Zapojení dvou ventilátorů na jeden konektor.

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

aktivni = ventilator vetracek + pasiv to je ta nehybna cast z hliniku
Obrázek

pasivni = pasiv to jest ta nehybna cast napr toto

jen pasiv to jest nehybna cast napr toto

Obrázek
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Intelman píše:Když je zdroj schopnej dodat 20A, tak by to měly vydržet i spoje a do procesoru ty ampéry taky nevedou jenom drátem, ale jdou kus deskou.
Že je zdroj schopnej dodat 20A ještě neznamená, že to z něj ten PC bere ! Spoustu toho sežerou disky, mechaniky, a různý svítící a foukací kraviny. Deska samozřejmě taky, ALE rozhodně ne všechno a taky to táhne po trochu jiných cestách, než napájení pro větráky...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

zombux píše:
TomV píše:nic takového, jako "aktivní" a "pasivní" větrák neexistuje !!!
jj, pasivní chladič je přece heatsink bez větráku
Tak jsem si dal do seznamu vyhledat aktivní_ventilátor a... tam jich je a je to přesně tak jak říkám. Nabízí ho i CC.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já to vzdávám, tohle nemá cenu... Až najdeš mozek, tak mu to dej přečíst a proberte to spolu... Já jdu spát.
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Asi to uzavřem, už jsme úplně jinde.

Na stránkách Thermaltake je dost ventilátorů, co maj 0,45A a dokonce i jeden na CPU, kterej má 1,00A. Takže je to jasný, 0,38 je v pohodě.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak já to ještě naposledy zkusím... Zrovna ThermalTake je firma, která i u blbýho větráku šíří na webu, obalech, apod. zvěsti, jak moc je to všechno super, hyper, nej a hlavně jak je to všechno aktivní... Takže ještě jednou : větráky se na aktivní a pasivní nedělí, jenom TT jim tak říká, protože chce mít jako obvykle něco extra... Už mi rozumíš ?
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

intelman:jestli si nepochopil ten rozdil v obrazcich viz vyse tak to je na kulku
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

K!ll3r píše:intelman:jestli si nepochopil ten rozdil v obrazcich viz vyse tak to je na kulku
abych se trochu zastal intelmana, urcite to chape, jen tomu rika jinak,
kazdopadne nazivejme veci pravymi jmeny nebo v tom bude peknej gulas :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

K!ll3r píše:intelman:jestli si nepochopil ten rozdil v obrazcich viz vyse tak to je na kulku
Když si pořádně přečteš všechny příspěvky, tak přijdeš na to, že se tu nebavíme o ckladičích, ale o ventilátorech.

Jak bych asi větral case chladičem???

Možná trochu WindTunnelem v případě aktivního, ale pasivním???
Naposledy upravil(a) Intelman dne stř 22. pro 2004, 10:42, celkem upraveno 1 x.
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

TomV píše:Tak já to ještě naposledy zkusím... Zrovna ThermalTake je firma, která i u blbýho větráku šíří na webu, obalech, apod. zvěsti, jak moc je to všechno super, hyper, nej a hlavně jak je to všechno aktivní... Takže ještě jednou : větráky se na aktivní a pasivní nedělí, jenom TT jim tak říká, protože chce mít jako obvykle něco extra... Už mi rozumíš ?
Já tomu rozumím, narazil jsem na to taky poprvé. Možná s takovym označením někdo přišel teprve nedávno a začíná se to rozšiřovat. Ono "Active Fan" je přece jen jednodušší než "Fan with Thermal Control".
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Intelman : :roll: Asi jsi ho ještě nenašel, ale nevzdávej to, hledej dál... :roll:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Beznadějný případ....Škoda že tu nemáte rank jsem blbej jak tágo... :twisted:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

TomV píše:2 Intelman : :roll: Asi jsi ho ještě nenašel, ale nevzdávej to, hledej dál... :roll:
http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=49087
http://www.econet2001.cz/page3_3.htm (první položka)
http://eshop.kak.cz/DetailPage.asp?DPG=45050
http://hwshop3.tiscali.cz/DetailPage.asp?DPG=46323

