Odhlučňovací hmoty
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- m0The
- Nováček

-
- Jafido
- Středně pokročilý

pro bezneho uzivatele nema bezventilatorovy zdroj vyznam, je spise na skodu kvuli chlazeni. Enemax je kvalitni zdroj z hodne silnou +12V vetvi, bezvadne vyresenou elektronikou a slusnym chlazenim.
Tvrzeni: Enermaxi nemaji zadnou jinou vyhodu nez "napajeni" je stejne jako bys tvrdil, ze jedinou vyhodou letadla je schopnost udrzet se ve vzduchu.
Tvrzeni: Enermaxi nemaji zadnou jinou vyhodu nez "napajeni" je stejne jako bys tvrdil, ze jedinou vyhodou letadla je schopnost udrzet se ve vzduchu.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- odpocivejVklidu
- Nováček

-
- SLAMA
- Začátečník

A co tak urobit z molitanu ihlany
- qwas
- Nováček

odhlučnění
taky nesmíš zapomínat že odhlučňovací materiály představujou obvykle i dobrou tepelnou izolaci - tj. pokud chceš dále využívat vzduch. chlazení musíš optimalizovat proudění vzduchu, navíc pokud je použiješ na izolaci HDD, tak můžeš mít problém s jejich teplotou. Vyšší teplota = krátky život HDD
Další problém těchto materiálů bývá i schopnost při manipulaci vyvíjet statickou el. a to taky není moc zdravý pro vnitřnosti kompu.
Já sám se chystám na vodníka a už mám i nakreslenej vodou chlazenej blok na HDD, kterej celej půjde pružně uložit a tím zaplácnu jak hluk, tak teplotu.
Samosřejmě že pro vodníka je asi nejlepší big t.
Další problém těchto materiálů bývá i schopnost při manipulaci vyvíjet statickou el. a to taky není moc zdravý pro vnitřnosti kompu.
Já sám se chystám na vodníka a už mám i nakreslenej vodou chlazenej blok na HDD, kterej celej půjde pružně uložit a tím zaplácnu jak hluk, tak teplotu.
Samosřejmě že pro vodníka je asi nejlepší big t.
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Radim van Ousek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

Tak teda nevím.....
Já jsem teď uviděl na czechcompu něco dost moc, a je to Silentamxx-silma KF-25.Vzhledem k mé audiophilitě
jsem uviděl pyramidky a hned že to bude tlumící hmota, (keramický molitan který nepropoiští zvuky na určité frekvenci,vibrace možná taky) a tak si řek že to si koupím.Ale vy jste profíci, tak to schlídněte.
- Radim van Ousek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

Zajímalo by mě, když tu tak špekulujete o těch Gumovejch podložkách- které máte namysli ??
třeba takový ? http://www.tntrade.cz/shop/index.php3?I ... BGROUP=303
nebo jaký ? Chci si je koupit- a ještě- mám celkem tichý větroně AC, takže by bylo lepší dát ty podložky třeba pod mechaniky ? Pod hadr ? Pod Desku z chladičem Gigabyte 3D cooler (Vibruje jako prase v drtičce....)
Dík
nebo jaký ? Chci si je koupit- a ještě- mám celkem tichý větroně AC, takže by bylo lepší dát ty podložky třeba pod mechaniky ? Pod hadr ? Pod Desku z chladičem Gigabyte 3D cooler (Vibruje jako prase v drtičce....)
Dík
- Jafido
- Středně pokročilý

prakticky jakekoliv gumove podlozky staci ,stoji par korun a ne 100. co se tyce odhlucneni, je vhodne nejdrive pouzit tiche ventilatory a pak se postupne zamerovat vzdy na nejhlucnejsi komponentu.Captain_Pepek píše:Zajímalo by mě, když tu tak špekulujete o těch Gumovejch podložkách- které máte namysli ??
Dík
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
- ringo
- Nováček

Ač už je takto thread pasé, pokusím se sem taky něco duchaplného připsat.
Koberec, molitan a karimatka jsou hořlavé materiály, navíc špatně tlumí vibrace a vysokofrekvenční zvuky.
V době průhledných vytuněných "kejsů" to asi nikdo neocení, ale jeden z nejjednodušších způsobů je koupit dvě tuby silikonového tmelu. Pokud chcete ušetřit, stačí akrylový tmel, ale musí to být značka INVA, nebo SOUDAL. Ty zůstanou i po zaschnutí měkké a houževnaté. Tmel se pistolí nanese na bočnice (pokud chcete i na čelo) case a rozetře se špachtlí v tloušťce 4-5 mm. (Tzn. na jednu bočnici cca jedna tuba). Materiál skvěle tlumí vibrace, i zvuky ventilátorů, HDD i ostatních mechanik. Navíc dobře vodí teplo, je velmi obtížně hořlavý a pokud se vám nelíbí, tak jej po zaschnutí sloupnete jako izolepu. Pokud chcete přidat ještě jednu vrstvu, tak stačí do "živého" tmelu přitisknout pěnovou gumu (nejlepší jsou těžké podložky pod myš).
HDD lze uchytit na gumové silent bloky, nebo pověsit na kousky gumy pod 3,5" šachtu, nebo dovnitř 5,25", čímž se vibrace, či případné kvílivé zvuky dost omezí.
Pokud tohle všechno máte a case (nejlépe s tichými ventilátory) vězí pod PC stolem, není opravdu nic slyšet.
Koberec, molitan a karimatka jsou hořlavé materiály, navíc špatně tlumí vibrace a vysokofrekvenční zvuky.
V době průhledných vytuněných "kejsů" to asi nikdo neocení, ale jeden z nejjednodušších způsobů je koupit dvě tuby silikonového tmelu. Pokud chcete ušetřit, stačí akrylový tmel, ale musí to být značka INVA, nebo SOUDAL. Ty zůstanou i po zaschnutí měkké a houževnaté. Tmel se pistolí nanese na bočnice (pokud chcete i na čelo) case a rozetře se špachtlí v tloušťce 4-5 mm. (Tzn. na jednu bočnici cca jedna tuba). Materiál skvěle tlumí vibrace, i zvuky ventilátorů, HDD i ostatních mechanik. Navíc dobře vodí teplo, je velmi obtížně hořlavý a pokud se vám nelíbí, tak jej po zaschnutí sloupnete jako izolepu. Pokud chcete přidat ještě jednu vrstvu, tak stačí do "živého" tmelu přitisknout pěnovou gumu (nejlepší jsou těžké podložky pod myš).
HDD lze uchytit na gumové silent bloky, nebo pověsit na kousky gumy pod 3,5" šachtu, nebo dovnitř 5,25", čímž se vibrace, či případné kvílivé zvuky dost omezí.
Pokud tohle všechno máte a case (nejlépe s tichými ventilátory) vězí pod PC stolem, není opravdu nic slyšet.
ringo
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zrovna ja jsem zastancem koberce a povazuji ho za nejlepsi zvukove tesneni jake lze levne sehnat(hlavne ten s hutnym penovym podkladem). Jinak by snad dobre tesnilo vakuove sklo(do open case).
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
- ringo
- Nováček

koberec?
Koberec je asi "nejlepší" tepelný izolant, takže akumuluje teplo v case, což je dost velká nevýhoda.Pajax píše:Zrovna ja jsem zastancem koberce a povazuji ho za nejlepsi zvukove tesneni jake lze levne sehnat(hlavne ten s hutnym penovym podkladem). Jinak by snad dobre tesnilo vakuove sklo(do open case).
Další: funguje jako pračka vzduchu, takže veškerý prach z bytu nafiltruje do case.
A jako třetí a největší "výhoda" je snadná hořlavost tohoto materiálu, takže bych si to asi nelajz. Navíc dobře izoluje pouze nízkofrekvenční zvuky.
Tak ti nevím. vyhořet nechci:-).
ringo
- Pajax
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Do uzavrene skrine se ti prach dostat nemuze. Samozrejme, predpoklad je vodni chlazeni. Jak jinak dostat z case to teplo? Ponechat jeden vetrak ve zdroji a za nej "tlumic", to taky jde.Ale zas ten prach...To co pises s tim tmelem nezatracuji-dobry napad -jednoduchy a jiste ucinny.Dobre to vedet.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
- Matias
- Začátečník

-
Kolik to stojí akde popř neni levnější varianta, sem jak na letišti a to vim vo čem mluvim protoýe jsem tam dělalringo píše:...........ale jeden z nejjednodušších způsobů je koupit dvě tuby silikonového tmelu. Pokud chcete ušetřit, stačí akrylový tmel, ale musí to být značka INVA, nebo SOUDAL. Ty zůstan.
- ringo
- Nováček

Matias píše:Kolik to stojí akde popř neni levnější varianta, sem jak na letišti a to vim vo čem mluvim protoýe jsem tam dělalringo píše:...........ale jeden z nejjednodušších způsobů je koupit dvě tuby silikonového tmelu. Pokud chcete ušetřit, stačí akrylový tmel, ale musí to být značka INVA, nebo SOUDAL. Ty zůstan.)))))))
????
ringo
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mam case vystlanej kobercem, ktery ma ze spodu vrstvu gumy, zhora koberec - vyborne odhlucnuje, lip nez klasickej koberec. Vepredu 12ku vetrak(s prach. filtrem), zdroj 12ku a pod zdrojem 8ku TC. Mam tu panel na regulaci otacek, tak muzu stahnout otacky vetraku procaku z 2300(celkem hluk) na 1800 a ta 12ka z 2000 na 1000. A to je klidek!
Nejvic slysil 80GB Seagate a zdroj, grafika 9550Xtreme ma celkem tichej chladic.
Stejne ale myslim na vodnika, noci pri praci je slyset uplne vsechno.
Nejvic slysil 80GB Seagate a zdroj, grafika 9550Xtreme ma celkem tichej chladic.
Stejne ale myslim na vodnika, noci pri praci je slyset uplne vsechno.
- Trubka
- Nováček

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Odhlučnění jako takové sem zavrhl a pomalu se myslim od něj zcela ustupuje ...jelikož teploty stoupájí a neexistuje žádné odhlučnění které by ji třebas pomáhalo odstranit ...takže se spíše než odhlučnění vyplatí in´vestice do kvalitního chlazení ...jednak se tím vyřeší teplotní problém a i hlukový .... nejlepší variantou je pořízení Vodního chlazení ....