Proč nejde pingnout na všechny
Moderátor: Don
- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Proč nejde pingnout na všechny
Je mi jasný, že mě přetrhnete, ale máme zasíťované 2 baráky z nich je v každém 5 uživatelů... Jak je možné, že na někoho mi ping jde a u druhého mi to píšee, že daného hostitele nebylo možné nalézt...A ještě prosím Vás čím může být, že mi jde pouze jednoduché sdílení a nebo everyone, prostě nikoho jiného mi to nechce najít. Máme všichni WXPSP2. Buťe na mě hodní, moc tomu nerozumim, ale učím se, díkes.... 
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pochopil jsem to tak že chceš u sebe vytvořit sdílené položky pro různé uživatele? Tak to si musíš vypnout zjednodišené sdílení : Možnosti složky-Zobrazení-Použít zjednodušené sdílení souborů(doporučeno) . Toto nechej neodškrknuté. A pak můžeš nastavit přístup pro jednotlivé uživatele. Musí mít vytvořen účet na tom počítači. Někde jde povolit aby měli přístup jen po síti. Zkus Google. Na přesný návod se ti zkusím podívat nebo ho tady určitě někdo bude vědět ") . No ale lepší je si nainstalovat FTP. Stačí ten z Windows.RickM píše:A jak je to prosím s tím sdílením složky?
Pokud tam dám jméno uživatele " KAM HO DÁŠ?" , tak mi to napíše, že uživatel nenalezen, IP adresu to taky nechce a když dám zobrazit seznam uživatelů "SAMOZŘEJMĚ ŽE TI TO VYPÍŠE JEN SEZNAM UŽIVATELŮ NA TVÉM PC.. MUSEL BY SES VZDÁLENĚ PŘIPOPJIT NA JINÉ PC ABYS MĚL ZOBRAZENY ÚČTY NA DALŠÍM PC, vypíšou se mi pouze účty v mém PC. díky za odpovědi...
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka

- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pochopil si to správně... Jen se právě snažím zjistit, jak mám dostat do výběru ty uživatele (ze sítě) abych jim to oprávnění mohl nastavit...Protože ikdyž je zadám ručně, napíše mi to, že je uživatel nenalezen "nebo tak nějak"
A nějak sem nepochopil proč se připojovat ke vzdálené ploše, když chci nějakou složku povolit jen "Ferdovi a ne Pepovi"
díky za rady
A nějak sem nepochopil proč se připojovat ke vzdálené ploše, když chci nějakou složku povolit jen "Ferdovi a ne Pepovi"
díky za rady
- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
....Protože ikdyž je zadám ručně, napíše mi to, že je uživatel nenalezen "nebo tak nějak".. Musíš mít vytvořeného uživatele na svém compu...
Takže vytvoř uživatele třeba Ferda . Zvol složku ke sdílení. (Předpokládám že už máš vypnuto Jednoduché sdílení.. ) Zvol záložku Sdílení-Oprávnění - Přidat - Upřesnit - Najít. Zvol Ferda a OK Odstraň účet Everyone. A nastav práva ke složce pro uživatele Ferda.To samé v Záložce Zabezpečení .. No a mělo by to šlapat
Takže vytvoř uživatele třeba Ferda . Zvol složku ke sdílení. (Předpokládám že už máš vypnuto Jednoduché sdílení.. ) Zvol záložku Sdílení-Oprávnění - Přidat - Upřesnit - Najít. Zvol Ferda a OK Odstraň účet Everyone. A nastav práva ke složce pro uživatele Ferda.To samé v Záložce Zabezpečení .. No a mělo by to šlapat
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka

- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže celej zakopanej pes je v tom, že musim pro každého uživatele v LAN vytvořit u sebe v compu účet, takže řekněme pro 100 lidí, 100účtů.... HM ,tak jestli to je pravda, tak to mě teda fakt nenapadlo. Ikdyž stejně nechápu, co má společného vytvořený účet v mém PC s jiným PC v síti...
Sem z toho volaký zmetený
díky moc vyzkouším to
díky moc vyzkouším to
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- RickM
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: