Klasickým kartám odzvonilo?
Moderátor: CageJ
- Errik
- Začátečník

-
Klasickým kartám odzvonilo?
Mám dojem, že se vsechny firmy horečne vrhly na výrobu 5.1 zvukovek, ale zajímalo by mně, jestli ještě někdo vyrábí kvalitní 2.0 zvukovky, konkrétně, jestli je na trhu něco ekvivalentního kartě Audigy2, ale prostě jen s jedním stereo výstupem.
5.1 je sice pěkná věc, ale pro poslech hudby nevyhovující a kvalitní 5.1 repro kvalitou zvuku blížící se dobrým sluchátkám si běžný člověk dovolit nemůže.
5.1 je sice pěkná věc, ale pro poslech hudby nevyhovující a kvalitní 5.1 repro kvalitou zvuku blížící se dobrým sluchátkám si běžný člověk dovolit nemůže.
- VLKOUN
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Klasickým kartám odzvonilo?
Uvazoval jsi nekdy o tom, nezapojit do 5.1 (7.1) karty vsechny kable, ale jen jeden?Errik píše:Mám dojem, že se vsechny firmy horečne vrhly na výrobu 5.1 zvukovek, ale zajímalo by mně, jestli ještě někdo vyrábí kvalitní 2.0 zvukovky, konkrétně, jestli je na trhu něco ekvivalentního kartě Audigy2, ale prostě jen s jedním stereo výstupem.
- Errik
- Začátečník

-
Re: Klasickým kartám odzvonilo?
Uvažoval, a už nejaký ten pátek to tak provozuju, poté, co jsem vrátil Geniusy. Uznej, že jsou lidi, kteří nepotřebují zahlušit pokoj hlučnýma 5.1 ale chcou si vychutnat kvalitu podstivého 2.0.VLKOUN píše:Uvazoval jsi nekdy o tom, nezapojit do 5.1 (7.1) karty vsechny kable, ale jen jeden?Errik píše:Mám dojem, že se vsechny firmy horečne vrhly na výrobu 5.1 zvukovek, ale zajímalo by mně, jestli ještě někdo vyrábí kvalitní 2.0 zvukovky, konkrétně, jestli je na trhu něco ekvivalentního kartě Audigy2, ale prostě jen s jedním stereo výstupem.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak proč prostě nepřipojíš na přední stereo výstup zesilovač a klasický stereo repra ? Případně ještě přepnout kartu do 2.0 módu, aby poslíala signál LFE do předních stereo repráků, místo do subwooferu... Při kvalitě karet typu Audigy pak celkovou kvalitu zvuku ovlivňuje hlavně zesilovač...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Errik
- Začátečník

-
- VLKOUN
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Cili v tomhle okamziku zadnou zvukarnu (mimo inegrovane hadam) v kompiku nemas? A kolik penez se ti zda rozumna investice?Errik píše:Vy mně nechápete, já 5.1 zvukovku zkrátka nevyužiju a rád bych se jí zbavil a místo ní pořídil (předpokládám, že levnější) klasickou, přibližně stejné kvality jako Audigy2 při modu 2.0
- Errik
- Začátečník

-
V kompu mám Audigy2 (krom integrované), koupil jsem si ji před 4 měsíci a za tu dobu jsem zjistil, že 5.1 není to pravé ořechové. Zdá se mi teďka zbytečné ji v kompu sušit nevyužitou, jestli je něco odpovídajícího tak do 1000 Kč, tak bych to radši vyměnil, nemyslím, že ani v budoucnu bych se k 5.1 vracel. Prohlížel jsem nabídky spousty obchodů, ale všichni už prodávají jen 5.1 karty.
- Dony
- Středně pokročilý

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tohle bych být tebou neřešil. 2.0 kartu už dneska v podstatě neseženeš (leda profi) a s kvalitou srovnatelnou s Audigy 2 už vůbec ne. Co do kvality je to asi nejlepší "spotřební" zvukovka, co se dá dneska nehnat. Já mám v kompu taky Audigy a využívám jenom 2.0 režim. Na tvém místě bych si jí nechal a používal jako 2.0 s tím, že když budeš někdy potřebovat připojit 5.1 repra, máš možnost.Errik píše:Vy mně nechápete, já 5.1 zvukovku zkrátka nevyužiju a rád bych se jí zbavil a místo ní pořídil (předpokládám, že levnější) klasickou, přibližně stejné kvality jako Audigy2 při modu 2.0
The problem has been eaten.

