pomale cteni disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Martin1974
Začátečník
Začátečník

pomale cteni disku

Příspěvek od Martin1974 »

poslednich par dnu mi obcas chrci zvuk pri prehravani mp3 ve Winampu a zdalo se mi, ze zalohovani trva podstatne delsi dobu.
Zkousel jsem rychlost cteni disku, u WD 200 GB mi pise rychlost cteni cca 2,5 MB/s a zapisu cca 2,8 MB/s.
Diskum moc nerozumim, ale to je nejak malo, ne?
disky jsou spolu na IDE (no proste ta siroka ksanda, ne SATA, oba jsou na jedne spolecne), druhy disk Seagate 20 GB ma cteni i zapis 17 MB/s. System souboru je NTSF.
Zbytek sestavy WinXP Home SP2, AMD64 3500+ na A8V deluxe, X800XT PE, 1 GB RAM, takze nejaky nedostatek vykonu bych tam necekal :-(

Nejsem si uplne jisty, ale ty problemy nejspis zacaly potom, kdyz jsem zkusil vypalit cely adresar na CD pomoci toho vypalovaciho programu v WinXP. Zadny dialog nenaskocil a kdyz jsem chtel restartovat, tak psal, ze presunuje soubor a nakonec jsem musel udelat restart rucne.
Jinak defragmentaci jsem uz taky zkousel, bez vysledku.

Nevite nekdo co by to mohlo byt? :( :( :(
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Instaluj si HD Tune nebo EVEREST (AIDA) a podívej se co hlásí smart.
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Vypada to na typicke priznaky toho, ze nemas zapnuty UDMA, disk ti jede v rezimu PIO, to chrceni mp3 pri kopirovani moc dobre znam.
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“