Je chyba v HDD nebo jinde?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Je chyba v HDD nebo jinde?

Příspěvek od hugoventil »

Chtel bych si od vas nechat poradit. Prehazoval sem kabel od disku na boardu a po zapnuti mi moitor pise "BURN IN MODE" Nic nenabiha... Disk je na ksande sam. Na druhy jsou 2 mechaniky. Nazev boardu neznam ale na jednom svabu je KA7-100 :o) Osazena Duronem 750 v pouzdre. SD ramka 128. Pokud nekdo muzete, tak mi zkuste poradit. thx

Hugo
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Burn in mode je hláška monitoru a deskou nebo diskem nemá nic společného, zkus trochu víc specifikovat co jsi s tím diskem dělal případně co je to za disk
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugoventil »

je to western 20. nechtel ho najit bios, tak sem ho daval do druhy pozice na boardu, nevzalo ho to a pak i bez nej uz nespustilo. poprve pomohlo vymazani cmosky, ted uz ani to ne. disk je v druhym pc plne funkcni
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Možná by ti pomohlo kdybys v Biosu vypnul S.M.A.R.T
Zkus napsat ještě trochu víc, takhle se nedá poznat v čem by mohl být problém
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nektery WD disky vyzadujou kdyz jsou na kšande samotny, aby na nich nebyl switch!! Kdyz se naswitchujou jako "master" tak je bios proste nenajde... uz jsem se s tim setkal X -krát.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Sentenced píše:Nektery WD disky vyzadujou kdyz jsou na kšande samotny, aby na nich nebyl switch!! Kdyz se naswitchujou jako "master" tak je bios proste nenajde... uz jsem se s tim setkal X -krát.
To je pravda. Ale na tom disku je to napsáno, stačí si to přečíst. Bez jumperu Single master, s Jumperem uprostřed Master with Slave, jumper na druhé pozici zprava -> Slave. Na co to tam ten výrobce asi píše?
Veterán
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No me to nevysvetluj - ja to vim, ale uz se me na to ptalo nekolik lidi, takze asi tak :wink:

Jednou mi volal jeden znamej, proc jsem mu jako nedal na harddisk WD switch - ze jsem to udelal BLBE !!!Tak jsem mu v klidu vysvetlil, ze je vůl, a ze pokud ten WD nema nic u sebe tak je bez switche. Kdybych ho mel v tu chvili vedle sebe tak mu jí asi natřu.....
Naposledy upravil(a) Sentenced dne pát 5. pro 2003, 13:15, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Seagaty to mivaji take tak. Povazuju to za chybu protoze se ta propojka zakonite pak strati :)
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Je chyba v HDD nebo jinde?

Příspěvek od ManchesterUnited »

hugoventil píše:Chtel bych si od vas nechat poradit. Prehazoval sem kabel od disku na boardu a po zapnuti mi moitor pise "BURN IN MODE" Nic nenabiha... Disk je na ksande sam. Na druhy jsou 2 mechaniky. Nazev boardu neznam ale na jednom svabu je KA7-100 :o) Osazena Duronem 750 v pouzdre. SD ramka 128. Pokud nekdo muzete, tak mi zkuste poradit. thx

Hugo
Uz si to vyresil?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“