- VLKOUN
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Hele, nevidim jediny duvod, proc bys mel vyhazovat nebo prodavat svoji audigy 2. Nerozumim totiz moc tvemu problemu. Jde ti o to, prodat tu starou kartu a koupit nejakou lepsi ikdyz jen 2.0 ? Nebo prodat tuhle, koupit nejakou levnejsi a rozdil usetrit? Nebo o co? Vzdyt je uplne jedno kolik vstupu nebo vystupu u te karty pouzivas...Errik píše:V kompu mám Audigy2 (krom integrované), koupil jsem si ji před 4 měsíci a za tu dobu jsem zjistil, že 5.1 není to pravé ořechové. Zdá se mi teďka zbytečné ji v kompu sušit nevyužitou, jestli je něco odpovídajícího tak do 1000 Kč, tak bych to radši vyměnil, nemyslím, že ani v budoucnu bych se k 5.1 vracel. Prohlížel jsem nabídky spousty obchodů, ale všichni už prodávají jen 5.1 karty.
Mimochodem Audigy 2 neni nikterak kvalitni karta jak si vetsina pocitacovych nadsencu mysli. Jestli mas opravdu zajem o kvalitni analogovy vystup, zvol M-Audio nebo Terratec. Jsou to obe profesionalni firmy v audiu a maji ted na trhu i neco pro mene narocne (mene majetne). Okolo trech tisic se prodavaj jejich 7.1 karty. A vez ze ikdyz budes pouzivat pouze dva kanaly z sesti, budou znacne kvalitnejsi nez u Audigy 1,2. Mimoto, 2.0 karty se uz hadam ani nevyrabi a profi karty jak se nekdo v diskusi zminil, maji tech vstupu vystupu vetsinou jeste vic
Jina vec je ale ta, ze Audigy 2 je podporovana vetsinou dnesnich her. Tim nemyslim, ze na ostatnich hry nejedou. Jsou ale vetsinou o neco pozadu s podporovanou verzi EAX apod.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Errik
- Začátečník

-
To chces rict, ze mas 2 samostatne subwoofry? Rekl bych ze mas spis 4.0, a to jeste pseudo protoze do tech zadnich poustis ten samy signal jak do prednich. Jinak jsem z tveho prispevku uznal, ze asi fakt nevis co tady resimeLipfeather píše:Nevim co to tady řešíte! Mam 2 panasonic repráky + Panasonic věž se dvěma reprákama. = 4.2 system
A tom mam všechno zapojený ve stereu V AC 97![]()
A Hraje to úplně nádherně!
Sice je pravda že nejlepší poslech hudby je z věže,ale já si to radši pouštim přes PC
- Lipfeather
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo mam dva přední se samostatnym zesilovačem a vzadu mam vež se dvěma Bednama Výšky+Basy
L rep. ------- PC-------P rep. = 2.0
L rep. ---------- věž ---------- p rep. = 2.2
2 dvoulinky mam namotaný na kabelu co vede z PC do předních repro
a kolem zdi vedou do věže a přes AUX do zadních repro
Já moc dobře vim co tu řešíte, ale pořád melete to samí dokola.
Jenom sem se chtěl pochlubit, jaký mam hezký prostorový STEREO
L rep. ------- PC-------P rep. = 2.0
L rep. ---------- věž ---------- p rep. = 2.2
2 dvoulinky mam namotaný na kabelu co vede z PC do předních repro
a kolem zdi vedou do věže a přes AUX do zadních repro
Já moc dobře vim co tu řešíte, ale pořád melete to samí dokola.
Jenom sem se chtěl pochlubit, jaký mam hezký prostorový STEREO
- daso
- Začátečník

