prosím o radu
Moderátor: Eddward
- alesstrycek
- Začátečník

-
prosím o radu
nevím do jake kategorie to zařadit ale řekl bych že to má něco společnýho s biosem.....mám takovej problem.znamej koupil počítač a má na mě dotaz ohledně toho, proč se mu sám od sebe ve 12v noci zapne pc.já osobně sem se s tím nikdy nesetkal a příjde mi jako blbost aby se sám od sebe mohl nastartovat pc...nebo se pletu? ví někdo jak nato? moc děkuji za každou radu.
- kolo
- Mírně pokročilý

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
existuje nekolik variant jak je mozne ze se zapina
1) mas modem nebo ho mas zapojeny do nejaky site (net) pokud ano , zkotroluj v biosu polozku "wake up on rignton " nebp "wake up on lan " (popripade nejake podobne by se to melo jmenovat, proste wake up cosi) , pokud u teto polozky bude enable, prepni to na disable, nebo proste off
2)mas v biosu nastaveno automaticke zapinani pocitace, zkus se na to mrknout, jestli v biose nemas nejakou polozku wake up , nebo start a nejakej cas u toho.
3)nejake divne prejeti v siti v tu dobu
4) pc skritkove si z tebe soustavne utahuji
kdyztak zkus udelat jeste test a jednou ho vytahni komplet ze vseho mozny krom elektriky (net, modem atd), proste jen nech to abys na tom PC mohl pracovat, ale nebyl napojen na ostatni svet jestli to bude delat taky
ps:ti skritkove jsou mrchy

1) mas modem nebo ho mas zapojeny do nejaky site (net) pokud ano , zkotroluj v biosu polozku "wake up on rignton " nebp "wake up on lan " (popripade nejake podobne by se to melo jmenovat, proste wake up cosi) , pokud u teto polozky bude enable, prepni to na disable, nebo proste off
2)mas v biosu nastaveno automaticke zapinani pocitace, zkus se na to mrknout, jestli v biose nemas nejakou polozku wake up , nebo start a nejakej cas u toho.
4) pc skritkove si z tebe soustavne utahuji
kdyztak zkus udelat jeste test a jednou ho vytahni komplet ze vseho mozny krom elektriky (net, modem atd), proste jen nech to abys na tom PC mohl pracovat, ale nebyl napojen na ostatni svet jestli to bude delat taky
ps:ti skritkove jsou mrchy
0118 999 881 999 119 7253
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- alesstrycek
- Začátečník

-
jo taky mám někdy pocit jako by v tom pc bylo něco co si žije vlastním životem:-)))já si taky puvodně myslel že to bude zdrojem nebo nějakým nočním přepětím ale když říkal, že to dělá pravidelně tak to tuhle možnost vylučuje.....kouknu se na to jestli tam nebude nastavený nějaký buzení nebo tak něco.díky moc za radu.cool.user píše:existuje nekolik variant jak je mozne ze se zapina
4) pc skritkove si z tebe soustavne utahuji![]()
![]()
ps:ti skritkove jsou mrchy![]()
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- alesstrycek
- Začátečník

-
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý