Vše okolo DVD/RW/R9 PIONEER DVR-108

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

sid píše:Mám doma ještě jedno DL médium smažené na NEC3500AG a to jede, jen je poznat přechod do druhé vrstvy
Jak pises o tom prechodu, ze je videt, tak nevim cim to palis, ale jsou dva druhy paleni na DL.

OTP-Oposite Track Path
Zacina se vrchni vrstvou u stredu media a postupuje k vnejsimu okraji, druha vrstva zacina u vnejsiho okraje a konci u stredu

PTP-Paraller Track Path
Zacina se vrchni vrstvou u stredu media a postupuje k vnejsimu okraji a druha zacina taktez u stredu media a postupuje k vnejsimu okraji.

Z tohoto je patrne, ze ta druha varianta se nehodi na prehravani videa, protoze pri prechodu na druhou vrstvu musi laser prejet z vnejsiho okraje na vnitrni, coz chvilku trva.
:-)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

podle DVDInfo jsou obě média OTP, jinak jsem si nevšiml, že by se to někde nastavovalo
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

sid píše:aha, jestli to nebude tím, že na pinckovi jsem smažil komplet DVD s menu a na Necovi je jen samotný film bez menu
kua že bych testnul ještě jedno DL médium a zkusil jen samotný film, ale 230,- kačáků je na testování trochu moc
Jde o to, že to menu bude v první vrstvě, teprve film se dělí o první a druhou vrstvu ... jakou jsi pálil rychlostí a na jakou je certifikovaný to DL médium. Dával jsi kontrolu dat po vypálení?
Ale možná ze všeho nejvíc jde o tohle: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17352
Každopádně každá vypalovačka musí přečíst po sobě médium a to šlo...
Bathory
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

když jsem brouzdal po netu, tak jsem narazil na upravený 1.18 firmware pro Pioneera 108D, je to RPC1 a odemčení rippování
http://gradius.rpc1.org/DVR-108D%20v1.1 ... 12xRip.zip

jinak jsou tam i jiné firmware pro Pioneer DVDRW mechaniky
http://gradius.rpc1.org/
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

takže tu mám další změnu ohledně DL média
Rozhodl jsem se obětovat ještě jedno médium a vypálil jsem DVD o velikosti cca 7.5 GB včetně menu a všeho okolo, ale jako vypalovací soft. jsem použil CloneDVD od Elbyho v posledné verzi a ejhle DVD v pohodě jede, narozdíl od jednovrstvého ho Panasonic o něco dýl načítá, ale pak jede v pořádku.
Nevím kde byla chyba při pálení v Neru, ale mohu to popsat, jak to probíhalo. Pomocí DVD Decrypteru 3.5.10 (souborový režim) jsem natáhl DVD na hadr a následně vypálil v Neru 6.6.0.3, pro jistotu páleno jen 2.4x. Toto vypálené médium jede bezproblémů v samotné vypalovačce i v DVDROM mechanice Toshiba 1802, ale ve stolním přehrávači Panasonic S75 to dlouho chroustalo a nic, poté se šlo dostat do menu, ale při pokusu spustit film to zatuhlo a s přehrávačem už nešlo nic dělat, musel jsem ho natvro vypnout.
Nyní s CloneDVD jsem použil postup, že jsem jen zvolil volbu kopírovat DVD, zadal cestu na adresář s uloženým DVD videem a dal vypálit, CloneDVD to DVD přetáhl do svého temp adresáře (což asi bylo zbytečné, ale vzhledem k ceně média jsem zvolil teto složitý postup).
Vypalované DVD v obou případech je naprosto stejné a přesto to z Nera nejede, nevím nechápu to, ale příště asi raději sáhnu zase po CloneDVD.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Díky, že jsi se rozhodl k další zkoušce a hlavně, že dopadla dobře.
Co se týče NERO, tak jsem si všiml u verze 6.6.0.1 a i u poslední 6.6.0.3., že po vypálení např. audioCD a zpětné kontrole mi to naháže třeba 5-10 chyb a když to CD testnu v jiném programu a zkusím třeba i DAE kvalitu tak je super.
Další věc je zpětná kontrola v NERO, spousta lidí si stěžuje, že kontrola proběhne v pořádku a médium pak je nečitelné ..... fakt nevím, co si o tom mám myslet...

