Jak zlepšit chlazení zdroje

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jak zlepšit chlazení zdroje

Příspěvek od spirit64 »

Mám úplně nový zdroj Eurocase 350 W 120mm Silentfan.Je neslyšitelný, má v sobě tricod science větrák, (Záruka v řiti) Jak lze vidět na obrázku oldschool před úpravou.Vzduch totiž fouká nahoru na pcb, ale nijak nezatáčí ven, takže se ven prostě jen tak sune, necítím sebemenší proud vzduchu, když tam dám ruku, a proto mám pocit že to chlazení nestačí na bezproblémový chod zdroje.
www.ware-vision.wz.cz Namontoval jsem tam dozadu odávací 80mm AC TC pro fan, který je taky neslyšitelný ale trochu míŇ výkonný.Myslíte že to bude fungovat lépe, nebo bude brát vzduch pcb a to se pořádně neuchladí ???
www.ware-vision.wz.cz/newschool.jpg
Naposledy upravil(a) spirit64 dne stř 22. pro 2004, 17:06, celkem upraveno 2 x.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jak zlepšit chlazení zdroje

Příspěvek od Stano K. »

ventilatori lepsie chladia ak vzduch fukaju nez odsavaju
skus namotovat ventilator tak aby jukal do vnutra zdroja ale nie do vnutra PC
velmi pek.obr. http://www.ware-vision.wz.cz/newschool.jpg :-D
Naposledy upravil(a) Stano K. dne stř 22. pro 2004, 17:05, celkem upraveno 1 x.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

To je taky dobrej nápad, jako že bude foukat zvintřka case přes pcb ven.Ale to jsem prostě nechtěl dělat, protože zdroj by to nepřežil.Myslíš že je to lepší než only se 120mm ???

/Sakra nejde mi tam vůbec ale vůbec dát obrázek ! Mám ho v jpg.
/No jo, to je takhle :

Šedá PCB
Červená, teplo, sprej je teplo a šipky jsou jeho směr.
Modrá chlad případně jeho směr (VZDUCH no)
Černá zdroj
Udělal jsem o za 34:03 s takže ! :)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já bych se tím tak nezabýval...co to je Silnet fan, prostě má nízký otáčky a kvalitní ložiska, aby nebyl slyšet a pokud chceš vysokej proud vzudchu, tak ti bude dělat hluk jak ten fan, tak i ten vzduch, jak bude narážet do pasivu a PCB. A zdroj to chadit určitě stačí, protože na zdroj stačí slabej vánek, aby tam nestál vzduch...

Pokud ten fan fouká, tak byh to nechal...druhá věc je odsávání tepla z case (od procesoru), ale pokud máš teploty v normě, tak pohoda!
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Ty teploty ani moc v normě nemám, ale pro lepší taktování je pochopitelně lepší rychlejší/silnější transport vzduchu case/venek takže ho tam nechám, on tím odsáváním taky jenom tak "vane".
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Chlazeni to urcite zlepsi - vic to "pomuze" vzduchu najit ten "spravny smer", to je fakt... :)

Na druhou stranu, pokud by to melo zvysit hlucnost, tak na to kasli - jak to vyrobce navrhnul, tak to navrhnul a mosfety snaseji i 130C bez vetsich problemu, takze - melo by to stacit.

Ja mam tyhle zdroje take a ani jsem na ne nesah. Pro lepsi prutok bych prvne odstranil tu mrizku na spodku a jako druhy krok bych pristoupil k pridani ohnuteho pvc asi takhle:
Obrázek
...aby to "nasmerovalo" ten proud vzduchu tim spravnym smerem...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

jestli si myslíš, že je to fuckt potřeba, tak bych tu 80ku dal z druhý strany aby ten zdroj profukovala..

[OT] Citace z tvýho webu: "Nvidia Geforce 2MX440 32mb(Bude Club3D Radeon 9550 256mb/128bit)" Trochu blbost ten Club3D ne? [/OT]

a btw ty "tunnere" tuning je s jednim N :) ( v podstatě se dvěma ale nerozebírejme to :-D )
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

To máš pravdu, ten web se celej předělává, žádnej CLub3D ale Jetway 9550 ultra OC nejspíšm nebo 9600 Pro.No nevím.... web předělám, je to jen nachvíli, ničeho si nevšímejte, bude to celý znovu....
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“