zasekavani R9600XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

munnky
Nováček
Nováček

zasekavani R9600XT

Příspěvek od munnky »

Mam problem, zhruba pred 3 mesici jsem si koupil novou grafickou kartu R9600XT ,procesor AMD 2200+ a vsechno si to doma dal do PC.V tu chvili zacaly problemy.Zajimave je ze pouze u nekterych her.Proste hraju a zniceho nic se obraz zasekne a diky funknci VPU recovery se graficka karta restartuje.Rikal jsem no jo stara zakladni deska tim to bude.Koupil jsem proto novejsi asus A7N8X-LA ,namontoval do pc a zkousim...A k me velke "radosti" pocitac dela stale to same .Pri nekterych hrach proste zamrzne ,nekolikrat preblikne obraz -trva to tak 8 vterin ale kdyz se to deje kazdou minutu tak se to proste neda - a pak pokracuje.Jinak mam jeste 512 DDR pameti ,zvukovku soundblaster live! 5.1 a sitovou kartu pro pripojeni k internetu.Ja proste uz nevim zkousel jsem vsechno,milion ruznych verzi ovladacu ,kazdicky nastaveni v ovladacich a vlastnostech karty jsem zkousel menit a nastavovat ale karta si porad dela to svoje.Kdyby se nasel nekdo kdo by poradil tak bych to velice ocenil:) Diky
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

1.Vypni VPU recover
2.MAS ju pretaktovanu????Skus znizit takty na pameti..............
3.Neprehrieva sa ti???
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
munnky
Nováček
Nováček

Příspěvek od munnky »

kdyz sem vypl VPU recover tak se sekne stejne ale uz se nerozjede , pretaktovanou ji nemam a nemyslim ze by se prehrivala ,ale tedka zkusim podtaktovat pameti
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

FW off?agp 4x?jakej zdroj ? ovladace?
munnky
Nováček
Nováček

Příspěvek od munnky »

K!ll3r píše:FW off?agp 4x?jakej zdroj ? ovladace?
FW off, agp 8x, omega drivery ty posledni nevim jaky cislo ale zalozeny na catalystech 4.12,zkousel jsem ale i asi 5 verzi catalystu a dalsi omegy a jeste 2 dalsi jakysi ovladace dela to furt, jo a zdroj mam 300W
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Přesně tak vyplej rychlej zapis nebo AGP na 4x často pomáhá a apřitom výkon neovlivňuje...
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

tak AGP 4x a jakou mas jeste desku?
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

munnky píše:
FW off, agp 8x, omega drivery ty posledni nevim jaky cislo ale zalozeny na catalystech 4.12,zkousel jsem ale i asi 5 verzi catalystu a dalsi omegy a jeste 2 dalsi jakysi ovladace dela to furt, jo a zdroj mam 300W
Tak to AGP sraz na 4x..
munnky
Nováček
Nováček

Příspěvek od munnky »

Rajče píše:
munnky píše: FW off, agp 8x, omega drivery ty posledni nevim jaky cislo ale zalozeny na catalystech 4.12,zkousel jsem ale i asi 5 verzi catalystu a dalsi omegy a jeste 2 dalsi jakysi ovladace dela to furt, jo a zdroj mam 300W
Tak to AGP sraz na 4x..
desku mam Asus A7N8X-LA ,FW mam vypnuto , agp jsem mel celou dobu na 4x kvuli stare desce ,po vymene desky bylo agp taky nastaveno na 4x a delalo to potize,ted jsem to dal na agp 8x a je to stejny ,ale po podtaktovani pameti asi o 20 mhz to vypada ze by tam mohl byt problem, protoze se mi to zatim nestalo,budu dal dukladne testovat a napisu co a jak :) diky vsem za rady
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

hm zalezi kolik mas disku atd treba ti to neutahne zdroj , ci je ta GK spatne chlazena
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Jj,tak tomu dej pořádně zabrat :wink:
Jinak jestli to po tom podtaktování pojede v pohodě,tak reklamace! :devil:
munnky
Nováček
Nováček

Příspěvek od munnky »

K!ll3r píše:hm zalezi kolik mas disku atd treba ti to neutahne zdroj , ci je ta GK spatne chlazena
disk mam jen jeden a zkousel sem vypnout i cdrom a ostatni karty myslim ze zdrojem to nebude , karta je od GB ma peknej medenej chladic ale asi to bude tim
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

udrzis na tom prst?nebo to je strasne horky?
munnky
Nováček
Nováček

Příspěvek od munnky »

tak uz to vim presne teplota jadra je 40 stupnu zhruba +- naky stupne takze to podle me nebude prehrivani,tedka se mi to seklo i po podtaktovani i kdyz po zhruba 10x vetsid obe nez predtim ,fakt by me zajimalo cim to muze byt ,zacinam byt zoufalej :(
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? podobne s R9550 :(
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Co je ta 9600XT zac??
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Geeker píše:Co je ta 9600XT zac??
POZRI FAQ
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
JanoS
Začátečník
Začátečník

9600 XT

Příspěvek od JanoS »

Skús ešte nahrať nový BIOS pre MB a keď to nepomože tak ak máš 2 RAM moduly tak ich dať do iných slotov ako máš teraz. Mne to pri podobnom probléme pomohlo a AGP mi ide 8x a FW on bez problémov.
Lenovo T61p (2.4GHz, 4GB, 160GB 7200rpm, 250GB 5400rpm, 512MB FX-570M, 15.4"WUXGA, 9cell)

Lenovo Advanced Mini Dock, L220x
SMC WGBR14-N, Back-UPS RS 1000
transylvanec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od transylvanec »

Co pamet nemuze to bejt pameti ? Taky sem mel podobnej problem vymena desky taky nepomohlo az pak sem upgradoval na AMD tak mi to vubec nekomunikovalo s tou pameti s kterou jel Intel v pohode.
tapy
Nováček
Nováček

Příspěvek od tapy »

čus,

mám Saphire 9600XT 128MB a dělá mi to samý, bez VPU recover prostě zmrzne a pomůže až tvrdej restart a při zapnutým VPU rec. vyhodí tu hlášku a resne grafiku. Na GPU mám při zavřené bedně +- 40 stupňů a kouše se to.

A teď bacha - otevřel jsem bednu, teplota asi o 5 stupňů menší a počítač tuhl méně často.

A teď ještě víc bacha - položil jsem otevřenou bednu na bok, teplota asi o 9 stupňů nižší než u zavřené bedny a za týden mi nezamrzl počítač ani jednou. (a to jsem mu dával celkem dost kapky)

V teplotě GPU bych ale problém neviděl, 40 je dost málo na to, aby to umíralo. Možná ty paměti jsou trošku chabrus na teplotu.

Moje sestava: AMD Ath64 2800+, 512MB DDR400, MB GA-K8NSPro nForce3

nic taktovanýho nemám, Catalysty mám nejnovější, AGP na 8x, fastwrites zapnutý...

Pokud ale někdo odhalíte skutečnou příčinu tohohle problému, tak dejte prosím vědět, rád bych měl jistotu.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“