Jak zmenit voltaz na grafike????

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak zmenit voltaz na grafike????

Příspěvek od Voloď »

v akom programe sa to da??? alebo to ide len cez bios????
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

? :? myslíš VMOD?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

zombux píše:? :? myslíš VMOD?
asi jo, taky jsem to nějak nepochopil :?

napětí se dá zvednout i v BIOSu, ale k lepšímu taktování ti to nepomůže, spíše to zvýší stabilitu při problémech :roll:
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

lebo po OC mojej MSI GeForceFX5700 nad 679/539 (z povodnych 550/425) mi uz klesa vykon a to dost vyrazne ......
( 3dmark03..... 679/539 ... 4002 bodov , a ked dam az na 710/595 tak uz len 3100 bodov)
a tak som myslel ci jej nemoze chybat trochu stavy ......
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Voloď píše:lebo po OC mojej MSI GeForceFX5700 nad 679/539 (z povodnych 550/425) mi uz klesa vykon a to dost vyrazne ......
( 3dmark03..... 679/539 ... 4002 bodov , a ked dam az na 710/595 tak uz len 3100 bodov)
Nepomůže. To, že klesá výkon, je pravděpodobně způsobeno tím, že se karta přehřívá a GPU vkládá prázdné cykly... Zkontroluj chlazení...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

bigbalu píše:asi jo, taky jsem to nějak nepochopil :?
napětí se dá zvednout i v BIOSu, ale k lepšímu taktování ti to nepomůže, spíše to zvýší stabilitu při problémech :roll:
To o cem ty pises, je zrejme nastaveni napeti AGP, ktery na pretaktovani nema vliv... To o cem psal zombux je modifikace graficke karty - na jejim PCB se vymeni (nebo premosti) napetovy controller a vyvede se mimo (typicky promenny odpor) - tim se da presne nastavit (za predpokladu ze si tam hezky zapojis voltmetr a nebo mas moznost SW monitorovani) napeti jdouci do jadra a pak i do pameti.
bigbalu píše:lebo po OC mojej MSI GeForceFX5700 nad 679/539 (z povodnych 550/425) mi uz klesa vykon a to dost vyrazne ......
Jde to, navod je tady. Jen bych ti chtel pripomenout, ze muzes tu kartu lechce oddelat, kdyz nebudes davat bacha :wink: Zakladem je velmi dobre chlazeni!
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

mina píše:
bigbalu píše:asi jo, taky jsem to nějak nepochopil :?
To o cem ty pises, je zrejme nastaveni napeti AGP, ktery na pretaktovani nema vliv...
Ale má, na kartě jsou stabilizátory a ty to napětí zpracovávají.
Jednoduché vysvétlení: čím vyšší rozdíl mezi vstupním a výstupním napětím u stabilizátoru je, tím menší je zvlněn :wink:
mina píše:kartu lechce oddelat, kdyz nebudes davat bacha
Nejlepší je opatrně odpájet výstupní konektor stabilizátoru, aby si při hraní si s trimrem omylem nepustil do karty max. napětí :nervous:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

-HoNY- píše:Ale má, na kartě jsou stabilizátory a ty to napětí zpracovávají.
Jednoduché vysvétlení: čím vyšší rozdíl mezi vstupním a výstupním napětím u stabilizátoru je, tím menší je zvlněn :wink:
Ja zil v domeni, ze se napajeni karty bere z molexu :oops:
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Square »

Voloď píše:lebo po OC mojej MSI GeForceFX5700 nad 679/539 (z povodnych 550/425) mi uz klesa vykon a to dost vyrazne ......

:roll: :roll: :roll:

http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20165

:roll: :roll: :roll:
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

Square , to som uz skusal v rivatuneri pozret ci neznizuju ovladace takty..... a neznizuju ......
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

mina píše:
-HoNY- píše:Ale má, na kartě jsou stabilizátory a ty to napětí zpracovávají.
Ja zil v domeni, ze se napajeni karty bere z molexu :oops:
Jak který, ty co mají externí napájení tak ho opravdu berou z molexu, al neprozkoumal jsem to jak daleko zasli jestli kartu napájí jenom molex a AGP je tm jenom od toho aby posílal data.
Ty co molex nemají, tak to berou jenom s AGP slotu.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“