help nejede vetrak
Moderátor: morke
- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
to vis, ze je aspon mam v PC o 2 vetraky menemachine píše:njn aspon je sranda
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- kuavik
- Mírně pokročilý

jestli to spravne chapu, tak ted muzes do desky pichnout jen jeden vetron a odpalil si konektor na desce? nebo si odpalil 1 vetrak?machine píše:ja do desky muzu dat jen 2 vetraky a jeden z nich jsem odpalil
pokud to prvni, tak si kup vetrak s redukci (nebo samost. redukci) na normal 4pin molex ze zdroje ne.
me takhle jedou vsechny vetraky a do desky mam jen cidlo otacek
- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Intelman
- Začátečník

- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Intelman
- Začátečník

No jistě.machine píše:jak bez ni? to spojis primo kabel ze zdroje s vetrakem?
Dáš černej na černej a červenej na žlutej (12V - plný otáčky a většinou hluk) nebo červenej (5V - stačí a celkem potichu).
Já osobně jsem nedávno řešil kam připojit další dva ventilátory a jako nejlepší řešení mi přišlo spojit je do série a dát je na 12V, protože když jsem je dal paralelně na 5V, tak se mi zdálo, že zdroj divně hučí.
Takže to mám teď takhle: červenej od jednoho ventilátoru jsem přidělal na žlutej co vede ze zdroje, černej na červenej od druhýho větráku a zaizoloval a zbylej černej hned vedle žlutýho na černej ze zdroje.
Dal jsem to na konektor, co je pro disketu, protože stačí drát od větráku šikovně potáhnout cínem a zasunout do něj. Ještě jsem to pojistil izolačkou.
Ty žlutý od větráků můžeš nechat v původním konektoru a dát je na desku.
Otáčky se sice nebudou regulovat (o tu možnost už jsi stejně přišel), ale aspoň je to bude měřit.
- kuavik
- Mírně pokročilý

ja byt tebou tak to vubec neresim a radsi koupim tu redukci, je to za par korunmachine píše:jj odpalil jsem jeden konektor, ale ta redkuce je draha ne?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24521
//edit: jinak ta regulace se da vzdycky vyresit hardwarove, treba naky pekny lcd regulator atd.
- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
dobrej napad, ale myslim, ze otacky budou stejne regulovane, protoze to teplotni cidlo tam mam, ja ho neusmikIntelman píše:No jistě.machine píše:jak bez ni? to spojis primo kabel ze zdroje s vetrakem?
Dáš černej na černej a červenej na žlutej (12V - plný otáčky a většinou hluk) nebo červenej (5V - stačí a celkem potichu).
Já osobně jsem nedávno řešil kam připojit další dva ventilátory a jako nejlepší řešení mi přišlo spojit je do série a dát je na 12V, protože když jsem je dal paralelně na 5V, tak se mi zdálo, že zdroj divně hučí.
Takže to mám teď takhle: červenej od jednoho ventilátoru jsem přidělal na žlutej co vede ze zdroje, černej na červenej od druhýho větráku a zaizoloval a zbylej černej hned vedle žlutýho na černej ze zdroje.
Dal jsem to na konektor, co je pro disketu, protože stačí drát od větráku šikovně potáhnout cínem a zasunout do něj. Ještě jsem to pojistil izolačkou.
Ty žlutý od větráků můžeš nechat v původním konektoru a dát je na desku.
Otáčky se sice nebudou regulovat (o tu možnost už jsi stejně přišel), ale aspoň je to bude měřit.