Zapojení dvou ventilátorů na jeden konektor.

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Intelman píše:Dobře, tohle beru, ale mě spíš vadilo to, jak sem zamotal někdo ty chladiče a ještě přidal obrázky, jako že nevím, co je aktivní a pasivní chladič a přitom se tu bavíme ventilátorech.
Heh mno K!ll3r tim chtěl právě vysvětlit že ventilátory nejsou ani aktivní ani pasivní ale jsou to prostě ventilátory (fany) .. Na aktivní a pasivní se dělí právě chladiče -> viz. K!ll3rův post "jako že nevim, co je aktivní a pasivní"

Hledej dál... :P
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Intelman píše:jenže na 12V to dělá bordel a na 5V se to zase málo točí.
Tak to dej na 7V... :-) Mezi žlutej a červenej... Ale hlavně nezapojuj monitoring, ať něco nezničíš...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

TomV píše:
Tak to dej na 7V... :-) Mezi žlutej a červenej... Ale hlavně nezapojuj monitoring, ať něco nezničíš...
To možná bude akorát. Taky mě napadlo, že když už to bude bez regulace, tak udělám přepínač 5V, 7V, 12V a budu to teda ovládat manuálně. Zajímavý je, že přidávám a přidávám a s původním 300W zdrojem je to pořád stabilní. Jsem zvědavej, co udělá řadič a další Barracuda, na kterou se chystám.
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

TomV píše:
Tak těch 7V nic moc, je to takový divný zapojení. Dal jsem dva za sebe do série na 12V.

Našel jsem, že si tenhle problém řešil taky a jako nejlepší způsob se jevil tranzistor. Jak to dopadlo?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Intelman píše:Tak těch 7V nic moc, je to takový divný zapojení. Dal jsem dva za sebe do série na 12V.
Taky možnost...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“