Kvalitní DVI lajna, je to vůbec reálné ...??

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kvalitní DVI lajna, je to vůbec reálné ...??

Příspěvek od aliencz »

Nástupem LCD monitorů na trh za přijatelné ceny se pravděpodobně roztrhne pytel s uživateli, kteří si onen placáček budou chtít také připojit po někým vychvalované - jiným zatracované DVI lajně. Zatím je to dost nová věc a uživatelů používající toto propojení je jako šafránu - takže skušenosti žádné. Asi budou všichni čubrnět proč se objevuje až příliš často problém s nekvalitou obrazu právě a jen na DVI lajně.

Sám jsem testoval několik verzí Radeonů (9500,9600) a někteří zase jiné modely a všichni mi potvrdili totéž, DVI velmi špatně funguje.

V mém případě se to projevilo následovně:

V DOS režimu je obraz zrnitý, jakoby rušený okolím, dochází k častému výpadku obrazu a různým barevným změnám - a to u všech modelů testovaných Radeonů ...... po najetí do woken zaúřaduje ovladač a obraz je dokonale čistý, k výpadkům obrazu však občas dochází ..... např v 3DMarku 2001 cca 2x v každé scéně ...... toto taktéž u všech modelů 9500 a 9600 .... obdobné potíže mi potvrdil i redaktor PCT u modelu 9800 viz kometář v threadu "karta do 5000" ....

Pokouším se tu rozjet diskusi co se děje .... opravdu výrobci osekávají kvalitu DVI lajny, protože spoléhají na to, že ji zatím skoro nikdo nepoužívá ....?? Nebo se tu objevilo nečekaně velké množství zmetků ....??

Ještě upřesním, že v režimu VGA jedou všechny karty v pořádku ..... potíže jsou pouze na DVI lajně ....

Jediný, kdo obstál na jedničku je můj R8500DeLuxe od Gigabyte, jinak úplně všichni zklamaly.

/edit by no-X: -/-
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No tak já jedu na DVI přes půl roku a naprosto v pohodě.
Tady píšu svoje poznatky:

Nejdříve zkušenosti s LCD přes analog: Hercules 920DVI
Braz je ostrý na 60Hz (po doladění), Na 75Hz se jemně horizontálně rozjíždí(trochu jako Trinitron "efekt")

LCD přes DVI: Hercules 920DVI
Obraz není potřeba doostřovat, obraz je jasnější a barvy přesnější.

LCD přes DVI: Acer 732
Obraz je naprosto super, skvělé kontrastní barvy, na filmy se dá dívat i ze stran. Občas je problém při rozlišení 320x200, (nezachytí signál)
DVI má obecně problém s rozlišením menším než 640x480

Toť zatím vše. DVI bych za analog nevyměnil ani náhodou
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Butch píše:..........
DVI má obecně problém s rozlišením menším než 640x480
.... no ještě tedy doplň co tím myslíš ..... popiš projevy problémů ...... myslím, že ve tvém případě může být kvalita způsobena i kartou, R9700 nebude žádná šizená mrcha ........ můj R8500DeLuxe je také naprosto v pohodě - ale když ji porovnám s těmi ostatními, tak já tam mám jeden elektrolyt vedle druhého a některé nové modely nových R9500/9600 jako šafránu ...... pořád mám tendenci ten problém přisuzovat špatnému odfiltrování rušivých elementů ze sítě a z okolí ....
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

aliencz píše:...popiš projevy problémů ....

Takže v rozlišení 320x200 se obraz buďto načte a je bez chyb bez jakékoliv vady v obrazu nebo ho monitor nezachytí a jde do spícího režimu. Nic mezi tím(zrnění, fleky...), se neobjevuje. Prostě 0 nebo 1.

U 640x480 ho načte vždy, jen to občas déle trvá max cca 5-10s
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“