Lipfeather: tak tomuhle rikam 6.0 
to me pride jak prast a uhod. prodat 5.1 (pouzivanou jako2.0) a koupit stejne hrajici 2.0. ma to spis - nez +.jedine, ze bys na tom chtel vykesovat nebo koupit opravdu neco profi
Errik:Vy mně nechápete, já 5.1 zvukovku zkrátka nevyužiju a rád bych se jí zbavil a místo ní pořídil (předpokládám, že levnější) klasickou, přibližně stejné kvality jako Audigy2 při modu 2.0
to me pride jak prast a uhod. prodat 5.1 (pouzivanou jako2.0) a koupit stejne hrajici 2.0. ma to spis - nez +.jedine, ze bys na tom chtel vykesovat nebo koupit opravdu neco profi
- Errik
- Začátečník

-
- rupius
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, byt tebou, tak si ji necham. Z 5+1 se stal standard, ikdyz vetsinou nevyuzity.Errik píše:Tak já si ji teda nechám. Myslel jsem totiž, že 5.1 systém je jen takový výstřelek doby, nějak jsem zaspal a nedošlo mi, že se z toho stal standard.
Rekl bych, ze masivni vyroba zvukovych cipu zlevnila cenu natolik, ze uz se jim nevyplati vyrabet nic individualne. Takze dneska vetsina lidi pouziva integrovane zvukovky, protoze jim staci a moznost 5+1 je dost velkym lakadlem.
Cekal bych, ze ted "profi" karty budou uplne o necem jinem a hlavne v uplne jine cenove relaci...
SL-75FRN2-RL, D 700@890 (127*7, 1,75V), Spire FalconRockt II, 128MB, ST 80GB, TNT2 PRO 32MB, 17", Hercules DV Action PRO.
SL-75FRN2-RL, B 2500+@3200+ (11*200, 1,65V), Spire WhisperRock IV, 512MB, IBM 60GB + ST 40GB, GF4 mx440, TVout, 19" Hansol, Hercules Smart TV, Plextor 48 24 48, Toshiba 1712
SL-75FRN2-RL, B 2500+@3200+ (11*200, 1,65V), Spire WhisperRock IV, 512MB, IBM 60GB + ST 40GB, GF4 mx440, TVout, 19" Hansol, Hercules Smart TV, Plextor 48 24 48, Toshiba 1712
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám SB Live 5.1 a je to celkom kvalitná zvukovka. Dá sa nastaviť režim 2 kanálov (Stereo). Vtedy pracuje presne ako obyčajná stereo zvukovka a ostatné vývody (zadné, stredný a subwoofer) sú odpojené, respektíve nedávajú žiadny signál. Myslím, že by ti úplne vyhovovala. Nieje vhodné napojiť reproduktory iba na výstup predných reproduktorov, keď je nastavený režim 5.1, lebo niektoré zvuky z toho sterea sa premiestnia buď do stredného, alebo do zadných reproduktorov.
- Wolferine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jeslti chces neco kvalitnejsiho nez audigy 2 tak si porid treba terratec aureon 5.1 ktery stoji cca2300Kc
nebo neco levneho - hrcuels fortissimo III (urcite je lepsi nez live,asi i nez audigy I,ejstli nez audigy II to nevim)
jedina nevyhoda vsech jinych karet nez tech od creativu je ze zatim nemaji eax 3 ani 4 (a buhvi jestli budou mit)....
nebo neco levneho - hrcuels fortissimo III (urcite je lepsi nez live,asi i nez audigy I,ejstli nez audigy II to nevim)
jedina nevyhoda vsech jinych karet nez tech od creativu je ze zatim nemaji eax 3 ani 4 (a buhvi jestli budou mit)....