pasivni = pasiv to jest ta nehybna cast napr toto
jen pasiv to jest nehybna cast napr toto

Moderátor: morke

Že je zdroj schopnej dodat 20A ještě neznamená, že to z něj ten PC bere ! Spoustu toho sežerou disky, mechaniky, a různý svítící a foukací kraviny. Deska samozřejmě taky, ALE rozhodně ne všechno a taky to táhne po trochu jiných cestách, než napájení pro větráky...Intelman píše:Když je zdroj schopnej dodat 20A, tak by to měly vydržet i spoje a do procesoru ty ampéry taky nevedou jenom drátem, ale jdou kus deskou.

Když si pořádně přečteš všechny příspěvky, tak přijdeš na to, že se tu nebavíme o ckladičích, ale o ventilátorech.K!ll3r píše:intelman:jestli si nepochopil ten rozdil v obrazcich viz vyse tak to je na kulku

Já tomu rozumím, narazil jsem na to taky poprvé. Možná s takovym označením někdo přišel teprve nedávno a začíná se to rozšiřovat. Ono "Active Fan" je přece jen jednodušší než "Fan with Thermal Control".TomV píše:Tak já to ještě naposledy zkusím... Zrovna ThermalTake je firma, která i u blbýho větráku šíří na webu, obalech, apod. zvěsti, jak moc je to všechno super, hyper, nej a hlavně jak je to všechno aktivní... Takže ještě jednou : větráky se na aktivní a pasivní nedělí, jenom TT jim tak říká, protože chce mít jako obvykle něco extra... Už mi rozumíš ?

http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=49087TomV píše:2 Intelman :Asi jsi ho ještě nenašel, ale nevzdávej to, hledej dál...

Já myslel ten mozek...Intelman píše:Že jsem si to vymyslel a nebo že si to pletu s chladičem.

Dobře, tohle beru, ale mě spíš vadilo to, jak sem zamotal někdo ty chladiče a ještě přidal obrázky, jako že nevím, co je aktivní a pasivní chladič a přitom se tu bavíme ventilátorech.TomV píše:Já myslel ten mozek...Intelman píše:Že jsem si to vymyslel a nebo že si to pletu s chladičem.![]()
Už jsem ti psal, že je to marketingový tah, a že zrovna třeba na ThermalTake tohle sedí jak pr**l na hrnec... My víme, že sis to nevymyslel a (skoro) celou dobu ti tu tvrdíme, že ikdyž tomu tak někdo (výrobci) říká, tak že je to kravina... Ale ty si furt meleš svou a přesvědčuješ nás, že se tomu tak třeba začíná říkat a že je to lepší, než "Thermal-Controlled Fan"... Tak co s tebou ??

No konečně zase u původního problému. Dík za upuzornění, na to jsem vůbec nekoukal, odkud je to napájený. Ten 1,00A je fuckt napájenej přímo ze zdroje a na desku jde jenom monitoring. 0,45A jsou napájený jako tem 1,00A nebo z desky.Wiruz píše:jinak to ze ma TT ne vetraku 1,0A bych vubec nebral jako bezpecnou hodnotu, ja uz mam asi treti ventik od TT a neni napajenej z desky ale z molex konektoru pro mechaniky, takze bacha na to, jinak napajen vic nez 1 ventik z konektoru bych nedelal (TT vi proc zravejsi ventiky taha ze zdroje a ne z MB). neni nic jednodusiho nez udelat redukci a napajet je primo z molexu a jen si do MB hodit zlutej drat na monitoring,
jinak k tem vasi aktivnim a pasivnim ventilatorum, opravdu existuji pasivni ventilatory, to jsou takove co je vyrobce namontuje do PC, ale zapomene je zapojit![]()
![]()
(videl jsem to u HP sestav - oduvodneni bylo, ze se zapojuji az od CPU 3,2GHz a todle byli jen 2,8GHz)