Problém s vypálenými DVD médii

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
PAS
Začátečník
Začátečník

Problém s vypálenými DVD médii

Příspěvek od PAS »

Mám takový problém. Po vypálení DVD média se mi na vypálené straně vytvoří takové divné duhové kolo asi průměrně milimetr silné a centimetr od kraje a o něco slaběji asi o centimetr a půl dál. Docela blbě se ty kola popisujou.
Pokud jsou ta kola výraznější, seká se to přesně v těch místech v DVD přehrávači. Dělá to na různých médiích, zkoušel jsem Verbatim, Giga master, Multidisk, plusová i mínusová, ale je to všude stejné.
Zůstal jsem u plusových Verbatimek. Mám 8 rychlostní a zjistil jsem, že pokud média vypálím jen 2,4x jsou ty kruhy nejméně patrné (i když tam pořád jsou) a DVD přehrávač je vezme, pokud je vypálím 4x nebo 8x kruhy se dost zvýrazní a DVD přehrávač se pak v těch místech zasekává.
Zkusil jsem i přehrát nejnovější firmware, ale je to pořád stejné :-(.
Mám DVD vypalovačku Lite-ON 832S
Neměl jste někdo podobný problém? Nebo nevíte jak to vyřešit, abych mohl vypalovat i větší rychlostí bez problémů?
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

Skus nainstalovat najnovsiu verziu Nero Burning Rom a skontroluj, ci mas zapnute DMA. Ak mas dosku s chipsetom VIA, nainstaluj aj najnovsie Via 4in1 ovladace. Inac mne sa stala podobna vec na dvd napalke Liteon 1213S. Ked bola nova, na prve dve dvd mi "vypalila" male fliacky, ale potom uz palila normalne.
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Nejnovější verzi Nera sice nemám (mám 6.3.1.10), ale dělalo mi to i v jiných vypalovacích programech (Clone i Alcohol 120%).
DMA zapnuté je a chipset mám nForce2 s ovladači 4.27
Já už jí mám asi 3 měsíce a pořád pálí takhle divně :( .
Jinak díky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

DVD přehrávačem myslíš nějaký stolní nebo třeba PowerDVD? Lze takto vypálené médium zpětně zkopírovat na hdd?
Bathory
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Jasně, DVD přehrávačem jsem myslel stolní.
Zkoušel jsem to DVD zpětně přehrát na HDD i pouštět v PowerDVD, ale v části odpovídající tomu divnýmu kolu se to začne sekat a pak Win vyhodí hlášku "Tento program neodpovídá" a musím dát ukončit.
To kolo je takové barevně tmavší než zbytek vypáleného média a není úplně přesně ohraničeno, ale je znatelně vidět kolo.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak ji reklamuj, co jiného zbývá. Vezmi sebou na ukázku i ty média, tohle by žádná mechanika dělat neměla.
Bathory
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Taky jsem už na to myslel, ale musel bych být měsíc bez mechaniky (dříve by to určitě nevyřídili - už jsem u nich reklamoval vadnou RAM) a to se mi moc nezamlouvá, ale nic jiného mi asi stejně nezbude :( .
Nejdříve jsem to chtěl zkusit tady, jestli se s tím také někdo nesetkal a jestli nad tím někdo nezvítězil.
Ještě jen poznamenám, že třeba na DVD/RW to nedělá, ani když na něj pálím 4x.
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Nemohl bys nám všem pro ilustraci udělat pár snímků těch vad na DVDčkách? Mám tutéž výpalku, takže bych v případě, že se něco takového stane, věděl, na čem jsem. Dík.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Snímky se můžu pokusit udělat. Uvidím jak to na nich bude vidět a pak je sem klidně dám, ale nějaký čas to bude trvat.
A taky nevím, jak se sem dávají obrázky :).
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“