Proč nejde pingnout na všechny

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Proč nejde pingnout na všechny

Příspěvek od RickM »

Je mi jasný, že mě přetrhnete, ale máme zasíťované 2 baráky z nich je v každém 5 uživatelů... Jak je možné, že na někoho mi ping jde a u druhého mi to píšee, že daného hostitele nebylo možné nalézt...A ještě prosím Vás čím může být, že mi jde pouze jednoduché sdílení a nebo everyone, prostě nikoho jiného mi to nechce najít. Máme všichni WXPSP2. Buťe na mě hodní, moc tomu nerozumim, ale učím se, díkes.... :roll:
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

ked ma dotycny vypnute pc asi ho nepingnes :)
pre to zdielanie, nefim, nemala by tam byt na kazdom pc rovnaka workgroup? :? abo pracovna skupina,abo to volaj jak kces :)
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Jasně to chápu, bavíme se samozřejmě o tom, že jsou ty PC zapnuté..
:lol: :lol: Pracovní skupiny máme nastavené stejně
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Pokud je zapnuty a nelze na nej pingnout pak ma zapnuty firewall.

Nejcasteji lidi prekvapi ze po instalaci SP2 do Win XP se ti automaticky zapne jejich integrovany firewall a tam je standartne zakazana odezva na echo request (ping)
Toshiba Tecra A6
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

A jak je to prosím s tím sdílením složky? Pokud tam dám jméno uživatele, tak mi to napíše, že uživatel nenalezen, IP adresu to taky nechce a když dám zobrazit seznam uživatelů, vypíšou se mi pouze účty v mém PC. díky za odpovědi... :)
Milhauz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhauz »

RickM píše:A jak je to prosím s tím sdílením složky?

Pokud tam dám jméno uživatele " KAM HO DÁŠ?" , tak mi to napíše, že uživatel nenalezen, IP adresu to taky nechce a když dám zobrazit seznam uživatelů "SAMOZŘEJMĚ ŽE TI TO VYPÍŠE JEN SEZNAM UŽIVATELŮ NA TVÉM PC.. MUSEL BY SES VZDÁLENĚ PŘIPOPJIT NA JINÉ PC ABYS MĚL ZOBRAZENY ÚČTY NA DALŠÍM PC, vypíšou se mi pouze účty v mém PC. díky za odpovědi... :)
Pochopil jsem to tak že chceš u sebe vytvořit sdílené položky pro různé uživatele? Tak to si musíš vypnout zjednodišené sdílení : Možnosti složky-Zobrazení-Použít zjednodušené sdílení souborů(doporučeno) . Toto nechej neodškrknuté. A pak můžeš nastavit přístup pro jednotlivé uživatele. Musí mít vytvořen účet na tom počítači. Někde jde povolit aby měli přístup jen po síti. Zkus Google. Na přesný návod se ti zkusím podívat nebo ho tady určitě někdo bude vědět ") . No ale lepší je si nainstalovat FTP. Stačí ten z Windows.
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka
Obrázek
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Pochopil si to správně... Jen se právě snažím zjistit, jak mám dostat do výběru ty uživatele (ze sítě) abych jim to oprávnění mohl nastavit...Protože ikdyž je zadám ručně, napíše mi to, že je uživatel nenalezen "nebo tak nějak" :roll:
A nějak sem nepochopil proč se připojovat ke vzdálené ploše, když chci nějakou složku povolit jen "Ferdovi a ne Pepovi"
díky za rady :D
Milhauz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhauz »

....Protože ikdyž je zadám ručně, napíše mi to, že je uživatel nenalezen "nebo tak nějak".. Musíš mít vytvořeného uživatele na svém compu...

Takže vytvoř uživatele třeba Ferda . Zvol složku ke sdílení. (Předpokládám že už máš vypnuto Jednoduché sdílení.. ) Zvol záložku Sdílení-Oprávnění - Přidat - Upřesnit - Najít. Zvol Ferda a OK Odstraň účet Everyone. A nastav práva ke složce pro uživatele Ferda.To samé v Záložce Zabezpečení .. No a mělo by to šlapat
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka
Obrázek
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Takže celej zakopanej pes je v tom, že musim pro každého uživatele v LAN vytvořit u sebe v compu účet, takže řekněme pro 100 lidí, 100účtů.... HM ,tak jestli to je pravda, tak to mě teda fakt nenapadlo. Ikdyž stejně nechápu, co má společného vytvořený účet v mém PC s jiným PC v síti... :wink: Sem z toho volaký zmetený :-D

díky moc vyzkouším to
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to Rick: pochopil jsi to správně, jak jinak by mohl Tvůj kompl uživatele autentizovat

ale sdílený bych skutečně v tomto případě zřejmě řešil přes nějaký FTP server
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Přesně tak. Pokud nemáš centrální autentifikaci přes doménu, tak musíš ověřovat lokálně. Tzn. každý uživatel, který se chce k tobě přihlásit, musí mít u tebe svůj účet i s heslem...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Tak Vám všem mooc díky, nějak se s tím poperu...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“