Já v NERO už víc než rok pálím pouze kompilace z disku a ostatní kopírování nechávám na Alcoholu 120% nebo u filmů na CloneDVD (od Elby) a myslím, že se takto vyhýbám spoustě problémů. Dokud bylo NERO jen vypalovací software, tak to ještě šlo, ale teď je to mnoha MB balík se spoustou kravin a logicky tak nezbývá tolik času na odladění toho, co se nejvíc používá... :sad:
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak a mám ho tam. :oops:
Teď nemyslím :love: , ale ten nejnovější firmware 1.18. :D Zatím se to zdá OK, žádný změny jsem nepocítil. 8-)
Bathory
MephistoSnake
Nováček
Nováček

Příspěvek od MephistoSnake »

Kupil som si napalovacku pioneer DVR-108. Podla tohoto co uzivatelia, moderatory a iny rozpravaju sa zhoduju na tom ze je najlepsia s pomedzi dual layer.
Najprv som dal nere copydvd disk, maximum na vypalovani - vytvoril mi subor a hned ho potom vypalil. Pustim na stolnom dvd playeri a bum. Zaseklo sa. No nic asi zle vypalene alebo zle nacitany obraz disku. Alebo vadne dvd. Dal som to stiahnut dvd decrypterom a bez chyby, cim som vyriesil problem s obrazom. Tak som potom to dal vypali nerom ako predtym ale s tym rozdielom ze som dal DVD video files a vypalil to z disku co som stiahol decrypterom. A co? Zase chyba a na tom istom mieste. V obraze chyba neni aj prehrat sa da v pocitaci - tak potom je problem v napalovecke. Uz som hovoril - ja toho batoryho zabijem , co mi to poradil ? Tak som to v decryptery vytvoril iso subor a nasledne som ho dal vypalit decrypterom. Skontroloval som data a bez chyby a aj v stolnom dvd playeri to islo. Takze co nam ostava ? NERO 6.6.0.3
A skusal som to na diskoch DYSAN DVD-R 4x,BENQ DVD-R 4x,TRAXDATA DVD-R 8x a firmware 1.14 uz od vyroby. To nove nero bud sa nema v laske s pioneer ale potom ako mi niekto vysvetli ze mi to urobi raz za cas toshiba sd-r5112.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

MephistoSnake: a jednalo se jen o holý film, nebo i s menu, já jsem se ještě nestal s tím, že by mi jednovrstvé nejeli ve stolním DVD přehrávači, ale přiznám se, že jsem už dlouho nedělal film i s menu (dnes něco zkusím a uvidím)
to DL médium bych po neúspěchu v Neru taky dělal v DVD Decrypteru, ale už jsem neměl zdrojové DVD, tak jsem použil CloneDVD
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

MephistoSnake píše:Uz som hovoril - ja toho batoryho zabijem , co mi to poradil ?
Ha, ha, to je dobrý, tak já jsem ti to poradil, he a kde prosím tě. Tohle je v optikách tvůj 3 post a z toho jsem ti 2 zamknul. :sly:

Jestli sis nevšiml, tak já pouze popisoval svoje zkušenosti s touto vypalovačkou, respektive asi z pěti, co mi prošli pod rukama. Dodneška jsem vypálil v tomhle Pioneeru asi 70 DVD-R, převážně Verbatim 8x a všechny fungujou. Dokud jsem měl možnost vyzkoušet filmy na stolním SONY přehrávači, tak jsem to dělal a nikdy jsem neměl jediný problém a to tam samozřejmě bylo spousta filmů i s menu. Nemůžu za to, že jsem nezkazil jediný DVD, to teda fakt promiň, ale asi jsem blbej nebo co, ale prostě se mi to nepovedlo. Akorát při ověření vypálených dat v NERO u audioCD mi to hodilo párkrát chybu, ale v jiných programech bylo CD perfektní, pročež se domnívám, že je chyba v NERO a taky jsem tuhle situaci popsal někde v předchozím postu.
Takže bych byl strašně rád, kdybys mě přestal napadat, že jsem ti něco poradil a ono ti pak nejde. To jako na konci každýho postu mám napsat "za zde napsané informace neručím", či co? :evil:
Bathory
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

