Jakej soft na přetaktění ?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Matias
- Začátečník

-
Jakej soft na přetaktění ?
Něco, univerzálního chci to na desku ECSL7VTA + duron morgan, díky.
pozn. deska neumí mněnit násobič tak jsem myslel skusit to tim softem.
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakej soft na přetaktění ?
grrrMatias píše:Něco, univerzálního chci to na desku ECSL7VTA + duron morgan, díky.
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
- Matias
- Začátečník

-
Re: Jakej soft na přetaktění ?
grr v biosu to nejde, když nastavim na desce fsb 133 tak mně nenaběhne kompthool píše:grrrMatias píše:Něco, univerzálního chci to na desku ECSL7VTA + duron morgan, díky.
pozn. deska neumí mněnit násobič tak jsem myslel skusit to tim softem.cetl's FAQ? co takhle bios? dratovani? ...? ......
ty chytráku (11*133)
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kolo
- Mírně pokročilý

- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Matias
- Začátečník

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sudd3n
- Nováček

LoL !
a64 s duronom porovnavat ako ked porovnavas ferrari zo skodovicou bez motora
inac ak ces daky sfot na taktovanie na tejsto stranke som tu niekde take nieco nasiel: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ti ... rtId=20233
skus mozno sa stastie usmeje aj nakoniec na teba
a64 s duronom porovnavat ako ked porovnavas ferrari zo skodovicou bez motora
inac ak ces daky sfot na taktovanie na tejsto stranke som tu niekde take nieco nasiel: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ti ... rtId=20233
skus mozno sa stastie usmeje aj nakoniec na teba
- kolo
- Mírně pokročilý

- trodas
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Matias - SpeedFan je program jenz umi hodne veci, ale nevim nevim, ze by podporoval zrovna meneni multiplikatoru na ECS L7VTA desce, ale odivat se muzu...
Tak posledni verze 4.18 podporuje jen ECS K75A a K76A desky, smula.
...ale na webce je to take popsane, viz. http://www.almico.com/speedfan.php
A pokud ti mobo nanabiha pri zmene FSB ze 100 na 133, tak zkus zmenit nejen FSB, ale i hodne pridat napeti prociku - kdzy zmenis tak razantne FSB, tak se take razantne zvysi takt prociku, takze... S default voltage to asi nepojede, co myslis?
A jinak bios je zakladni nastroj taktovace, pokud mema nForce2 a vys desku, co umoznuje alespon to FSB + napeti meni v 8RDAVcore za chodu

//Edit by Paja: prispevky jako "heh tak to uz je ina kava " (ten kdo to napsal jiste vi) povazuji za SPAM a OT... v pravidlech je napsano ze to budu bez upozorneni mazat, jen pripominam...
Tak posledni verze 4.18 podporuje jen ECS K75A a K76A desky, smula.
...ale na webce je to take popsane, viz. http://www.almico.com/speedfan.php
A pokud ti mobo nanabiha pri zmene FSB ze 100 na 133, tak zkus zmenit nejen FSB, ale i hodne pridat napeti prociku - kdzy zmenis tak razantne FSB, tak se take razantne zvysi takt prociku, takze... S default voltage to asi nepojede, co myslis?
A jinak bios je zakladni nastroj taktovace, pokud mema nForce2 a vys desku, co umoznuje alespon to FSB + napeti meni v 8RDAVcore za chodu
//Edit by Paja: prispevky jako "heh tak to uz je ina kava " (ten kdo to napsal jiste vi) povazuji za SPAM a OT... v pravidlech je napsano ze to budu bez upozorneni mazat, jen pripominam...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
- Matias
- Začátečník

-
Pro Stabilitu nemusím zvedat napětí dulezitejsi je zachovat pomer fsb k rychlosti ramky 1:1 takže jsem myslel 100 nebo 133fsb a "jenom" mněnit multiplier, jenže
to deska neumí tak to asi nejde, v cpucool jsem nastavil spravnej pll čip (nebo si to aspon myslim) ale zmněna multiplieru se neobjevila. Takže nic díky všem.
to deska neumí tak to asi nejde, v cpucool jsem nastavil spravnej pll čip (nebo si to aspon myslim) ale zmněna multiplieru se neobjevila. Takže nic díky všem.
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nemylim li se, tak kromě A64, nikde nejde softwarově měnim multiplikátor. Aspon teda o tom nevim... Jinak celkově s OC softem moc dobrý zkušenosti nemám, jediný co mi funguje je ClockGen, všechno ostatní co jsem měl (i přimo od nVidie soft) tak po uložení nastavení mi vytuhl comp. Takže at žije Bios 
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Abys mohl měnit násobič, musíš ho nejdříve odemčít a to přímo na procesoru spojením můstků L1. Už se o to taky pokouším, ale zatím nic nezabralo, Morgan se mi zatím nepodařilo odemknout
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A neni to lepší nadrátkovat? Nevim teda přesně jak je to u Morganu, ale u Athlonů to de krásně a Duron to taky zvládl, ale ted bych fakt lhal co to bylo za jádro...
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- Matias
- Začátečník

-
L1 jsem spojil tuzkou a nastarý desce s dipama jsem normalne nastavil multiplier na asai 8,5 a fungoval na 133fsb ale ta ecska tohle neumi.HADES píše:Abys mohl měnit násobič, musíš ho nejdříve odemčít a to přímo na procesoru spojením můstků L1. Už se o to taky pokouším, ale zatím nic nezabralo, Morgan se mi zatím nepodařilo odemknout
..je tam nejakej PLL cip kerej se stara vo ten multiplier tak jsem myslel ze by sel nejak sowtwarowe ovladnout.
-jedna ot. mimo téma: na tomhle prociku jde aktivovat plna l2cache nebo nejde?
(jako na thunderbirdu-prej je to stejny jadro
Naposledy upravil(a) Matias dne stř 22. pro 2004, 16:44, celkem upraveno 1 x.
- Matias
- Začátečník

-
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
lol... tak to mám asi jedinou radu, vyhod tu desku do kontíkuMatias píše:Dratkovani jsem este nezkousel. A ted mam hlavni problem ze nejde zvukovka ale to je jiný téma..Adamsquare píše:A neni to lepší nadrátkovat? Nevim teda přesně jak je to u Morganu, ale u Athlonů to de krásně a Duron to taky zvládl, ale ted bych fakt lhal co to bylo za jádro...
- F222
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
taktování
Prostě se koukni na forum a tam mas jak taktovat v biosu aspon FSB jestli ti nejde přesvitchovavat..... 
CPU: Athlon 64 3000+ TRAY s.939 1.8@2.44 chladic CPU: ACsilencer 64 Ultra TCL MB: GB K8nsc s.939 GPU: ASUS V9999/TD 128mb HDD:WD 16MB cash 250GB CASE:KME CX-6062 CD/DVD-RW: LG 4160b Teac W540E RAM:2x 512mb kingston CL 2.5 400mhz