Asus A7N8X /-E /Deluxe (nF2 /Ultra 400) - zkusenosti
Moderátor: Eddward
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sir_Dagi
- Nováček

-
ASUS A7N8X+ dual channel mode nevali
Zdravim,
mam podobny problem jako kolega MB Asus A7N8X, pameti 2x256 PC 3200 Samsung a BIOS flashnutej na posledni tusim ver. 1005. Pri startu mi POST vypisuje single channel mode. Vite tedy nekdo jak presvedcit tuhle desku, aby jela v dual channel mode. Kolegovi nekdo radil zapnout synchorni/asynchroni rezim s CPU bohuzel nevim jak se to dela
a jestli by to vubec pomohlo
mam podobny problem jako kolega MB Asus A7N8X, pameti 2x256 PC 3200 Samsung a BIOS flashnutej na posledni tusim ver. 1005. Pri startu mi POST vypisuje single channel mode. Vite tedy nekdo jak presvedcit tuhle desku, aby jela v dual channel mode. Kolegovi nekdo radil zapnout synchorni/asynchroni rezim s CPU bohuzel nevim jak se to dela
- D-A-L-E
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Hmmm - zkus v BIOSu nastavit vsechno na optimal (myslim jako nastaveni pameti atd...) a taky pak zalezi na tom jak mas dany pameti ve slotech na boardu - to je ale popsany v Biosu (myslim ze to musi bejt potice 1-3 nebo 2-3). Ja osobne mam to samy co ty (A7N8X a 2x256 DDR RAM 333MHz - s cipama taky Samsung) a pameti mam v pozicich 1 a 3 (oba krajni sloty) a facha to good... Zkus se na to mrknout a napis jestli se zadarilo...
- sir_Dagi
- Nováček

-
No v BIOSU jsem zkousel snad vsechny mozne nastaveni a nic, ale co je zajimeve jsou ty pozice pameti v jednotlivych bankach. Me se pocitac rozbehne pouze v pripade, ze umistim pametove moduly do banky cerne a vedlejsi modre, takze tusim do slotu 1 a 2. Pokud vezmu modul ze slotu dva a dam ho do slotu 3(modry), tak se pocitac nerozbehne a ozve se pipani, to same pokud dam pameti do odou modrych bank tj. 2.3. Pokud se nepletu tak v manulu prave pisou, ze by se mel pouzit 1&3, aby bezel dual channel mode, jenze jak kdyz se pocitac ani nerozbehne
. Skoro bych tipoval, ze to bude tema slotama, nevis co jsem mohl oponenout? Fakt me nic nenapada.
- D-A-L-E
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je opravdu divne - ja dokud sem nemel flashnuty BIOS tak pokud sem dal pameti do pozic 1&3 a 2&3 (tak by mel podle manualu fungovat Dual-channel) tak se mi pocitac sice zapl... ale skoncil pri zobrazeni obrazku Windowsu... - a spravne se rozebehl az kdyz sem je dal do pozic 1&2, ale po upgrade BIOSu (1005) se to uz vse rozebehlo v poradku... - jedine co mohu poradit je zkusit znova naflashovat BIOS... (nebo ted me vlasten napada ze by se jeste nemuseli snaset pameti... ale pokud sou to 2xSamsungy tak je to dost nepravdepodobne...) Jinak fakt nevim...
- bbc
- Nováček

