Chladic na p4 3.2ghz prescott - otazky
Moderátor: morke
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Zalezi kolko chces do zdroja investovat. Ja mam za dobru cenu Mercury 400w s 12cm fanom a manual. reg. otacok a stal 890sk. 17A na +12V vetve co staci. Forton je tiez super, ale na P4 by som ho nebral, pretoze ma malo amperov na 12v vetve. Super zdroje su Chill innovation 400w ale stoja cca 2600sk. Ale ako vravim, s tym mercury som spokojny a bol za super cenu.
Tej pasty si tam urcite nemal dat tolko. Stacilo uplne tenky film naniest, lebo ak je pasty vela, dost izoluje, kedze aj pasta je izolant. Takze skus s nej ubrat. K tomu otacaniu chladica - absolutne to nevadi, ked je dobre pripevneny a dolieha rovno na cpu, je to v pohode..
Tej pasty si tam urcite nemal dat tolko. Stacilo uplne tenky film naniest, lebo ak je pasty vela, dost izoluje, kedze aj pasta je izolant. Takze skus s nej ubrat. K tomu otacaniu chladica - absolutne to nevadi, ked je dobre pripevneny a dolieha rovno na cpu, je to v pohode..
- vilo999
- Začátečník

-
Do zdroja by som dal tak 2000 sk. Ale potreboval by som zdroj s 24-pinovym napajanim. Vsade kde som sa pytal taky nemali. Nevies o nejakom takom zdroji?
Co sa chladenia tyka, zistil som ze redukcia bola zle namontovana(o 90° otocena). Dal som ju teraz uz spravne a pasty ovela menej. Avsak vysledok je rovnaky. V uplnom pokoji 44°C a pri zatazi iba s prime95 68°C a potom sa zacina prejavovat throttling. Pre istotu som aj odfotil kolko pasty som tam dal. Fotka je na adrese http://www.goosemaster.wz.cz/pctuning/pasta.jpg
Mam im ist ten cladic vratit?
Co sa chladenia tyka, zistil som ze redukcia bola zle namontovana(o 90° otocena). Dal som ju teraz uz spravne a pasty ovela menej. Avsak vysledok je rovnaky. V uplnom pokoji 44°C a pri zatazi iba s prime95 68°C a potom sa zacina prejavovat throttling. Pre istotu som aj odfotil kolko pasty som tam dal. Fotka je na adrese http://www.goosemaster.wz.cz/pctuning/pasta.jpg
Mam im ist ten cladic vratit?
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Tak ja fakt neviem. Ak mas skontrolovane ze vetrak sa na chladivi toci, chladic je dobre nasadeny, tak netusim cim to moze byt, kedze s boxom si problemi nemal. No k tej paste, procesor vyber z dosky a prstom pastu odober, nechaj iba tenulililinku vrstvu. Pasta ma zakryt iba okom neviditelne nerovnosti. Takze neviem to takto odhadnut, ale nech nema vacsiu hrubku ako cca 1/3-1/2mm.
Ak si nebudes vediet ani tak rady, skus ist do predajne kde si chladic kupil a porad sa s technikom...
Ak si nebudes vediet ani tak rady, skus ist do predajne kde si chladic kupil a porad sa s technikom...
- vilo999
- Začátečník

-
Ok skusim to prstom odobrat, uvidime...ale nemyslim si ze by bol problem pasta, z fotky to asi neni vidiet, ale tej pasty je tam vazne velmi velmi mala vrstva. Asi ta 1/2 milimetra. Vetrak sa urcite toci a na maximalnych otackach. Ak to nepojde, tak im ho vratim a kupim si nejaky iny.... zatial dik za pomoc 
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- vilo999
- Začátečník

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
vyznam to nema zadny, jde o to, ze se ta prebytecna pasta pri solidnim pritlaku odstrani z procaku sama...Spirit píše:Aky to ma vyznam, ked sa mu potom aj tak 95 percent pasty vychlasta mimo ?Tommi píše:pasty tam napchaj kolko len mozes a poriadne to pritlac(ja sosbne dam lezat komp a zatazim chladic an nikolko minut tak 20KG niekedy aj viacej
- vilo999
- Začátečník

-
Prave som si cital thread pod mojim, windtunel na zalman 7700. Je tam pisane ze mu to znizilo teplotu o 10°C...
to by bolo skvele, rad by som sa spytal, ze ci na windtunel staci takto priestoru okolo case...
case v stole http://www.goosemaster.wz.cz/pctuning/casepriestor.jpg
priestor od steny http://www.goosemaster.wz.cz/pctuning/casestena.jpg
Ak staci aj by som si ho spravil...
- Butcherson
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jasne,staci..pokud to nebudes mit nekde v uzavrene skrini ve stole,tak je to ok.Tohle urco bude pracovat v pohode...vilo999 píše:Prave som si cital thread pod mojim, windtunel na zalman 7700. Je tam pisane ze mu to znizilo teplotu o 10°C...to by bolo skvele, rad by som sa spytal, ze ci na windtunel staci takto priestoru okolo case...
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- vilo999
- Začátečník

-
Mam uz len dva dni kym mi ten zalman v tntrade zoberu spat. Potrebujem este poradit par veci. Ohladne chladica a PSU.
Takze chladic chladi velmi slabo. Napadaju ma 3 priciny.
1)v baleni k redukcii Zalman ZM-CS1 som dostal 11 sorbikov, ako je napisane na stranke vyrobcu.
2. Nine Clip Support installation bolts
3. Two Cooler installation bolts
8 z nich ide na prichytenie samotnej redukcie. 2 na chladic. A co s tym jednym? Je to len rezervny srobik alebo som tam daco zabudol prisrobovat?
2)Na doske je 4-pinovy konektor na zapojenie chladica. Ten zalman ma len 3 piny. Zapojil som to ajtak(pasovalo to). Nemoze toto byt potencialna pricina?
3)prilis zeravy zdroj a tym padom zohrieva aj chladic.
Rozhodne to treba uchladit. Len pri prehravani videa mam 65°C.
Co by ste urobili na mojom mieste?
Vratili chladic do obchodu, kupili novy chladic A novy zdroj
-alebo-
Vratili chladic do obchodu, nechali si boxovany, a kupili novy zdroj?
-alebo-
Nechali si zalman700b-cu A kupili novy zdroj v nadeji ze by to zacalo chladit?
Nerad by som zbytocne vyhadzoval peniaze ked by bol problem PSU.
Este par nejasnosti o zdroji a napajani dosky(ma ten 24-pin connector). Na tieto otazky som nikde nenasiel odpoved.
AKY je ROZDIEL ked pouzijem v mojej doske 20 alebo 24-pinovy zdroj?
POTREBUJEM 24-pinove napajanie? Je s tym stabilnejsi system?
AKY vedlajsi efekt ma redukcia 20-24, ked by to spalilo moj mercury?
Niektore zdroje(ako ten co by som si chcel kupit) maju nejaky 20+4P konektor. Je to PRESNE to iste ako pravy 24-pinovy konektor?
Prosim pokuste sa odpovedat na vsetky otazky, tie napajania su katastrofa(nikde ani slovo o ROZDIELE medzi nimi). Dik
Takze chladic chladi velmi slabo. Napadaju ma 3 priciny.
1)v baleni k redukcii Zalman ZM-CS1 som dostal 11 sorbikov, ako je napisane na stranke vyrobcu.
2. Nine Clip Support installation bolts
3. Two Cooler installation bolts
8 z nich ide na prichytenie samotnej redukcie. 2 na chladic. A co s tym jednym? Je to len rezervny srobik alebo som tam daco zabudol prisrobovat?
2)Na doske je 4-pinovy konektor na zapojenie chladica. Ten zalman ma len 3 piny. Zapojil som to ajtak(pasovalo to). Nemoze toto byt potencialna pricina?
3)prilis zeravy zdroj a tym padom zohrieva aj chladic.
Rozhodne to treba uchladit. Len pri prehravani videa mam 65°C.
Co by ste urobili na mojom mieste?
Vratili chladic do obchodu, kupili novy chladic A novy zdroj
-alebo-
Vratili chladic do obchodu, nechali si boxovany, a kupili novy zdroj?
-alebo-
Nechali si zalman700b-cu A kupili novy zdroj v nadeji ze by to zacalo chladit?
Nerad by som zbytocne vyhadzoval peniaze ked by bol problem PSU.
Este par nejasnosti o zdroji a napajani dosky(ma ten 24-pin connector). Na tieto otazky som nikde nenasiel odpoved.
AKY je ROZDIEL ked pouzijem v mojej doske 20 alebo 24-pinovy zdroj?
POTREBUJEM 24-pinove napajanie? Je s tym stabilnejsi system?
AKY vedlajsi efekt ma redukcia 20-24, ked by to spalilo moj mercury?
Niektore zdroje(ako ten co by som si chcel kupit) maju nejaky 20+4P konektor. Je to PRESNE to iste ako pravy 24-pinovy konektor?
Prosim pokuste sa odpovedat na vsetky otazky, tie napajania su katastrofa(nikde ani slovo o ROZDIELE medzi nimi). Dik
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
hmmm k tomu chladeniu >> skusal uz niektor arctic freezer 4 ?
podla toho, co som cital, by mal byt ucinnejsi ako CNPS-7700Cu ale vazi iba okolo pol kila (7700 ma tusim okolo 900g)
podla toho, co som cital, by mal byt ucinnejsi ako CNPS-7700Cu ale vazi iba okolo pol kila (7700 ma tusim okolo 900g)
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim