Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Burned :
- WD 80GB
- WD 40GB
- WD 20GB
- Zdroj
- CD-Rom

WD prostě vydrží vše :-D :-D
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
RACER
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RACER »

To já probodl MB při nasazování chladiče na CPU :-) :-) :-)
Bože sem to ale lama :-)
Athlon X2 64 4000+/MSI K9N Platinum/2x512 DDR Kingmax 800Mhz dual/GIGABYTE NX6600 SILENT-PIPE/SB Audigy 2/ AOC 9K+/Case Chieftec DX-01SL-D-U/Logitech G5/Microsoft Natural Ergo KB 4000
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

RACER píše:To já probodl MB při nasazování chladiče na CPU :-) :-) :-)
Já sem zase při nasazování aktivu na board přejel šřoubovákem snad po celý desce. Divím se, že to jede [ještě ;) :)]
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
RACER
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RACER »

ElCon píše:
RACER píše:To já probodl MB při nasazování chladiče na CPU :-) :-) :-)
Já sem zase při nasazování aktivu na board přejel šřoubovákem snad po celý desce. Divím se, že to jede [ještě ;) :)]
Taky dobrý :lol: :lol: :lol:
Athlon X2 64 4000+/MSI K9N Platinum/2x512 DDR Kingmax 800Mhz dual/GIGABYTE NX6600 SILENT-PIPE/SB Audigy 2/ AOC 9K+/Case Chieftec DX-01SL-D-U/Logitech G5/Microsoft Natural Ergo KB 4000
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Tak to já lidi před dvěma roky skládal komp.Dovez jsem to bráchovi ale nešla disketovka tak jsem zjistil že není do ní zapojené napájení tak jsem ho zapojil
zapnu komp rána jako krá.. a už nešlo nic shořel zdroj.Kouknu čímpak se to mohlo stát a já vúl ten konektor do disketovky zapojil ani nevím jak jsem to dokázal o jedno pole vedle takže jeden kontakt byl volný.Zdroj naštěstí vyreklamovali ale lekl jsem se jako blázen.Teď všechno kontroluju dvakrát a zásadně nepiju protože jsme u toho zapojování i zároveň oslavovali.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Coolik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Coolik »

ja vodpalil:
1 zdroj
2 desky
1 cpu

:razz:
SAS-Mr.Freez
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SAS-Mr.Freez »

Jeden hardisk nerozdejchal když ho babička při záchvatu úklidu pohladila mokrym hadrem :evil:
Monitor jenom jeden, zato pikantně svině jedna bouchnul a udělal zajímavou fresku na stěně na téma: Střepy všude,málem mě to zabilo,kdybych neodešel na oběd už nikdy nechci vidět značku AOC :twisted: a jinak nic zváštního až na spousty ledek :)
Muj Compik:
Amd Athlon A64 3000+(venice)1800@2334Mhz, 4x512Mb Kingmax DDR 433 (2,5-3-3-7) ,GigaByte MAYA GV-NX76T256D-RH 256MB, PCIE 560/1400 @ 651/1700, DFI LanParty UT NF4-D - nForce4, Maxtor 40GB IDE + Seagate S-ATA 160Gb NCQ + IDE Raid 2x5GB WD(jenom pro srandu kralikum) + WD320AAKS + Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS , Sound Blaster Audigy
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zdroj

Příspěvek od PachezZ »

Já spáli při modingu zdroj. Chtěl jsem ho přesunout a odstranit přepínač 230/110V. Blbě jsem se kouk a když sem to pak zapnul tak to vypadalo jak parni lokomotiva :-))))))) teď už si dám bacha
Ale co stejně už mi nestačil (230W)
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
f3Rd@
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od f3Rd@ »

Nejakejten zdroj - neznackovy toho moc nevydrzej. A G4MX 440 - mel jsem na ni mega chladic a musel jsem ji podpirat merkurem, aby se neprohejbala (nezlomila). Jednou jsem to rozdelaval a pak jsem zapomel dat mezi grafarnu a merkur kousek gumy na odizolovani => nejaky SMDecko se skratlo a grafarna jenom zasmrdela. Pak jeste asi tyden jela, ale zobrazovala pekny haluze - hlavne v 3D.
CPU: AMD AMD FX-8350, Deska: ASRock Fatal1ty 990FX Professional , RAM Corsair 16GB KIT DDR3, grafika: Sapphire 290 Trix, Zdroj: Zdroj Seasonic 1kW
airoch
Nováček
Nováček

