Blikání kontrolky na vypalovačce po instalaci XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Dictator
Nováček
Nováček

Blikání kontrolky na vypalovačce po instalaci XP

Příspěvek od Dictator »

mám celkem zajímavý problém. Po instalaci XP PRO corp. Ed CZ se SP 1 mi stále poblikává kontrolka na vypalovačce, i když tam samo není disk. Na prvním IDE mám master hadr a na druhém IDE mám master DVD-ROM a slave CD-RW. pprojel jsem snad všechna nastavení a furt se mi to nepodařilo vyřešit. Zajímavé je, že když nabootuju MSDOS z diskety nebo starý systém Win ME, tak to nedělá. Nemá někdo nějaký TIP jak to vyřešit???
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Napřed bys mohl napsat sestavu včetně značek těch mechanik
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Dictator
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dictator »

JanHavlicek píše:Napřed bys mohl napsat sestavu včetně značek těch mechanik
deska Asus A7V8x-x,Athlon XP 2000+,hadr Maxtor 80GB/7200/ATA133 jako master na prvním ide, Asus E616P1 jako master a TEac W58E jako slave na druhém IDE.
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skus vymenit Ide kable............................
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

kolo píše:Skus vymenit Ide kable............................
tak v tom to asi nebude - když mu to v ostatních os jede ;)
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já bych to viděl spíš jako softwarový problém, nemáš nainstalovaný nějaký program na ovládání mechanik nebo tak něco ? Zkusil bych msconfig a projet věci spouštějící se po startu
Dictator
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dictator »

JanHavlicek píše:Já bych to viděl spíš jako softwarový problém, nemáš nainstalovaný nějaký program na ovládání mechanik nebo tak něco ? Zkusil bych msconfig a projet věci spouštějící se po startu
Právě, že v msconfigu neni nic, co tam nepatří. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže dělat vypalovačka Teac - je to osmička a umí jen PIO4, - tak ji detekuje i bios, ale možná je to blbost a hlavně, na starých Winech i Dosu to nědělá ???
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Zkusil bych tu mechaniku hodit do jinyho komplu s Win XP
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Dictator píše:
JanHavlicek píše:Já bych to viděl spíš jako softwarový problém, nemáš nainstalovaný nějaký program na ovládání mechanik nebo tak něco ? Zkusil bych msconfig a projet věci spouštějící se po startu
Právě, že v msconfigu neni nic, co tam nepatří. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže dělat vypalovačka Teac - je to osmička a umí jen PIO4, - tak ji detekuje i bios, ale možná je to blbost a hlavně, na starých Winech i Dosu to nědělá ???
Vypalovačka 8X, která umí jen PIO? Co jsem měl možnost vidět 8X vypalovačky, tak vždy ATA33, ale určitě jsem neviděl všechny. Možná ty první byly.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Intelman píše:
Dictator píše: Právě, že v msconfigu neni nic, co tam nepatří. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže dělat vypalovačka Teac - je to osmička a umí jen PIO4, - tak ji detekuje i bios, ale možná je to blbost a hlavně, na starých Winech i Dosu to nědělá ???
Vypalovačka 8X, která umí jen PIO? Co jsem měl možnost vidět 8X vypalovačky, tak vždy ATA33, ale určitě jsem neviděl všechny. Možná ty první byly.
Teac 58E (32x8x8) je skutečně PIO4. A jestli si to ještě pamatuji, tak opravdu na WinXP blikal skoro pořád. Moje doporučrní - nech ho blikat a neřeš to.
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“