taktování na A7N8X deluxe
Jsem majitelem desky Asus A7N8X dl a mám problém. Dal jsem tam Durona 800 (na víc teď nemám prachy) a při jakémkoliv sebemenším pokusu o přetaktování mi deska už nenaběhne - musím zkratovat BIOS. Dělám to teď tak často, že jsem si ten jumper vytáhl dopředu a při resetování BIOSu vůbec nevstávám od stolu. Bios rev. 1004. Není v tom nějaká skrytá finta? Nemusím mít kdesi v hlubinách BIOSu někde něco speciálně nastavené, aby to běželo? Doufal jsem, že si hlavně pohraju s nastavením procesor busu, teď mám 100*8 a chtěl bych tak 166*6. Jinak RAMky jsou typu 333 (dual channel 2 x 512 MB) a běží na 333 4-2-2-2.5 všechno 100% stabilní. Chladič Silent TC, stříbrná pasta, uchladí s velkou rezervou.
- Alois
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
MSI nForce2 vs. SAMSUNG 400 MHz
Mám v podstatě ten samej problém, s tím rozdílem že mi systém často nedetekuje jeden jediný paměťový modul SAMSUNG 256MB 400MHz. Procák Barton 2500+.
Vyřešil jsem to snížením frekvence paměti na 333 (cas latency 2,5), ale systém nabíhá až při zvýšení napětí paměti ze standardních 2,5 V na 2,7 V (což je u mý desky maximum). V tomhle stavu mi to funguje normálně tak v 80% případů zapnutí počítače. Na můj dotaz s podrobným popisem problému mi z MSI odpověděli pouze:
"It might be a compatibility issue with certain memories.
You may contact your reseller to change to different one instead."
Teď přemejšlím, jestli to lze vyreklamovat, firma moc vstřícná není, přitom, co by jim to udělalo... .
Vyřešil jsem to snížením frekvence paměti na 333 (cas latency 2,5), ale systém nabíhá až při zvýšení napětí paměti ze standardních 2,5 V na 2,7 V (což je u mý desky maximum). V tomhle stavu mi to funguje normálně tak v 80% případů zapnutí počítače. Na můj dotaz s podrobným popisem problému mi z MSI odpověděli pouze:
"It might be a compatibility issue with certain memories.
You may contact your reseller to change to different one instead."
Teď přemejšlím, jestli to lze vyreklamovat, firma moc vstřícná není, přitom, co by jim to udělalo... .
- hadr
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- D-A-L-E
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jasne no... zvyseni vykonu je tak do 5% no... - ale proc pises ze ddr je na nic na NForce? na necem jinym to je lepsi (VIA?)hadr píše:ja mam 2x ocz (jeden modul je ddr400 a druhej ddr433), jedou mi dual na 426 mhz pri 2.8v a cl2-2-2-5, ale stejne je na nforce dual ddr na nic, zvyseni vykonu o 1-3% v nekterych testech je celkem na nic...
- lao
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tei pamete su problem mam MSI k7n2 delta -L a mal som 2x256 PQI 333 MHz 2-2-2-5 v pohode sli ale kazdy treti krat sa mi nezapol komp .musel som ho zapnut a vynut dva tri krat po sebe .nove biosi nic neriesili .dal som nove pamete NANYA alebo Elixir 400 CL 3 a tie mi to zatial spravili asi len 2 krat ale teiz nie su kvalitne .mal som predtym VIA kt 400 a rozdiel medzi nFroce bol v sandre pri pametiach mam 1700+ .via 2019 a nforce2 ultra 400 2068 tak to je pekny rozdiel a nemam nic pretaktovane len doladene bios je nastaveny na high performance.
budem mat k dispozicii aj pamete SAmsung a Corsair a ked to bude problem stale tak reklamujem dosku
budem mat k dispozicii aj pamete SAmsung a Corsair a ked to bude problem stale tak reklamujem dosku
- netm@ster
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: taktování na A7N8X deluxe
No problem je v tom, ze deska je stavena na praci s CPU > 1000MHz, je to dokonce napsane v manualu.bbc píše:Jsem majitelem desky Asus A7N8X dl a mám problém. Dal jsem tam Durona 800 (na víc teď nemám prachy) a při jakémkoliv sebemenším pokusu o přetaktování mi deska už nenaběhne - musím zkratovat BIOS. Dělám to teď tak často, že jsem si ten jumper vytáhl dopředu a při resetování BIOSu vůbec nevstávám od stolu. Bios rev. 1004. Není v tom nějaká skrytá finta? Nemusím mít kdesi v hlubinách BIOSu někde něco speciálně nastavené, aby to běželo? Doufal jsem, že si hlavně pohraju s nastavením procesor busu, teď mám 100*8 a chtěl bych tak 166*6. Jinak RAMky jsou typu 333 (dual channel 2 x 512 MB) a běží na 333 4-2-2-2.5 všechno 100% stabilní. Chladič Silent TC, stříbrná pasta, uchladí s velkou rezervou.
- creator
- Nováček

-
Asus A7N8X Deluxe + SATA Power kabliky
zdravim, kupil som Asus A7N8X Deluxe, Seagate SATA 120GB... neznaly pomerov ma ani nenapadlo zistovat, ci mi bude treba nejake specialne redukcie alebo kable, som sa v obchode na to nespytal, az doma som zistil, ze v dodavke asusu sice su datove kable, ale napajacie - redukcia z klasickych konektorov zo zdroja - tam nie su. Najprv som si myslel ze jednoducho tam omylom nie su, ale nie su uvedene ani v zozname prislusenstva... Sucastou dodavky coho maju byt tieto kable??? dosky? skrinky? disku? Disk bol uplne bez vsetkeho...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Štěpán
- Nováček

-
A7N8x deLuxe a paměti
Zdravím,když jsem se pokoušel do této desky umístit druhou paměť,tak byl systém velmi nestabilní /pokud se vůbec povedlo ho nabootovat/ .CPU Barton 2800+XP /333, 2 x paměť Kingston 512MB/ 333MHz, 3x CD mech.,1x HDD, zdroj Fortron 300W. Nemáte tušení čím to může být,co třeba slabý zdroj? Díky za každou radu Štěpán.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Štěpán
- Nováček

-
A7N8x deLuxe a paměti
Zkusil jsem je různě prohazovat a vždycky, když jsou na desce obě, komp tuhne ,BSOD atp. Nemůže na tom mít vinu to, že jsou ty paměti "value RAM" ?
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Štěpán
- Nováček

-
a7n8x a paměti
Ty paměti jsou kupované obě najednou a zlobí to už od začátku.