Příspěvek od airoch »

příště zkus použít lego.to alespoň nevodí :-D

já budu mít ten seznam asi sakra dlouhej jako první šla do věčnejch lovišť 486-ka v který sem vyměnil desku a procesor fungovala asi minutu stihnul jsem zjistit že má hezkej BIOS něco jako 3.1 když jsem to zapnul po 2. tak sem měl pocit že sem si desku spletl s motorem a místo zdroje dal vejfuk.K.O. komplet to byl muj uplně první počítač co sem si koupil takže jsem se tomu ani moc nedivil.

pak jsem si postavil pentium 133 tam odešly 3 zdroje,6Hdd a 3 cdromky jo a jedna 4MB S3 trio ...........to byl jedinej poč co sem kdy prodal

AMD K6-2 450@531 woodoo3 2000 140@183 Mhz kupodivu jen 2 zdroje odešly 8 cd-romek 4 HDD pak

deska nevydržela vařim si to unreala tournamenta proti 12 botum na godlike v krvi se mi vařilo 4 gramy skera už mi chyběly jen 3 fragy najednou slyšim "cink" běželo to ještě asi vteřinu sek.reset.nic. kouknu na dno case a tam stabilizátor z desky nebo co to bylo tak sem to vyndal připájel vrátil zpátky a ve svý spálenosti tam blbě nasadil chladič na CPU takže taky čus.

teď mam durona 650 a ze začátku mi chyběl case tak sem to měl rozložený na stole 2 Hdd na sobě a na vrch Fdd jako první šla floppyna spadla na roh Hdd pak šel hdd a teď mi blbne zdroj už pro jistotu táhne jenom desku a na case mam ještě jedno AT který táhne zbytek.

jen tak mimochodem od tý 133 přes tu k6-2 i mýho durona přižívá všecky ty spálený zdroje jeden disk je to sice jen gigáč a už nabíhá pomalu ale po těch x spálenejch zdrojích na něm si to může dovolit

tolik moje historie počítačů snad sem na nic nezapoměl.
duron 650 občas na 866 Mhz podle potřeby,radeon9200SE 128MB,256MB 400MHz Ram,20GB 7200 rpm hdd,15"monitor teď už sempron 2600+ a unreal tournament 2004 mi chodí stejně jako s tim duronem
LANpartyzan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LANpartyzan »

ja sem si spalil maximalne nohy kdyz sem lezl do vany :-D :-D :-D
moc zkusenosti s overlockingem jeste nemam.
CPU:Pentium 4 Prescott 2,8Ghz@3,22Ghz
MB:Gigabyte 8IPE 1000 Pro G (i865PE)
Memory:2X512MB DDR KINGMAX 400Mhz
Grafika:HIS ATi Radeon X800XL 256MB/256bit 400/980Mhz @ 438/1068Mhz
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

tak ja osobne....asi to zacalo diskem segateST33221A zapojil sem pred neho tu redukci pro ventilatorek.. a jak zapl kompl tak se chudak usmazil..(dodnes nevim cim to bylo..kabely nebyly prekrizene) ted sem usmazil monitor + grafickou (su rad ze deska vydrzela) 8-) kdysi na celeronu 300A a deska od PCchip se zapojil opacne AT napajeni :lol: tak odesel zdroj... jeste ze ta deska mela i ATX a na ni to funguje dodnes...(ale AT je v pasti)...
a prednedavnem malem uhorel muj Duron Apllebread :lol: byl spatne nasazeny (a pro jistotu sem kdysi nastavil v biosuat se pocak vypne kdyz procak prekroci teplotu 80°) no a jak sem zapl kompl tak jel 3s a pak se vypl. nechapal sem co se deje..tak sem to jeste zkusil 10x. pak projistotu sem drzel spinaci tl. a pc jelo 5s (to sem taky zopakoval 5x) :lol: nakonec me napadlo zahybat chladakem a sup najel...jj s pastou se to nema prehanet.. :lol:
a malem sem zapomel na SBlive ktery mam v pocaku..kdyz sem prehnal taktovani tak v nem zacalo pri prostorovem prehravani rachotit..ale to zpravily ovladace...za nejakou dobu sem zase taktil 8-) a tentokrat uz krupe aji kdyz prehravam normalne (bez efektu) ani ovladace uz nepomohly :cry:
a jinac co sem videl u kamosu... tak tomu jednymu vzplanul kabel na mechaniku FDD :lol: ze ta izolace zacala kapat ... no a druhy ten ma doma pohrebiste... :lol: = je to lama...
Duron 750= odemikal nasobic a presktal ty mustky mezi sebou ... :lol:
pak nejaky disk IBM 40GB par zdroju desku MSI na celeron tualatin. pak celera 900 a na zbytek si uz nevzpomunu :-D
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

Tak moje první BURN byl když sem šel na záchod a najednou rána jako z prd.e.le, vypad sem ze záchoda, přiběhne babička a voči navrch hlavy že prej nějakej blesk prásknul vedle. A du ke kompu tak cejtim smrádek, nešel zapnout, tak sem se podíval dovnitř a smahnutá Tv karta :shock: modem :o a grafika z toho jaká to byla šlupka vyskočila z AGpečka ale jela dál :-D .

No, potom sem si hral se zdrojem a BUM :? přeskočila jiskra :shock: a když sem zkusil zapnout kompa tak si ani nefrk :sad:

a zrovna dneska sem si zapojoval větráček z toho starýho smahnutýho zdroje do novýho(zkoušel sem jak poběží na 5V :-D ) a zase BUM :shock: Jiskra :? ale naštěstí se mu nic nestalo 8) 8)
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Bylo toho tolik ze uz vsechno ani nepamatuju :? :lol:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

spálit nic, ale 2* jsem šroubovákem oddělal AXP :oops: ( naštěstí ten druhej ještě fungoval :) )
R3LL1K
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R3LL1K »

no u mna to je zatial dufam v poho, teraz som si daval plexislko a PC dalej slape, ale inac zatial
1xCD-ROM
1xKlavesnica - sa som do nej nieco vylial a ono sa to skratovalo :)
a ete jedna floppy - tam som nejak zle zapojil kablik :) a uz sa nerozsvietila
a este zakladnu dosku, to som namiesto klavesnice zapojil nejaky iny kabel a on mal prepojene niektore piny a ono mi to tam vyskratovalo celu dosku :)
inac to je secko :)
SK8 iz GR8
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Tak sem trochu zhorel GK (GF3ti200). Po mensi uprave sem blbe zaizoloval jednu vec a po zapnuti pc to trochu zakourilo... Skoda, R.I.P. :sad:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Tu je moje skóre: 9x fdd (mam na ne stastie :) )Jednu si zapametam na cely zivot.Zacala pekne horet a zanechala popaleninu na mojom prste .Dalej tri zdroje.Dve AT-cka (opacne konektor na doske - vsetko sa zbehlo rycho a bez ohna) a jedno ATX-ko.Pri vymene vetraku mi tam nejak omylom spadol srobik a potom som na neho zabudol.To bola rana - iskry vyletely prekvapivo daleko zo zdroja.Ten srobik som v nom nasiel (no iba cast z neho,bola privarena o plosak),doska a vsetky komponenty fungujú v pohode.Dalej par nesikovne zapojenych vetrakov (na 5V,niektoré iba cmudily niektoré aj horeli :onfire: ).A jeden procak Intel I386 (dal som ho zle do dosky)pekne strelil (ako petarda) a zbohom),nejaký IDT WinCHip 200Mhz (jednoducho buchol,ani nebol OC).Grafická karta S3 Virge DX (skusal som pridat nejaku pamet a dal som ich opacne.Taký stiplavý smrad som este nezazil.A este z nejakeho neznameho dovodu zacala horiet doska s prockakom IBM Cyrix 166Mhz (zacal horet regulator a potom doska).A mozem napistat aj to co som nechal zhoret naschval???
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

jo klidne to napis neboj,jinak pekny skore :lol:
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Moj strýko pracuje ako správca siete a nosí mi furt nejaké krámy,tak nez ich vyhodím tak ich zabezpecím tak aby si ich nemohol nejaký smetiar poskladat :-) .
NO takze jedna 486-tka (na pokusy) aj spolu so zdrojom-nastavil som v zdroji (cez trimer) aby islo trochu viac voltov (sranda trochu to cmudilo a vyrazilo to poistku)Na trpezlivost odporucam 233 Mhz Intel PI procak (ten sa drzal,teplota presiahla davno limit a ani uz nenabehol bios a nie a nie sa spalit az,napokon odysiel aj spolu so zdrojom :-) )Skusenost mam aj z diskami (najlepsi bol WD 850Mb co som mal, vydrzal toho dost-nech mu je zem lahka).Mam toho na svedomi dost ked si to vsetko spomenim tak to mozno napisem (ale pocitajte ze to bude asi na jednu-dve strany)Uvazujem ze sa budem živiť znehodnocovaním PC komponent.
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“