulomety a rozstavit je zacne, az kdyz seskocite dolu do ty vezensky casti z toho "balkonu", kde je ta strazni mistnost (neprustrelne sklo). Staci teda seskocit dolu, pozbirat sudy a krabice a postavit si schody zpet nahoru
. Tam vynosit ty kulomety a rozestavit hned naproti tomu schodisti, ketrym se na ten balkon s tou strazni vezi leze. Vtip je pak v tom, ze vojaci behaj po tom schodisti nahoru a ty kulasy je kosej - vzhledem k tomu, ze neumej hazet granat odrazem o zed, nemuzou tem kulasum nic udelat - a ty kulasy sou 3, takze vyridej vsechny s prehledem... Jedninej hacek je v tom, ze par vojaku vybehne ze zdi naproti tomu schodisti a ty cek musi oddelat rucne...
Jsem právě na tomhle místě, udělal jsem všechno jak je psáno, ale vojáků přijde jen pár (5 maimálně 10) a pak to všechno skončí a Alyx se neobjeví. Jinak když máte za zády tu strážní místnost a koukáte dolů, tak po levé straně je ještě jeden balkón. Na ten vás to nepustí, ani když postavíte schodiště vyšší než to zábradlí. Celá hra je přesně naskriptovaná. Netuším jak dál. Dokonce jsem do zkoušel znovu. prošel jsem přes tu místnost s vodou, ve který je elektrika, znovu po schodech nahoru a ... opět jen pár vojáků a Alyx nikde!!! Nemůžete mi prosím poslat někdo SAVE těsně za tou řežbou, když už odejdete s Alyx. Plz. mail je jaryn@cbox.cz
P4 Prescott 2,4@2,9GHz, MB MSI 848P, 1024MB VData DDR400, Leadtek A350 128MB (5900XT) 390/700 @ 460/850, HDD 80GB, CD-RW Samsung, DVD LG, Monitor LG Flatron ez T710PH
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Presne to co popisuje jaryn se mi stalo taky, problem byl nekde v AI - pomohlo mi nakonec ruční zadani ai norebuildgraph nebo jak to je, pak se to chytlo a alyx seskočila z nebes (doslova) 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- jaryn
- Nováček

-
2sentenc> no, mně se tam jednou taky objevila. Stala v tom tmavem rohu naproti scodum jako parez a ani se nepohnula
zkousel jsem ai_disable 0 1 a orad jen stala ...
nemoh bys mi prosim poslat nejaky sejv pokud mozno co nejbliz za touhle scenou? A co rikas tomu naskriptovani? Tech "chyb" jsem objevil vic, viz predchozi prispevky (mistnost s napoustenim vody kohoutem, kam jsem vylez po sudech, ale uz se odsud nedalo dostat ...)
nemoh bys mi prosim poslat nejaky sejv pokud mozno co nejbliz za touhle scenou? A co rikas tomu naskriptovani? Tech "chyb" jsem objevil vic, viz predchozi prispevky (mistnost s napoustenim vody kohoutem, kam jsem vylez po sudech, ale uz se odsud nedalo dostat ...)
P4 Prescott 2,4@2,9GHz, MB MSI 848P, 1024MB VData DDR400, Leadtek A350 128MB (5900XT) 390/700 @ 460/850, HDD 80GB, CD-RW Samsung, DVD LG, Monitor LG Flatron ez T710PH
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Já mit save po tomhle asi nebudu
Me tam opravdu Ai disable taky nopomoho, musel jsem zadat to "norebuildgraph" pak teprve se ta Alyx zjevila, na tom miste jsem zkysnul snad pul hodiny, to dokazu slušne kazit zažitek ze hry
Me tam opravdu Ai disable taky nopomoho, musel jsem zadat to "norebuildgraph" pak teprve se ta Alyx zjevila, na tom miste jsem zkysnul snad pul hodiny, to dokazu slušne kazit zažitek ze hry
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- jaryn
- Nováček

