Ati Saphhire 9600 - restart VPU

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jara
Začátečník
Začátečník

Ati Saphhire 9600 - restart VPU

Příspěvek od Jara »

Karta jede bez problémů v 2D, když přejdu do 3D (hry nebo benchmark), tak se karta po několika minutách sekne a VPU recover nahlásí, že musí restartovat GK a pak oznámí, že to nelze a přechází do sofwarového režimu. Karta je na standardním taktování a nikdy jsem ji netaktoval.
Mám ji asi 3 měsíce a chodila bez problémů.
NAS4Free:Procesor: Atom 330, MB:Zotac IONITX A-E, RAM: 2x2GB Zeppelin Gold 800MHz, 2TB HDD:,
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Zkoušels jinou verzi ovladačů nebo kartu vyzkoušet v jiném kompu ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Jara
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jara »

Ovladače jsem zkoušel, dělá t o se všema, ale chodilo to normálně. Ve 3D se to sekne až po několika minutách, takže 3D normálně jede. Problém bude asi v GK.
NAS4Free:Procesor: Atom 330, MB:Zotac IONITX A-E, RAM: 2x2GB Zeppelin Gold 800MHz, 2TB HDD:,
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Zkousel jsi vypnout VPU recover? Zbytek komponent(CPU) ti funguje bez chyb(treba PRIME95)?
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Jara
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jara »

Tak jsem vypnul ten VPU recover a čoveče jede to v pohodě. Zajímavé je, že před tím než to začalo dělat, tak jsem ho měl zapnutý a běhalo to v pohodě. Nevím jestli jsem s touto GK nešlápl vedle. Brácha má GF a zatím neměl jedinej problém. Tak dík za radu a zatím čus.
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Problem zustava v tim, ze jsi pravdepodobne neodstranil pricinu chyb, ale prave napravu(jaka ironie :) ).
Jini to vyresili treba nastavenim AGP memory size,nainstalovanim 3.9 catalystu, nebo ovladacu pro AGP, vypnutim fastwrite, hranim s pametma, vymenou karty za nVidia...Pry se moc nemaji radi VIA s ATI. Me na nForce2 to beha bez problemu.
Byt tebou pockam az se zitra vrati PCT(vrati se,ze jo? :worship: ). Tam to rozhodne bude vyreseno.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Challenger_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Challenger_CZ »

Chalpče s timhle problemem jsem se musim říct sral asi tejden (přeinstaloval win, formátoval...) nic nepomohlo. Stáhl jsem několik ovladačů a nic, pak mi kámoš doporučil nějaký ovladače vyloženě pro gamer ATi. Nainstalovaj jsem je a nemužu si ztěžovat. Valí to bez problému. Ale pokud máš přetaktěnej procesor na desce tak ti to bude blbnout (Call of Duty UO...) tam to mám odskošený. Já mám Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB. Tady máš link na ty ovladače http://blaze.ausgamers.com/utopiatech/d ... 4.4.11.exe
Zdroj:PFC 400WProcesor: AMD Athlon 2600+ Deska: ASUS A7V880 Paměti: Transcend 2x 256RAM 400Mhz 2.5 STANDART (v dualu) Grafická karta: Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB Pevný disk: Western Digital 40GB ATA 100 5400ot. 2MB Cache TV karta: WinFast 2000 Expert
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“