instalacia OS na notebook

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ferryman
Nováček
Nováček

instalacia OS na notebook

Příspěvek od ferryman »

Zdar,

chcel by som sa opytat ako je to s instalovanim Operacnych systemov na notebook.
-mozem si HDD lubovolne rozdelit na particie, a instalovat trebars OS co nebol kupeny s notebokom+linux, alebo je to nejako viazane na vyrobcu a OS dodavany ku notebooku? Som nejako obmedzeny rozdelenim HDD od vyrobcu? -> napriklad u IBM je vraj nejaka rescue particia

Proste ci ked zozeniem notebook s cistym HDD, mozno vykonat delenie HDD
a instalacie OS lubovolne ako pri PC.

Moc dik
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: instalacia OS na notebook

Příspěvek od K!ll3r »

ferryman píše:Zdar,

chcel by som sa opytat ako je to s instalovanim Operacnych systemov na notebook.
-mozem si HDD lubovolne rozdelit na particie, a instalovat trebars OS co nebol kupeny s notebokom+linux, alebo je to nejako viazane na vyrobcu a OS dodavany ku notebooku? Som nejako obmedzeny rozdelenim HDD od vyrobcu? -> napriklad u IBM je vraj nejaka rescue particia

Proste ci ked zozeniem notebook s cistym HDD, mozno vykonat delenie HDD
a instalacie OS lubovolne ako pri PC.

Moc dik
muzes to rozdelit i tam dat jiny OS neni problem
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Jen sem ti chtel rict, bacha na tu rescue partion na tom IBMku - pri instalaci woken nevadi, ale linux ti ji vodepise i kdyz mas v biosu nastavenej protected mode (pokud to teda pri instalaci podrobneji nenastavis). Jinak, vzhledem k tomu, ze mas rescue partition, mas i legalne wokna, proc je chces instalovat fresh instalaci, kdyz muzes celej system obnovit prave z ty partition?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
ferryman
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferryman »

Este nemam ziadny notebook :) ,

o tej rescue particii som len pocul a chcel som vediet ako to
bezi pri instalovani OS na notebooky.

Kazdopadne moc dik za odpovede.
Este jedna otazka:

keby ste sa mali rozhodnut medzi
-IBM Thinkpad R51,1.5Ghz prentium M, 256 MB RAM,64MB Shared video-56000SK
a -Acer Travelmate 4001lci, 1.5Ghz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9700
-45000SK
ktory by ste si vybrali?
Maju IBM notebooky naozaj tak navrch v tej kvalite oproti ostatnym
znackam, ze sa oplati zaplatit viacej aj za horsiu konfiguraciu?
Jedna sa mi hlavne o kvalitu LCD displaye.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

mno ségře jsme s taťkou kupovali Acera TM 4502CLi (nebo tak nějak) podobná konfigurace co jsi popsal. LCD je o dost lepší než u mého starého IBM T20 :-) spíš oceníš toho radeona :wink:

co mě osobně docela překvapilo, že instalace win a všeho kolem (mimochodem na 2CD) vytvoří sama 2 partitiony a oba FAT32!
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No ja mel v ruce T40 a displej mi pride jako normalni. Pokud se rozhodujes mezi temahle dvema, tak si hlavne ujasni, co od toho chces... To IBMko je ciste pracovni nastroj na kazdodenni noseni a praci v terenu, je odolny a ma spousty vychytavek, ktery praci umoznujou. Kvalita zpracovani je podle me priblizne stejna, ale rozdil bude v pouzitych materialech - to IBMko je proste delany, aby vydrzelo a za to taky zaplatis. Takze pro tebe ACER :wink:
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“