JDE S.M.A.R.T u SATA disků v RAID poli???? PROSIIIIM!!!!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
lukas
Nováček
Nováček

JDE S.M.A.R.T u SATA disků v RAID poli???? PROSIIIIM!!!!

Příspěvek od lukas »

Zdravim, mam dva disky SATA Seagate 120Gb, mám je zapojené do raidu1. Rád bych se zeptal, jestli jde zapnout S.M.A.R.T. na těchto discích(dost bych to potreboval, protože chybovost je dost velká((v raid 0 jsem neudržel funkční system déle jak 1 den-vždy po delší odstávce mi spadl system)) Mam desku asus kt 600 a smart mi jde zapnout jen u disků IDE, u SATA nic není. PORAĎTE PROSIIIIIM. LUKAS
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

obecně nejde. jedině utilitou od výrobce RAIDu, pokud jí má :oops:
SpeedyJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SpeedyJ »

Mám msi k7n2 ilsr a na ní řadič SATA od promise, a utilita k tomuhle řadiči pod XP čte SMART, ale je tam napsáno pouze functional :sad:
Asi jsme předběhly dobu :)
Netušíš proč ti to padá ??? Chci jít taky do stripu.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Bohužel, co je na RAIDu, tak SMART info nesděluje, taky by se mi to občas hodilo
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

mohu se zeptat trochu okolo?
k čemu vlastně slouží SMART? je mám desku ecs k7s6a disk mám 20gb seagate IV 7200 a mám ho vyplej, co když ho zapnu? co pak?

díky
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

drbi píše:mohu se zeptat trochu okolo?
k čemu vlastně slouží SMART? je mám desku ecs k7s6a disk mám 20gb seagate IV 7200 a mám ho vyplej, co když ho zapnu? co pak?

díky
Pomocí různých programů jako je např. SpeedFan, můžeš monitorovat chování a stav disku.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“