Seagate 60GB s NTFS a WinXP - poskodene subory

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Stando
Nováček
Nováček

Seagate 60GB s NTFS a WinXP - poskodene subory

Příspěvek od Stando »

Mam dosku ABIT NF7-S chipset nForce2 U400, 1800+, disk Seagete Baracuda 7200o/s ATA100 a na disku je filesystem NTFS. Disk je rozdeleny na dve casti, system je Windows XP prefessional. Uz asi 5ty krat preinstalovavam windows, z dovodu, ze pri restarte sa spusti chkdsk a ten najde nejake poskodene zaznamy a zbavi sa nepotrebnych veci, pripadne nieco akoze opravi a naraz mam zo systemu prec niekolk suborov, z kktorych niektore su pre beh potrebne. Napriklad mi teraz (nova skoro cista instalaci WinXP) po skonceni hry NFS underground po spusteni (resp. pokuseni sa spustit) spravcu zarizeni vypise, ze nemoze spustit devmgmt.msc (predtym sa chkdsk nespustal - zahada) a este napriklad nejde spustit ani vyhladavanie suborov. Inokedy mi zase zmizli telefonicke pripoj. siete, ktovie co to bude nabuduce a reinstalovat windows kazde dva tyzdne sa mi uz nechce. Cim to moze byt? Skusal som ho dat z IDE na Sata cez redukciu IDE-Sata ale nepomohlo to. Najskor som myslel, ci to nie je kvoli overclock, ale nie, spravilo mi to teraz aj ne neoverclock. Uz som z toho zufaly. NTFS na vine asi nebude, alebo ano? FAT32 mi to predtym nerobilo. Mohol by byt aj vadny disk???? Neexistuje nejaka utilita na otestovanie disku ktorou by sa dala preverit spolahlivost disku a vobec systemu suborov?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zkus např. program AIDA na zjištění SMARTu a otestuj paměti, v nich by mohl být problém...
Stando
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stando »

Nuz, a akym programom otestujem pamati? A ako dlho to treba testovat? A co je to vlastne ten S.M.A.R.T? Viem, ze je to nejaky self monitoring, ale co sa z toho bezny clovek moze dozvediet? Inak pamati mam Kingston DDR 400 256MB CL3, a faxcali mi na 266, takze ani neboli nejako velmi vytazene...
JIKKA
Nováček
Nováček

Re: Seagate 60GB s NTFS a WinXP - poskodene subory

Příspěvek od JIKKA »

Stando píše:Neexistuje nejaka utilita na otestovanie disku ktorou by sa dala preverit spolahlivost disku a vobec systemu suborov?
Zkus originál od Seagate http://www.seagate.com/support/software/

Diagnostic Software (SeaTools)
Seagate's exclusive diagnostic toolkit is designed to troubleshoot ATA or SCSI hard drives. SeaTools saves time, data and money by keeping healthy disc drives in your system.
Barton 2500+ 39°zátěž (zvládá 200x11 při 48° - nepoužívám, není mi třeba) 512 DUALCHDDR400, FalconRock II, Soltek SL75FRN2L, nVidia FX5600 128 VIVO, Audigy, ATITV, TEAC DVD+-RW, 80GB WD 8MB / 60MB Seagate
Stando
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stando »

...tak, Seagate diagnostic tools mi nenasiel ziadnu chybu. Pamat, je tiez OK. Mozno by som este skusil low-level format, ale nemam kam odlozit potrebne data.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zkus si stáhnout SpeedFan na ten SMART. ta utilita odSeagate může kecat (bohužel :evil: ). http://www.google.com/search?ie=UTF-8&o ... n+download

zkus taky vyměnit datový kabel :?
Stando
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stando »

A co pokial tam bude nejaka chyba? Da sa to potom spravit alebo treba taky disk zahodit? Mam taky dojem, ze som to kedysi testoval, ale neboli tam nejake varovania, ale vsak skusim.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Stando píše:A co pokial tam bude nejaka chyba? Da sa to potom spravit alebo treba taky disk zahodit? Mam taky dojem, ze som to kedysi testoval, ale neboli tam nejake varovania, ale vsak skusim.
no. pokud ten disk neni v záruce tak vyhodit :sad:
Stando
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stando »

Noo, vsade su OK, ale u niektorych poloziek nie je ziadny symbol, ale ten ukazovatel fitness je na polovici a performance je na plno... Hmm.

btw, jak sa ma Mia?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Stando píše:Noo, vsade su OK, ale u niektorych poloziek nie je ziadny symbol, ale ten ukazovatel fitness je na polovici a performance je na plno... Hmm.
jsou tam 3 hodnoty - value, worst a threshold.
value je aktuální hodnota
threshold je hodnota, pod kterou když to dojde tak je disk na reklamaci
worst je nejhorší hodnota, kterou disk zaznamenal.

takže pokud není nic pod threshold, tak asi bude problém s řadičem ?!?
Stando píše:btw, jak sa ma Mia?
:lol:
Stando
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stando »

Vsetky hodnoty su OK. Ale na abitackom forume mi poradi jeden tipek co mal take iste problemy, ze to bolo zapricinene moc agresivnym casovanim pamati, co mam taky dojem, som mal aj ja. Takze teraz bezim na takych stabilnejsich casovaniach a zatial sa mi problem navyskytol. Dufam :) ze to bude uz konecne OK.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“