Tady vidíš, že jsem si to nevymyslel, ale vypadá to spíš jako marketingovej tah, něž jako nějaká specifikace, jsou to normální ventilátory.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Intelman píše:Tady vidíš, že jsem si to nevymyslel, ale vypadá to spíš jako marketingovej tah, něž jako nějaká specifikace, jsou to normální ventilátory.
no a co myslíš že se ti tady celou dobu snažíme vysvětlit? :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

zombux píše:
Intelman píše:Tady vidíš, že jsem si to nevymyslel, ale vypadá to spíš jako marketingovej tah, něž jako nějaká specifikace, jsou to normální ventilátory.
no a co myslíš že se ti tady celou dobu snažíme vysvětlit? :)
Že jsem si to vymyslel a nebo že si to pletu s chladičem.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Intelman píše:Že jsem si to vymyslel a nebo že si to pletu s chladičem.
Já myslel ten mozek... :roll:

Už jsem ti psal, že je to marketingový tah, a že zrovna třeba na ThermalTake tohle sedí jak pr**l na hrnec... My víme, že sis to nevymyslel a (skoro) celou dobu ti tu tvrdíme, že ikdyž tomu tak někdo (výrobci) říká, tak že je to kravina... Ale ty si furt meleš svou a přesvědčuješ nás, že se tomu tak třeba začíná říkat a že je to lepší, než "Thermal-Controlled Fan"... Tak co s tebou ?? :roll:
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jinak to ze ma TT ne vetraku 1,0A bych vubec nebral jako bezpecnou hodnotu, ja uz mam asi treti ventik od TT a neni napajenej z desky ale z molex konektoru pro mechaniky, takze bacha na to, jinak napajen vic nez 1 ventik z konektoru bych nedelal (TT vi proc zravejsi ventiky taha ze zdroje a ne z MB). neni nic jednodusiho nez udelat redukci a napajet je primo z molexu a jen si do MB hodit zlutej drat na monitoring,

jinak k tem vasi aktivnim a pasivnim ventilatorum, opravdu existuji pasivni ventilatory, to jsou takove co je vyrobce namontuje do PC, ale zapomene je zapojit :-D :-D :-D (videl jsem to u HP sestav - oduvodneni bylo, ze se zapojuji az od CPU 3,2GHz a todle byli jen 2,8GHz)
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

TomV píše:
Intelman píše:Že jsem si to vymyslel a nebo že si to pletu s chladičem.
Já myslel ten mozek... :roll:

Už jsem ti psal, že je to marketingový tah, a že zrovna třeba na ThermalTake tohle sedí jak pr**l na hrnec... My víme, že sis to nevymyslel a (skoro) celou dobu ti tu tvrdíme, že ikdyž tomu tak někdo (výrobci) říká, tak že je to kravina... Ale ty si furt meleš svou a přesvědčuješ nás, že se tomu tak třeba začíná říkat a že je to lepší, než "Thermal-Controlled Fan"... Tak co s tebou ?? :roll:
Dobře, tohle beru, ale mě spíš vadilo to, jak sem zamotal někdo ty chladiče a ještě přidal obrázky, jako že nevím, co je aktivní a pasivní chladič a přitom se tu bavíme ventilátorech.
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

tim ten nekdo chtel rict, ze jediny, cemu se v oblasti chlazeni vzduchem da rict "pasivni" a "aktivni" jsou prave chladice :wink:

pasivni ventilator je ten, ze kteryho vyndas vsechnu elektroniku :) :)
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Wiruz píše:jinak to ze ma TT ne vetraku 1,0A bych vubec nebral jako bezpecnou hodnotu, ja uz mam asi treti ventik od TT a neni napajenej z desky ale z molex konektoru pro mechaniky, takze bacha na to, jinak napajen vic nez 1 ventik z konektoru bych nedelal (TT vi proc zravejsi ventiky taha ze zdroje a ne z MB). neni nic jednodusiho nez udelat redukci a napajet je primo z molexu a jen si do MB hodit zlutej drat na monitoring,

jinak k tem vasi aktivnim a pasivnim ventilatorum, opravdu existuji pasivni ventilatory, to jsou takove co je vyrobce namontuje do PC, ale zapomene je zapojit :-D :-D :-D (videl jsem to u HP sestav - oduvodneni bylo, ze se zapojuji az od CPU 3,2GHz a todle byli jen 2,8GHz)
No konečně zase u původního problému. Dík za upuzornění, na to jsem vůbec nekoukal, odkud je to napájený. Ten 1,00A je fuckt napájenej přímo ze zdroje a na desku jde jenom monitoring. 0,45A jsou napájený jako tem 1,00A nebo z desky.
Už jsem to zapojil a zatím v pohodě, ale asi to přece jen dám na na konektor diskety, jenže na 12V to dělá bordel a na 5V se to zase málo točí.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“