Propojení antény a PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Propojení antény a PC

Příspěvek od Martin Veselý »

Potřebuju poradit. Můžu se připojit na net pomocí wifi, dostanu anténu na příjem. Ale musí být přímá viditelnost a to je asi 20m na mým pozemku na jiné stavbě. Jak z té antény nejlépe vést signál do PC? Napadl mě router, který má v sobě zabudovaný wifi anténu a z ní rozvádět signál. Nevíte o jiném lepším řešení?
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

řešení je hw klijent hned u antény, a od nej natahnout ethernetem do Pc kabel.
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ale nechci táhnout 20 nebo 30m přes dvůr kabel.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

To co napsal pepa.02 je nejrealizovatelnější řešení. A taky nejlevnější. Jestli to chceš řešit bezdrátově, tak se ti to může třeba navzájem rušit a taky existuje možnost, že v té lokalitě máte zaplněné všechny kanály. Já bych to tahl kabelem
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

No, takže chápu to dobře, že potřebuješ někde na té jiné stavbě signál "otočit" k tvému PC a nechceš tahat kabel?

Kolik je to k tomu přístupovému bodu?
-byly by tu dvě varianty:

a) dát tám na tu stavbu nějaké zrcadlo (deska, stěna, ...) -ale vzdálenost od tebe k AP by musela být fakt malá :( ( <400m + silná koncová anténa)
b) dát na stavbu dvě vysoko-ziskové antény (spojené, trochu drahé) = pasivní retranslace

Ale podle mě by bylo asi nejvýhodnější dát nějaké jednoúčelové zařízení a natáhnout jakoukoliv cestou kabel (třeba podél plotu = max. délka je 100m) -vyšlo by to nejjednodušeji a nejlevněji (pokud nepočítám to "zrcadlo")
Francie ... sladká Francie
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HADES píše:To co napsal pepa.02 je nejrealizovatelnější řešení. A taky nejlevnější. Jestli to chceš řešit bezdrátově, tak se ti to může třeba navzájem rušit a taky existuje možnost, že v té lokalitě máte zaplněné všechny kanály. Já bych to tahl kabelem
Je tam klid, je to na vesnici, žádná síť tam nebude. Napadlo mě, že bych tam dal např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28430. Myslíte si, že by tam mohlo být rušení. Kabely právě nechci tahat, protože bych musel rozkopat dvůr. Ale děkuji za rady.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Martin Veselý píše:
HADES píše:To co napsal pepa.02 je nejrealizovatelnější řešení. A taky nejlevnější. Jestli to chceš řešit bezdrátově, tak se ti to může třeba navzájem rušit a taky existuje možnost, že v té lokalitě máte zaplněné všechny kanály. Já bych to tahl kabelem
Je tam klid, je to na vesnici, žádná síť tam nebude. Napadlo mě, že bych tam dal např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28430. Myslíte si, že by tam mohlo být rušení. Kabely právě nechci tahat, protože bych musel rozkopat dvůr. Ale děkuji za rady.
Ale tahat WiFi internet přes dvůr pomocí WiFi se mi zdá jako trochu kostrbatý řešení...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:Ale tahat WiFi internet přes dvůr pomocí WiFi se mi zdá jako trochu kostrbatý řešení...
Vím, že toto řešení je trošku kostrbatý, ale nemusím ani jednou kopnout do země (přes dvůr se jezdí auty, tak by kabel musel do země) a dovolí mě to připojit dva počítače najednou. Jinačí, méně bolestové řešení mě nenapadá, protože bych ho použil.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“