pomoc při výběru větráku na gf Ti 4200

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pomoc při výběru větráku na gf Ti 4200

Příspěvek od vlada83 »

no já jsem včera zjistil že ten větrák co mám na své gainward Ti 4200 je nejhlučnější část kompu...
tak sem to rozebral, oprášil, znovu namazal a dal mezi ten větrák a čip měděnou podložku z chladiče procáku, akorát se to tam celý vešlo, teď scháním nějakej tichej větráček 40*40 abych ten starej vyměnil...
tady mám nějaké tipy tak please poradte...

http://www.tntrade.cz/shop/index.php3?I ... de19&akce=
setsubgroupchoice&SUBGROUP=31

jo a myslíte že sem si nějak pomohl s tou měděnou podložkou?
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Co myslis medenou podlozkou nevim, ale osobne si myslim, ze cpat podlozku mezi chladic a cip je blbost, protoze zdvojnasobis pocet prestupnych ploch, coz je to nejhorsi, co cek muze udelat (normalne mas procak-pasta-cip a ty ted mas procak-pasta-podlozka-pasta-cip).

Na nejakej 40mm hod bobek, ten v tichy verzi nesezenes - kup 60 ci jeste lepe ho s velmi nizkymi otackami a udelej na ten pasiv trychtyr - a bude :wink: Pokud ti zbyl BOX chladic od AMD, udelej do nej diry, aby sel na tu grafiku chytit a dej ho na ni + jeste tomu vetraku sniz otacky - nejlepsi varianta.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

no ta měděná podložka je ta styčná plocha z chladiče zdroje...na procáku máš taky pastu měd, na ni pastu pak žebrovaní a pak větrák

a já to mám čip, pasta, měd, pasta, plech z pouzdra na větrák a v něm větrák...

předtím to vypadalo čip, pasta, plech a v něm větrák
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Cladic - pasiv se bere jako celek, neberou se v uvahu ruzny cast, popr. ruzny kovy pouzity (jako casti). Ja myslel ze mas nejakou medenou desticku a tu cpes mezi cip a pasiv :lol:.
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

tak zas takovej magor nejsem :-D tak myslíš že si tím něco pomůžu?
ja na to vrazim asi něco z tntradu za 300, koukal sem na 1 chladič od primecooleru, měděný pasiv a v něm větrák něco jako zalman na procík...ale nevim jak to je hlučný...

z procáku mám větrák 60*60 ale je hlučnej, leda mu dát odpor a zpomalit ho...
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

vlada83 píše:tak zas takovej magor nejsem :-D tak myslíš že si tím něco pomůžu?
ja na to vrazim asi něco z tntradu za 300, koukal sem na 1 chladič od primecooleru, měděný pasiv a v něm větrák něco jako zalman na procík...ale nevim jak to je hlučný...
z procáku mám větrák 60*60 ale je hlučnej, leda mu dát odpor a zpomalit ho...
Hele, tadu si na PCT foru,takze nevim, jaky rady si cekal :). Ten BOX od AMD sem uz na pas grafik montoval a vim teda, ze je to velmi dobry reseni - ten pasiv je velkej a hezky vede teplo a ten vetrak se pak nemusi tolik tocit, takto teda lze pro tvou graficku udelat naprosto nehlucny chlazeni. Pokud mas prachy, tak si neco kup, pokud ne nebo je nechces vyhazovat, udelej to takhle...
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

No ja souhlasim s minou... normalka tam dej pasiv, box od AMD neni spatnej napad a pokud nemas tak Xima prodava za 75Kc best pasivy, ti to uchladi i bez vetraku :)... ale i tak je lepsi na to neco dat, za chvili ho tam budu asi montovat...

mina: Neuvazoval si nekdy o tom zmenit obrazek? Ne ze by nebyl peknej, ale strasne znervozujne, kdyz se tak neprirozene hejbe :)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“