sid píše:takže tu mám další změnu ohledně DL média
Rozhodl jsem se obětovat ještě jedno médium a vypálil jsem DVD o velikosti cca 7.5 GB včetně menu a všeho okolo, ale jako vypalovací soft. jsem použil CloneDVD od Elbyho v posledné verzi a ejhle DVD v pohodě jede, narozdíl od jednovrstvého ho Panasonic o něco dýl načítá, ale pak jede v pořádku.
Nevím kde byla chyba při pálení v Neru, ale mohu to popsat, jak to probíhalo. Pomocí DVD Decrypteru 3.5.10 (souborový režim) jsem natáhl DVD na hadr a následně vypálil v Neru 6.6.0.3, pro jistotu páleno jen 2.4x. Toto vypálené médium jede bezproblémů v samotné vypalovačce i v DVDROM mechanice Toshiba 1802, ale ve stolním přehrávači Panasonic S75 to dlouho chroustalo a nic, poté se šlo dostat do menu, ale při pokusu spustit film to zatuhlo a s přehrávačem už nešlo nic dělat, musel jsem ho natvro vypnout.
Nyní s CloneDVD jsem použil postup, že jsem jen zvolil volbu kopírovat DVD, zadal cestu na adresář s uloženým DVD videem a dal vypálit, CloneDVD to DVD přetáhl do svého temp adresáře (což asi bylo zbytečné, ale vzhledem k ceně média jsem zvolil teto složitý postup).
Vypalované DVD v obou případech je naprosto stejné a přesto to z Nera nejede, nevím nechápu to, ale příště asi raději sáhnu zase po CloneDVD.
Chci se pridat k Bathorymu a podekovat za tvuj pokus. Jsem rad, ze neni problem s palirnou, ale s Nerem. Jeste se chci zeptat na detail, jaka to byla konkretne verze CloneDVD? Snad nam uz po novem roce spadnou ceny DL medii :roll:
MephistoSnake
Nováček
Nováček

Příspěvek od MephistoSnake »

Prepac Bathory, ale nemyslel som to tak. Bolo to obrazne povedane. Ja chapem ze si sa nasral, ale skusal som teraz dvd-r 16x ARITA a dvd-r 8X a 4x nakoniec som zistil ze problem neni v neru ako som popisal ale v napalovacke. Neviem co sa jej stalo ale napalila 2 fimy ok a teraz dalsich 7 dvd pas. Palil som filmy co boly s decryptovane a s komprimovane v shrinku a nasledne napalene a su aj s menu. Takze bathory nic ti nevycitam , proste som mal smolu a akurat som narazil na zlu napalovacku. To sa stava a ja sa na teba nehnevam, tak sa nenaser. OK :D
Inac skusal som to aj s dvd clone a tiez vykazuje chybne sektory po vypaleni, ked spatne decryptujem film na disk.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vypalovačka může být klidně špatná, tomu se nevyhne nikdo, žádný výrobce, stačí se podívat třeba sem, kde jsou vypsané problémy s jednotlivými typy dle výrobce. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=17477
Od toho tu je záruční doba, během které lze jakýkoliv výrobek vyreklamovat a pokud ti to špatně pálí, vezmi ty média a odnes k prodejci i s mechanikou a reklamuj.

To Pupik:
Já momentálně používám CloneDVD 2.5.4.3. od Elby, je ke stažení v sekci Vypalovací programy.
MephistoSnake píše:...ale skusal som teraz dvd-r 16x ARITA a dvd-r 8X a 4x nakoniec som zistil ze problem neni v neru ako som popisal ale v napalovacke...
Ještě zkus Verbatimy, na ty jsem pálil téměř v 90% a i ostatní na ně dost pálí...
Naposledy upravil(a) Bathory dne stř 29. pro 2004, 12:30, celkem upraveno 2 x.
Bathory
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Dik za echo. Jen jsem si chtel byt jisty, ze verze 2.5.4.3 je posledni. Samozrejme ji mam. Docela by mne zajimalo jestli programatori Nera o techto problemech vedi :roll: .
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

tak jsem měl ještě jedno DL na vypálení a tentokrát jsem udělal kopii 1:1 , pouze DVD Decrypter řežim ISO, kopie bezproblémů jede jak ve vypalovačce, tak DVDROM mechanice Toshiba 1802, tak Panasonic S75
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Zkoušel někdo ten upravený FW 1.18?
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

sid píše:tak jsem měl ještě jedno DL na vypálení a tentokrát jsem udělal kopii 1:1 , pouze DVD Decrypter řežim ISO, kopie bezproblémů jede jak ve vypalovačce, tak DVDROM mechanice Toshiba 1802, tak Panasonic S75
Ahojda, vyslo nove Nero v. 6.6.0.5 (jsem zvedav jestli je odstranena chyba pri vypalovani +R = book type). Taky je na svete nova verze Decrypteru 3.5.2.0. Bathoryho bych se chtel zeptat jestli zaznamenal nejake problemy s frimwarem 1.18. Zatim jsem nikde zadny problem nenasel, tak ho tam fouknu asi taky :roll:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na žádný problém jsem u 1.18 nenarazil ..... a doufám, že ani nenarazím. :)
Bathory
outlier
Začátečník
Začátečník

test

Příspěvek od outlier »

V testu Computeru to tenhle Pioneer vyhral pred druhym NECem 3520, byl sice trosku horsi v paleni, ale o dost lepe cetl...
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Dneska jsem zapojoval mladé toho pioneera a měl firmware 1.17 made in china 25.11 2004.Co je to za FW, nikde jsem ho neviděl?
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“