Nelze nabootovat-ani z instalacniho CD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kotlik
Nováček
Nováček

Nelze nabootovat-ani z instalacniho CD

Příspěvek od kotlik »

Bratr ma notebook - nainstalovany Win XP Pro SP2. Vcera, kdyz si kopiroval nejake fotky z CD na disk, tak mu wokna zahlasily nejakou chybu (bohuzel nevim jakou, protoze jsem u toho nebyl) - musel system restartovat a po restartu to uz jen napsalo "chyba čtení disku" zkousel jsem nabootovat z instalacniho cd a zkusit konzoli, ale z cd to nenabootovalo - po potvrzeni hlasky, ze libovolnou klavesou spustim system z CD a po hlasce zjistovani konfigurace, zustala jen cerna obrazovka...ten disk je 45GB NTFS a je rozdelenej na 10 a 35...ten 10 je system..zkousel jsem i TestDisc - vsechny oddily vidi naprosto korektne, ale pri snaze zobrazit adresarovou strukturu na systemovem oddilu mi napsal Can´t open NTFS filesystem. Zobrazeni u druheho oddilu bylo v poho...co s tim????
Barton XP2500@3200+; Epox 8RDA3+; 1GB DDR400 CL2,5; Club 3D Radeon 9200 260/210;
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ty data z toho předpokládám potřebuješ ? zkusil bych ten první oddíl naklonovat někam jinam a pak to projet testdiskem a dát repair nebo třeba get data back... :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
kotlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotlik »

ted jsem se pokousel pomoci Ghosta 7 tu partition zazaholovat do image, ale bohuzel se to ani nerozbehlo - hned pri snaze nacist seznam oddilu mi to hodilo chybu - CHKDISK bit set, volume may be unstable, Restart NT a hned na to dalsi chybu - NTFS logfile has not been flushed, Restart NT then try again a tim skonci...kdyz pustim TestDisk - dam "analyse" tak najde obe partitions, ale kdyz dam jeste "search!" tak mi to hodi chybu pri cteni, ale je to divny, ze to je az v tom druhym oddilu (nebootovacim)....a kde najdu v testdisku "repair"??
Barton XP2500@3200+; Epox 8RDA3+; 1GB DDR400 CL2,5; Club 3D Radeon 9200 260/210;
Pepo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pepo »

podla vsetkeho bude oddiely ntfs v prdeli, ak tie data nie su dolezite naformatuj disky a iinstaluj win znova
MB: Epox 8RDA3+ rev2.1 nForce2 400 MHz FSB,CPU: AMD Athlon 2500+ /333 Barton,HDD: S-ATA Seagate 120 GB 8MB Cache,VGA: Ati Saphire Radeon 9600 XT,SOUND CARD:Hercules Gamesurround DigiFire 7.1,LCD: Proview 17" 780,REPRO: Genius HT 5.1,CD-RW: Asus 52x32x52
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“