Otazecka ohledne 9.2 Mandraku...

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Otazecka ohledne 9.2 Mandraku...

Příspěvek od Wiruss »

Tak jsem si je naistalil a nenasli me grafarnu (9600 PRO), tak jsem tam strcil normal vesu, ze to pak preistalnu, stahl jsem si nove ovladace v rpm, ale kdyz je tam chci hodit s parametrem -i tak mi to hlasi ze tam nejake soubory jsou a ze se mu to nechce prepsat... Nevite nekdo jakej je parametr na prepis? V manualu jsem to hledal, ale nenasel jsem nic co by mi pomohlo... Diky
blondak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Otazecka ohledne 9.2 Mandraku...

Příspěvek od blondak »

Wiruss píše:Tak jsem si je naistalil a nenasli me grafarnu (9600 PRO), tak jsem tam strcil normal vesu, ze to pak preistalnu, stahl jsem si nove ovladace v rpm, ale kdyz je tam chci hodit s parametrem -i tak mi to hlasi ze tam nejake soubory jsou a ze se mu to nechce prepsat... Nevite nekdo jakej je parametr na prepis? V manualu jsem to hledal, ale nenasel jsem nic co by mi pomohlo... Diky
rpm -i --force jmeno_baliku.rpm
AMD XP2500+ @(11*183 MHz)/1,650V/ [Water Cooled], MSI KT3-Ultra2 BR (A6380VMS.570), 2*256MB DDR 333 [Copper Cooled]/2.6V/, MSI GeForce 4Ti 4800 SE 8x 128MB @(330/610)/1.7V/[Water Cooled], WDAC 80GB JB, 2*Seagate 80GB Baracuda 7200 Stripe, DVD+-RW NEC ND-1300A, CD-RW TEAC CD-W540E, CD-R TEAC CD-540, Creative SB Live 1024!, Genius 5.1 Home Theater, KOSS Pro4/AAT CRT 21" iiYama Vision Master 502
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Otazecka ohledne 9.2 Mandraku...

Příspěvek od Wiruss »

blondak píše:
Wiruss píše:Tak jsem si je naistalil a nenasli me grafarnu (9600 PRO), tak jsem tam strcil normal vesu, ze to pak preistalnu, stahl jsem si nove ovladace v rpm, ale kdyz je tam chci hodit s parametrem -i tak mi to hlasi ze tam nejake soubory jsou a ze se mu to nechce prepsat... Nevite nekdo jakej je parametr na prepis? V manualu jsem to hledal, ale nenasel jsem nic co by mi pomohlo... Diky
rpm -i --force jmeno_baliku.rpm
REkl bych ze jesm to zkousel, ale mozna se mylim, mno zkusim to diky...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Hlavně nic nepřepisuj. Akorát si uděláš bordel v databázi a pak nebudeš vědět, jak z toho... Zkus nejdřív update - tzn. instaluj to pomocí "rpm -Uvh", místo "rpm -ivh" a pokud to nepůjde, tak ty starý drivery normálně odinstaluj ( rpm -e stary_driver ) a nové nainstaluj...

Jestli ti ale můžu něco doporučit, tak neinstaluj drivery z rpm, ale z instalátoru přímo od nVidie. Těm verzím rpm balíků bych moc nevěřil...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

TomV píše:Hlavně nic nepřepisuj. Akorát si uděláš bordel v databázi a pak nebudeš vědět, jak z toho... Zkus nejdřív update - tzn. instaluj to pomocí "rpm -Uvh", místo "rpm -ivh" a pokud to nepůjde, tak ty starý drivery normálně odinstaluj ( rpm -e stary_driver ) a nové nainstaluj...

Jestli ti ale můžu něco doporučit, tak neinstaluj drivery z rpm, ale z instalátoru přímo od nVidie. Těm verzím rpm balíků bych moc nevěřil...
Ono na stránkách ATI ani jine nezli rpm baliky nejsou... :twisted:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jo ty máš ATInu... Tak to jó... Já měl nevím proč vsugerováno, že máš nVidii... Každopádně, zkus ten způsob, co jsem popsal - update a když to nepomůže, tak odinstalovat starý driver a nainstalovat nový.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

TomV píše:Hlavně nic nepřepisuj. Akorát si uděláš bordel v databázi a pak nebudeš vědět, jak z toho... Zkus nejdřív update - tzn. instaluj to pomocí "rpm -Uvh", místo "rpm -ivh" a pokud to nepůjde, tak ty starý drivery normálně odinstaluj ( rpm -e stary_driver ) a nové nainstaluj...

Tak tohle jsem zkusil a stejne to hlasi kolizi... Jak zjistim jak se presne jmenuje ten stary?
Gargamel_968
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gargamel_968 »

No, bez --nodeps a --force to asi nepujde, koliduje to s Xkovyma knihovnama. Problem bude mozna s libGL.so, jak je to v MDK nevim, v gentoo a SuSE se to da celkem dobre prepinat pomoci jednoho skriptu.
Sapphire suxxx
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“