-
Každopádně moc díky, hned to prubnu. Ale ty chyby ve hře fakt naserou. To se ve FC nestávalo. To bylo podle mého daleko líp vyladěné.
- J X P
- Středně pokročilý

koukam, jak tady debata kvete. To uz je skoro na knizni vydani
. Ale prehledne to tu neni vubec. Mozna by stal za to novy thread, tenhle stejne nikdo prochazet odznova nebude a mozna udelat vytah reseni zakysu.
No a mel bych jeden tip, jak dostat HW DX9 do hry na FX kartach. Asi tu utilitku znate, ale pomerne dobre a spolehlive funguje 3d Analyze.
grafika pak muze vypadat na FXku takhle http://xanderf.dyndns.org:8080/images/p ... ss_who.jpg
tady je link na stazeni 3d Analyze ... http://www.3dfxzone.it/dir/tools/emutnl.htm a nastavit je potreba nasledujici
otevrit dle cisel (pozor, neni to odzhora dolu, 1 je uprostred, netusim proc)
1. vybrat HL2.exe v half-life 2 adresari
2. vybrat jakykoli soubor v adresari half-life 2\bin
3. vybrat Steam.exe(nebo launcher.exe)
a zaskrtat tyto volby:
- v sekci Pixel a Vertex Shader: FORCE LOW PRECISION PIXEL SHADER
- v sekci Remove stuttering: PERFORMANCE MODE
- a uplne vlevo dole: FORCE HOOK.DLL
No a nakonec musite HL2 rict, ze vase FXko neni FXko ale ATI R9800Pro
. A to udelate zmenou ID produktu na:
VendorID: 4098
DeviceID: 20040
Pak staci vytvorit tlacitkem dole bat soubor (save batch file) a HL2 spoustet pomoci ho. Volby se aktivuji jen pri hrani HL2.
Nyni uz se bude zobrazovat i HW podpora DX9. Zkuste, uvidite, ale samozrejme, ze tuto upravu delate na svoji odpovednost. Funkcnost na FX5700 a AMD Athlonu 2600+, 1GB RAM overena.
Pridavam link na informace, ze kterych jsem cerpal http://www.hardforum.com/showthread.php ... ge=1&pp=20.
Tak se mejte a Sente, mozna by nebylo spatne v prislusne sekci vytvorit dulezity thread s postupy nastaveni 3d analyze ve vsech vyzkousenych hrach. Moc informaci tu o tomto neni. Zvaz, pripadne napis SZ.
No a mel bych jeden tip, jak dostat HW DX9 do hry na FX kartach. Asi tu utilitku znate, ale pomerne dobre a spolehlive funguje 3d Analyze.
grafika pak muze vypadat na FXku takhle http://xanderf.dyndns.org:8080/images/p ... ss_who.jpg
tady je link na stazeni 3d Analyze ... http://www.3dfxzone.it/dir/tools/emutnl.htm a nastavit je potreba nasledujici
otevrit dle cisel (pozor, neni to odzhora dolu, 1 je uprostred, netusim proc)
1. vybrat HL2.exe v half-life 2 adresari
2. vybrat jakykoli soubor v adresari half-life 2\bin
3. vybrat Steam.exe(nebo launcher.exe)
a zaskrtat tyto volby:
- v sekci Pixel a Vertex Shader: FORCE LOW PRECISION PIXEL SHADER
- v sekci Remove stuttering: PERFORMANCE MODE
- a uplne vlevo dole: FORCE HOOK.DLL
No a nakonec musite HL2 rict, ze vase FXko neni FXko ale ATI R9800Pro
VendorID: 4098
DeviceID: 20040
Pak staci vytvorit tlacitkem dole bat soubor (save batch file) a HL2 spoustet pomoci ho. Volby se aktivuji jen pri hrani HL2.
Nyni uz se bude zobrazovat i HW podpora DX9. Zkuste, uvidite, ale samozrejme, ze tuto upravu delate na svoji odpovednost. Funkcnost na FX5700 a AMD Athlonu 2600+, 1GB RAM overena.
Pridavam link na informace, ze kterych jsem cerpal http://www.hardforum.com/showthread.php ... ge=1&pp=20.
Tak se mejte a Sente, mozna by nebylo spatne v prislusne sekci vytvorit dulezity thread s postupy nastaveni 3d analyze ve vsech vyzkousenych hrach. Moc informaci tu o tomto neni. Zvaz, pripadne napis SZ.
Naposledy upravil(a) J X P dne stř 22. pro 2004, 12:22, celkem upraveno 2 x.
---
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud bys chtěl nějaký přehledný seznam zákysových míst v HL2, tak ho klidně zpracuj, nikdo ti v tom bránit nebude 
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Já do zástupce na ploše přidal -dxlevel90 a výsledek mám stejný...J X P píše:grafika pak muze vypadat na FXku takhle http://xanderf.dyndns.org:8080/images/p ... ss_who.jpg
Mám FX-5700.
Bathory
- Zdenek Teska
- Začátečník

Ahoj
Snad se to tu ještě neřešilo
Na tiscaligames jsem se dočetl něco o tomto fíglu
Má stím někdo zkušenost?Co znamená to, že už si třeba nezahrajeme
Snad se to tu ještě neřešilo
Rozdíly mezi FP16 a FP24 jsou v HL2 kvalitativně prakticky nerozeznatelné. Pomocí programu 3dAnalyze to můžete otestovat. Je schopen donutit kartu, aby používala jenom FP16 shadery, bez ohledu na to, jaké shadery jsou hrou požadovány. Neuvidíte prakticky žádnou změnu ve kvalitě, jenom obrovský nárůst výkonu, protože FP16 jsou výpočetně méně náročnější.“
Já k citaci jenom dodám, že on tam rozdíl v kvalitě obrazu přeci jenom je. Vyskytuje se sice pouze v některých levelech, ale ten rozdíl je občas znát. Navíc 3dAnalyze je ne vždy korektně fungující software a po jeho použití si už možná nezahrajete. Na druhou stranu, nárůst výkonu je opravdu značný.
Má stím někdo zkušenost?Co znamená to, že už si třeba nezahrajeme
Naposledy upravil(a) Zdenek Teska dne stř 22. pro 2004, 13:34, celkem upraveno 1 x.
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
- zombux
- Odborník PCT

nj ale ty máš Radeon, tohle se týká GeForce FXZdenek Teska píše:...
//edit: teda aspoň si to myslím
Naposledy upravil(a) zombux dne stř 22. pro 2004, 13:40, celkem upraveno 1 x.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Zdenek Teska
- Začátečník

- J X P
- Středně pokročilý

Ano, tyka se to pouze FX karet. Jinak parametr -dxlevel90 se u mne v nastaveni nijak neprojevil. Prikladam screen jak to vypadalo s paramtrem i bez nej a nasledne jak to vypada pomoci 3D Analyze. V kazdem pripade je grafika o neco jina, zkusim udelat nejaky jednoznacny screen, kde to bude snad nejvic patrne. Bohuzel nemam ted zadny venkovni save a uvnitr to neni az tak prukazne.
S parametrem (i bez)
pomoci 3D Analyze 
S parametrem (i bez)
pomoci 3D Analyze 
Naposledy upravil(a) J X P dne stř 22. pro 2004, 22:40, celkem upraveno 1 x.
---
- Polonium
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

V konzoli:
(Uloží se to do registrů - nebo to do registrů napsat ručně..... maká to - testováno
)
Kód: Vybrat vše
mat_dxlevel 90- jaryn
- Nováček

-
díky
2sent> díky za radu, pomohlo to. jen jsem to dal do autoexec.cfg a Alyx se rozběhla (zkusil jsem rovnou nahrát ten sejv, jak tam stála jako prkno a nic). Ještě jednou díkes 
- stebloo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
V jednom miste mi to dela tohle:
http://stebloo.kgb.cz/d1_canals_130000.jpg
http://stebloo.kgb.cz/d1_canals_130001.jpg
http://stebloo.kgb.cz/d1_canals_130002.jpg
kde stahnu ty ovladace na moji grafiku?? sem to tady projel a zadny odkazy na to nefugujou. Dekuji
Doufam ze ty ovladace pomuzou
http://stebloo.kgb.cz/d1_canals_130000.jpg
http://stebloo.kgb.cz/d1_canals_130001.jpg
http://stebloo.kgb.cz/d1_canals_130002.jpg
kde stahnu ty ovladace na moji grafiku?? sem to tady projel a zadny odkazy na to nefugujou. Dekuji
Doufam ze ty ovladace pomuzou
Intel c2d E6850, Asus P5K Premium, 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA, Seagate 160 GB 8MB+Seagate Sata 160GB 8mb, ENERMAX PRO82+ 425W, DVD+-RW LG GSA H10N, Gainward 7600GS Golden sample 500@575, 1200@1500, WRT-311
- frost.silenec
- Začátečník

FPS
Tak jsem normalne vymlatil 3010 FPS . A zadna komprese graf. atd. proste muzete normalne hrat HL2. A s takovohle FPS je to mazec. A na blbe FX 5200
HL2 RULEZ!
HL2 RULEZ!
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
- Tornquist
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
3010 FPS? Tvoje grafarna snida steroidy, ne?
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit