komprese videa na desce s Nforce2
Moderátor: Eddward
- Smoog
- Nováček

-
komprese videa na desce s Nforce2
Mam Epox8RDA3+ jak vidno i z popisu a mam s ni vcelku problem.. Delam na pc rekomprese MPG2 popmoci CCE (Cinema Craft Encoder) a pc mi tuhne,nejcasteji pokud je zapnuty 4h a vice.. A tuhne i v pripade ze mam CPU nastaven jak ma byt tj.1800+ ,zkousel jsem i jiny (thorton 2000+) a situace je naprosto stejna.. Zajimave ale je ze mi tuhne jen pri teto kompresi ktera zatizi CPU na 100%..(pritom Prime95 mi prosel i 12h v kuse).Mam WinXP Pro (100% funkcni nenaborene) a uz fakt nevim co s tim,palim totiz i dvd a uz me nebavi vyhazovat media ktere se mi pokazi kvuli seknuti pc.. Poradi nekdo? Stejne komponenty na jine desce (VIA) byly bez problemu,zkouseno po dobu asi 2-3tydnu.. Ze by byla vadna deska? Jenze mi to pri nicem jinem nespadne jak je rok dlouhy.. Muzou na to mit vliv i nforce ovladace? Dneska jsem si stahnul WHQL 3.13 tak je vyzkousim ale moc nadeje uz tomu nedavam.. Revizi desky mam 1.1 ,chipsety se mi ale urcite neprehrivaji protoze mam case vetran dvema 12*12cm ventilatory,jsou sotva vlazne..
Jeste dodam, v tom CCE problem 100% neni,protoze mi jeho uplne stejna verze jela behem 2 let zpet na dvou konfiguracich naprosto bez problemu..
Jeste dodam, v tom CCE problem 100% neni,protoze mi jeho uplne stejna verze jela behem 2 let zpet na dvou konfiguracich naprosto bez problemu..
Naposledy upravil(a) Smoog dne stř 19. lis 2003, 12:16, celkem upraveno 1 x.
ASUS A7V880, Barton 2500@3450(2380Mhz),chladic Taisol ,4x256MB PC400 PQI,Canyon FX5900XT+Arctic Cooling Silencer 3 (420/810),160GB SEAGATE,Toshiba M1802,Case step 107,Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) ,17" Samsung 793DF
- Ozi
- Nováček

-
video a nForce
Ahoj, tak na tohle ti neodpovim, nicmene moje zkusenost (zatim) s chipsety nForce2 (MSI) a JAKYMKOLI pokusem o prehrani JAKEHOKOLIV video souboru jsou tragicke. Na desce MSI 6777 v1.1 neprehraji jediny videosoubor (mpeg1,mpeg2,avi), pada to, v lepsim pripade do
systemu. Koupil jsem 2 boardy, ty jsem vyreklamoval, misto nich jsem dostal jiny 2 kusy a situace je s drobnymi odchylkami identicka, takze je zabalim a pujdou zpatky. Odtestovany mam BIOSy 1.0,1.1,1.2,1.3 a 1.4, ovladace nVidia 2.45 i 3.13 , dva ruzny typy pameti (PQI a VM) a dva kusy Bartona 2500+.
Zajimala by mne zkusenosti ostatnich uzivatelu
obdobnych HW kombinaci.
systemu. Koupil jsem 2 boardy, ty jsem vyreklamoval, misto nich jsem dostal jiny 2 kusy a situace je s drobnymi odchylkami identicka, takze je zabalim a pujdou zpatky. Odtestovany mam BIOSy 1.0,1.1,1.2,1.3 a 1.4, ovladace nVidia 2.45 i 3.13 , dva ruzny typy pameti (PQI a VM) a dva kusy Bartona 2500+.
Zajimala by mne zkusenosti ostatnich uzivatelu
obdobnych HW kombinaci.
Ozi
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- orange_juice
- Začátečník

-
- Ozi
- Nováček

-
2 J.Drak - 350W, na chipsetu dodatecny vetrak (zdal se mi subjektivne teply) teplota na CPU do 35 stupnu (Barton 11*166), otevrena skrin.
Pokud to mam popsat presneji, u nekterych z tech 4-ech desek se objevovaly drobne chyby (artefakty v obraze) i pri bezne praci a to okolo animaci (kurzorova sipka, letajici papiry pri kopirovani, pohyblive logo v IE). Pri pokusu o prehrani videa (coz jsou masivni zmeny obrazu) se pocet artefaktu prudce zvysil a posleze havaroval WMPlayer, resp. spadl
cely system do restartu. Zaznamy z aplikacniho a systemoveho logu jsou
(pro me) nevypovidajici.
Muj povzdech nesmeroval proti nForce chipsetum globalne, ale pouze ve spojeni s uvedenou MSI 6777, navic kdyz si postezoval i vlastnik Epoxe.
Pokud to mam popsat presneji, u nekterych z tech 4-ech desek se objevovaly drobne chyby (artefakty v obraze) i pri bezne praci a to okolo animaci (kurzorova sipka, letajici papiry pri kopirovani, pohyblive logo v IE). Pri pokusu o prehrani videa (coz jsou masivni zmeny obrazu) se pocet artefaktu prudce zvysil a posleze havaroval WMPlayer, resp. spadl
(pro me) nevypovidajici.
Muj povzdech nesmeroval proti nForce chipsetum globalne, ale pouze ve spojeni s uvedenou MSI 6777, navic kdyz si postezoval i vlastnik Epoxe.
Ozi
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
A nemas spis problem s grafikou, kdyz ti to dela chyby v obraze ?Ozi píše:Pokud to mam popsat presneji, u nekterych z tech 4-ech desek se objevovaly drobne chyby (artefakty v obraze) i pri bezne praci a to okolo animaci (kurzorova sipka, letajici papiry pri kopirovani, pohyblive logo v IE). Pri pokusu o prehrani videa (coz jsou masivni zmeny obrazu) se pocet artefaktu prudce zvysil a posleze havaroval WMPlayer, resp. spadl
(pro me) nevypovidajici.
Co zkusit nastavit AGP 4x a vypnout fastwrite.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Ozi
- Nováček

-
2 J.Drak - AGP 8x Support = Disable, AGP Fast Write = Disable. Diky, tohle dost pomohlo, ciste AVI a MPEG2 (Elecard) se daji prehravat OK, problemy s MPEG1 pretrvavaji, "staticke artefakty" zmizely. Zkusim na tom jeste zapracovat, ev. vyrendrovat nejaky projekt nebo zkusit prekodovat MPEG do AVI abych mohl prispet i nejakou odpovedi.
Odvolavam svoje "hanliva slova" na adresu MSI 6777 :)))
Odvolavam svoje "hanliva slova" na adresu MSI 6777 :)))
Ozi
- Smoog
- Nováček

-
Moje deska uz je na reklamaci..
Mam jen obavu ze tenhle muj problem nebyl az tak chybou desky ale spis to bude mit neco s kompatibilitou chipsetu.. Jinak nemam problem vubec v nicem,jen pri kompresi MPG2 ,prehravat mi jde naprosto vse a bez problemu.. Ze je to 100% deskou vim protoze do posledniho sroubku stejna setava s deskou jinou (VIA) jela 3 tydny naprosto ok bez jedineho spadnuti..
ASUS A7V880, Barton 2500@3450(2380Mhz),chladic Taisol ,4x256MB PC400 PQI,Canyon FX5900XT+Arctic Cooling Silencer 3 (420/810),160GB SEAGATE,Toshiba M1802,Case step 107,Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) ,17" Samsung 793DF
- JirkaH
- Mírně pokročilý

- Smoog
- Nováček

-
Nechaval jsem ovladace z windows.. Nevim prave jestli to v mem pripade melo neco s radici spolecneho.Podminka seknuti byla 100% zatizeny cpu ,zaroven si ten program dada z disku bral a jinam je zase ukladal,dohromady kolem 4GB u jedne komprese,jenze to bylo v casovem obdobi 4-6h chodu,tak ze zadne zatizeni IDE. I kdyz pravdepodobnost zatuhu se zvysila kdyz jsem pustil paleni dvd,jak uz jsem psal, to probihalo vetsinou rychlosti 2x (tj. asi 18x CD) coz uz nejaky tok dat je.. tezko rict,moudrejsi budu az mi prijde nova deska.Akorat doufam ze me to uz nebude stat dalsi dvd
,pri jejich dosavadni cene to neni nic prijemneho ..
- Ozi
- Nováček

-
Taky jsem jasal predcasne :( , chybovost grafiky se mi po doporucenem nastaveni sice zmensila, ale problemy s prehravanim videa ve zmensene mire pretrvaly, pri svoji odpovedi jsem se nechal unest okamzitym stavem (bez dukladneho otestovani). Navic hodnoty AGP 8x=Ena a Fast Write=Ena jsou v biosu oznaceny jako Fail Safe ! Takze uz mam taky vygenerovany cislo pro reklamaci a PPL je na ceste.
Ozi
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- rupius
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Proc na MB??? coz takhle zkusit grafiku???
Souhlasim s nazorem, ze bych se rozhodne jeste podival na grafiku... Muze byt OK, ale pro jistotu, zkus tam soupnout na test nejakou jinou, nez to posles...Ozi píše:Taky jsem jasal predcasne, chybovost grafiky se mi po doporucenem nastaveni sice zmensila, ale problemy s prehravanim videa ve zmensene mire pretrvaly, pri svoji odpovedi jsem se nechal unest okamzitym stavem (bez dukladneho otestovani). Navic hodnoty AGP 8x=Ena a Fast Write=Ena jsou v biosu oznaceny jako Fail Safe ! Takze uz mam taky vygenerovany cislo pro reklamaci a PPL je na ceste.
???
Za test das jen trochu casu, ne???
SL-75FRN2-RL, D 700@890 (127*7, 1,75V), Spire FalconRockt II, 128MB, ST 80GB, TNT2 PRO 32MB, 17", Hercules DV Action PRO.
SL-75FRN2-RL, B 2500+@3200+ (11*200, 1,65V), Spire WhisperRock IV, 512MB, IBM 60GB + ST 40GB, GF4 mx440, TVout, 19" Hansol, Hercules Smart TV, Plextor 48 24 48, Toshiba 1712
SL-75FRN2-RL, B 2500+@3200+ (11*200, 1,65V), Spire WhisperRock IV, 512MB, IBM 60GB + ST 40GB, GF4 mx440, TVout, 19" Hansol, Hercules Smart TV, Plextor 48 24 48, Toshiba 1712
- Ozi
- Nováček

-
TomV + Rupius: Grafiku ? Integrovanou ! Hosi nebojte se nic, dodavatel me informoval, ze odstoupeni od kupni smlouvy je mozne az po TRETI reklamaci pro stejnou zavadu. Vzhledem k tomu, ze prvni dva kusy jsem vyreklamoval na nekompatibilitu s beznymi druhy pameti a reklamacni lhuta se pohybuje tesne pod hranici 30 dnu, pocitejte ode mne s dalsimi zpravami nekdy po Novem Roce :)))
Ozi