Pomůže mi někdo navrhnout sestavu? Díky moc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
drbi
Začátečník
Začátečník

Pomůže mi někdo navrhnout sestavu? Díky moc

Příspěvek od drbi »

Cau dobří lidové
chtěl bych si postavit nový comp a potřeboval bych poradit s komponentama. Vymyšlený mám:

Athlon XP 2500+ Barton
zákl. desku podle názorů z článků: Epox 8RDA3+
paměť 512 (ale nevím jakou k této desce+co znamená duální)
HDD Maxtor 80gb (nevím zda sata nebo ide)
grafika asi gf fx 5600 128mb
dvd teac

co vy na to? chci to na hraní i na filmy ale nejsem moc bohatej

díky moc za každou radu a doporučení
lopino
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lopino »

MB Microstar® K7N2-L DELTA nVIDIA® nForce2 SPP Chipset 2540sk
Athlon® XP 2500+/333MHZ BARTON BOX 3490sk
MAXTOR® DiaMaxPLUS® 80GB 8MB cache 2740sk
pekna skrynka 1300sk
2xDDRAM 256MB PC333 MERCURY® CL2.5 ( chip A-data ) 2300sk
DVD TOSHIBA model 1802 1080sk

to je 13500 v sk bez dane a ked si zoberiem do uvahy vas kurz v cesku tak by ta to vyslo 10700 cz bez dane ktoru by ti na colnici aj tak preplatili.
walk away me boys, walk away me boys and by morning we'll be free wipe that golden tear from your mother dear and raise what's left of the flag for me
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Bartona 2500+ určitě jo, nejlíp BOXovanej.
Desku doporučím Abit NF7-S 2.0 nebo Abit AN-7, ale tomu EpoXu bych se taky nebránil ;), z toho 2500+ vymáčkneš 3200+.
512 RAM je dobrý, hlavně kup 400MHz. S Dualem to moc neřeš, mělo by to chodit na většině modulů, a pokud náhodou ne, o moc nepřicházíš.
Z Maxtoru bych měl trochu strach, nemám s ním zkušenosti. Každopádně neber Western, dnešní špičky jsou Seagate a Hitachi.
FX 5600 je good, ale jestli ti vyjdou peníze, ber radši ATi Radeon 9600 nebo FX 5700.
DVD doporučím Pioneer.
Hany
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hany »

Ahoj, já osobně bych doporučil...
proc.: ten Barton 2500+ je určitě výborný (poměr cena výkon)
zákl. desku: ani Epox ani Abit nejsou špatné (já osobně doporučuji Asus A7N8X)
pamět: ddr 512 (2x256 je zbytečnost...stejně si za čas budeš přikupovat další 512) 400Mhz
Hdd: osobně bych bral Seagate 80GB (120), 7200 ot., 8MB cache a možná by stál za to ten novej Htachi...vypadá moc dobře!
Grafika: taky bych asi preferoval toho Rdeona 9600
Dvd: teď je na trhu moc pěkný Pioneer (slot in!!)

Ale vím, že každý má jiný názor...radím to co používám nebo co občas někomu postavím.
Přeji krásný den, všem;)

OLDIES COMPIK: QDI SynactiX 5EP v.2.0, Celeron 1200Mhz- tualatin, 384 SDRAM, GeForce4 440MX, Seagate 40GB-7200 ot., Quantum Firaball 4GB (disketa:)), SB 128, DVD-NEC, CDRW-Teac 32/8/8, monitor- Hundai ImageQuest Q910, repro- Yamaha GX500, myš- Logitech B58-optical, klávesnice...nějaká no name, každou chvíli jí rozflakám:-).
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

//EDIT by PAJA

SESTAVY a vse co se jich tyka davejte to ostatniho HW....DIky

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
drbi
Začátečník
Začátečník

díky

Příspěvek od drbi »

děkuji všem za rady, jen jsem se chtěl ještě zeptat na ty paměti. na deskách se píše že mají dvoukanálový paměťový řadič, jdou tam i "obyč" paměti nebo se tam musí koupit tzv. dual paměti. nebo je to kvůli výkonu a taky jestli tam musím mít dvě nebo stačí jedna. jinak mě se osobně moc slot in nelíbí
co se týče toho disku taky jsem slyšel o tom hitashi ale nevi kde ho sehnat a za kolik a co ten radeon 9600? gf fx5700 jsem kooukal ale 6000,- je na mě moc, proto raději ten gf fx 5600
LeRoy2
Nováček
Nováček

Příspěvek od LeRoy2 »

Dual paměti jsou přímo certifikované na dual-channel,ale měli by tam jíti i dva identické moduly a bez problému fungovat. Nikdo ti to ovšem nezaručí a jisté procento nekompatibility tam určitě bude. Takže ti doporučuji paměti certifikované na dual channel. Nejlepší jsou paměti Kingston 400 CL 2 Hyper X / Test časopisu SCORE/. Neuděláš chybu ani s firmou OCZ,Kingmax. Pro Athlona je nejlepší deska Abit NF7,Asus A7N8X,Epox 8RDA3+. Osobně bych volil Abita,který v časopise Computer byl lepší na taktování než všechny zmiňované desky. Určitě si ale kup novou revizi této desky s oficiální podporou 400 MHz /revize 2.0/. Velký test vyšel v Computeru.
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

takže jestli tomu dobře rozumím. pokud si koupím desku která má dual channel tak si musím koupit dvě stejné paměti nebo stačí jedna. konkrétně: chtěl bych mít 512mb, je tedy jedno zda si koupím 1x512 nebo 2x256, poznám tam vůbec rozdíl?
díky a sorry že s tím otravuju ale rád bych to pochopil
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Pokud chceš využívat dual channel, pak potřebuješ dva paměťové moduly. Na nForce deskách je ale nárust výkonu tak malý, že ho v praxi nepoznáš. Proto se na dual klidně vykašli a kup si jeden 512MB modul.
Když deska umí dual channel, znamená to, že ho využít můžeš, ale nemusíš.
Veterán
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

ok tak já si pořídím pouze 512, ale ještě něco, pokud bych chtěl do budoucna nějakou další přikoupit musí mít ta paměť certifikát na dual? nebo to je jedno? a ještě k těm pamětím, chtěl bych si koupit 512mb 400 raději nějakou značkovou ale ty jsou většinou CL3 nevadí to moc? taky na to nemám moc penízek, nebo mi někdo může doporučit nějakou dobrou levnou? díky všem
deda
Nováček
Nováček

Příspěvek od deda »

Vykašli se na dual desku, pár stovek ušetříš a jak to tu už někdo psal, na praktickém výkonu to nepoznáš.
Další ušetříš na pamětech, stačí ti běžná, značková 512/400.
A pokud tomu moc nerozumíš, raději si to nech od někoho znalého postavit. A u firmy budeš mít i záruku. :old4:
Soltek NV 400-64, XP 2200@2.0GHz /fsb 166/, 2x256MB/333MHz, Prolink FX 5200@275/475, WD 40GB/7200ot/8MB, kombo LG 48x24x48x16
drbi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drbi »

No jo ale když si to nechám postavit u firmy, jednak zaplatím plus prachy za práci a jednak pokud si tam budu chtít něco dodat tak to znamená další peníze protože to ty firmy určitě "zablombujou"
já si ten comp dám dohromady jen jsem potřeboval poradit s komponentama abych nekoupil špatný :wink:

díky za rady

//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“