Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Jaitni
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaitni »

George Baker píše:Moj strýko pracuje ako správca siete a nosí mi furt nejaké krámy,tak nez ich vyhodím tak ich zabezpecím tak aby si ich nemohol nejaký smetiar poskladat :-) .
NO takze jedna 486-tka (na pokusy) aj spolu so zdrojom-nastavil som v zdroji (cez trimer) aby islo trochu viac voltov (sranda trochu to cmudilo a vyrazilo to poistku)Na trpezlivost odporucam 233 Mhz Intel PI procak (ten sa drzal,teplota presiahla davno limit a ani uz nenabehol bios a nie a nie sa spalit az,napokon odysiel aj spolu so zdrojom :-) )Skusenost mam aj z diskami (najlepsi bol WD 850Mb co som mal, vydrzal toho dost-nech mu je zem lahka).Mam toho na svedomi dost ked si to vsetko spomenim tak to mozno napisem (ale pocitajte ze to bude asi na jednu-dve strany)Uvazujem ze sa budem živiť znehodnocovaním PC komponent.
Kdyby sis z toho raci postavil nakej pravekej kompl a hral na nem stary dobry hry :wink: :)
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Ked tak spomínam...spomenul som si na ten najvacsí odpal aký som zazil.U kamosa sme cucali na film Matrix 2 a nieco sme zacítili (nieco mi ten smrad pripomínal).Pozerám odkial to ide a buuuuuuuum.Takú supu som este v zivote nezazil.Ako keby pocítac vybuchol.Vyrazilo to dokonca hlavné poistky.Otvorily sme bednu,este trochu horely káble...Vsetky komponenty boly spálené.Procák praskol grafika nauhol no proste vsetko spálené.Otvorily sme zdroj-ten bol mierne deformovaný a vnútry vsetko spálené,plosák sa polámal.Vyzeralo to ze zdroj to nevydrzal a pustil do compu 220V-to by vysvetlovalo ze je vsetko spálené.Nemáte s tým niekto skúsenosti???V predajni nám k tou nic nepovedali-jednoducho ze odysiel zdroj.Schytala to dokonca aj klavesnica a mys.Inac zdroj to bol AT 200W a procak tam mal celeron 400Mhz non OC.
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaitni píše: Kdyby sis z toho raci postavil nakej pravekej kompl a hral na nem stary dobry hry :wink: :)
Ale staré dobré hry-na tie mám celeron 266 (musím ho uz niekedy oprásit).Neni nad starý dobrý DOOM 2 alebo Duke Nukem 3D to vie vyvolat v cloveku spomienky na staré dobré casy 8-) :roll: :sleepy:
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

George Baker píše:
Jaitni píše: Kdyby sis z toho raci postavil nakej pravekej kompl a hral na nem stary dobry hry :wink: :)
Ale staré dobré hry-na tie mám celeron 266 (musím ho uz niekedy oprásit).Neni nad starý dobrý DOOM 2 alebo Duke Nukem 3D to vie vyvolat v cloveku spomienky na staré dobré casy 8-) :roll: :sleepy:
Nemam rad "stare dobre casy" , evokuje mi to stareho deduska - 333 Mhz,128 MB RAM,16 MB Voodoo 2,6 GB HDD :twisted:
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ach jaj...dnes sa mi podarila dalsia FDD (nemozu tam dat lepsie konektory???)
AMD fanATik ;)
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadow Walker »

Kolem 100diod a sam sebe :lol: kdyz me koplo 220 to byl mazec stalo se to taky nekomu ?? Jakej jste meli pocit ?? Ja jsem jen sedel na posteli a trepal jsem se. No kolik se tak da jeste prezit 400 ?? :wink:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

no jak kdo nekdo prezije vic nekdo min :wink:
sebe uz sem tkay parkrat spalil hlavne z kondenzatoru ve zdrojich 400V ale jenm DC to este de :roll: no i kdyz uz sem se taky parkrat nakou dobu zbiral po zemi :roll: :oops:
//eidt 2Luks: nj statika :roll:
Naposledy upravil(a) Dr Meduza dne úte 28. pro 2004, 22:37, celkem upraveno 1 x.
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

shadow Walker píše:Kolem 100diod a sam sebe :lol: kdyz me koplo 220 to byl mazec stalo se to taky nekomu ?? Jakej jste meli pocit ?? Ja jsem jen sedel na posteli a trepal jsem se. No kolik se tak da jeste prezit 400 ?? :wink:
Prezit se da klidne 40 000Voltu :wink: :roll:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? aj ja som uz dostal 220V,,, ciernu dziru som mal na prste vypalenu :stern:
inak som zatial nic neupalil,,,nj,, jeden zdroj,ale ja s tym nic nemam, to on sam :sigh:
a priznavam sa ze som kladivom rozflakal 286ku :love: :love:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Dr Meduza píše: jenm DC to este de :roll:
A elektrolýza ti nic nerika? (rozkladani vodnych roztoku pomoci stejnosmerneho proudu - nase organy sou plny vody ) :twisted:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Honny píše:
Dr Meduza píše: jenm DC to este de :roll:
A elektrolýza ti nic nerika? (rozkladani vodnych roztoku pomoci stejnosmerneho proudu - nase organy sou plny vody ) :twisted:
Se podivej na to kylik sou podel doktoru :twisted: smrtelny proudy :wink:
ta elektroliza by v tobe musela probihat asi tak celej den aby ti neco udelala :lol:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Dr Meduza píše:ta elektroliza by v tobe musela probihat asi tak celej den aby ti neco udelala :lol:
Tak ti to rozlozi jenom cast ledvin, no...
A zkoncil bych tenhle ot, nebo jsme zluti :(

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

je to uz delsi doba jeden kamos mi daval dohromady moje tehdy nove koupeny p75mhz a nesla mu zapnout masina tak to hodil na 120v a je hele ono to jede,no pravda jelo to ale jen par vterin,pak me musel dat svuj zdroj :twisted:
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

to kamos jednou skladal komp, pak ho zap, cumi proc to nenabiha a najednou mu zacala hored zakladka :lol: :lol: to je smrad uplne desnej :blee:
james7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james7 »

No já jsem odpálil:

8x fdd no 7x nevimproč asi díky vysokýmu fbs a 1x sem tam dal obráceně káblík od zdroje

1x duron 700mhz asi rok jsem ho měl na 9,5x133=1250 při 2,3 v a potom jsem zkoušel co to dá na 2,55v to mi to tady ani nepíplo jen jse z toho za 3.vteřiny začalo kouřit.....eee

1x zdroj 200w už nikdy nebudu zapojovat disketovku za chodu a hdd

2x hdd (1,2;4;8GB) už nikdy nebudu zapojovat hdd za chodu
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

shadow Walker píše:Kolem 100diod a sam sebe :lol: kdyz me koplo 220 to byl mazec stalo se to taky nekomu ?? Jakej jste meli pocit ?? Ja jsem jen sedel na posteli a trepal jsem se. No kolik se tak da jeste prezit 400 ?? :wink:

no...ja sem jednou dostal 480 V stejnosmernych z kondenzatoru od fotoblesku...boli to...ale fakt hodne..230 stridavejch je proti tomu cajicek :twisted:

jo a aby se nereklo...spalil sem
1* ram
5*FDD :evil:
2*desku
1*CDROM
Naposledy upravil(a) srna dne sob 1. led 2005, 22:15, celkem upraveno 1 x.
Jaitni
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaitni »

srna píše:

no...ja sem jednou dostal 480 V z blesku od kondenzatoru...boli to...ale fakt honde..230 je proti tomu cajicek :twisted:
A ja si rikal ze ten avatar bude pravej ... :lol: :lol: :lol:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Jaitni píše:A ja si rikal ze ten avatar bude pravej ... :lol: :lol: :lol:

:razz: mas recht....je to skenovany z obcanky :razz:
Jaitni
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaitni »